Getty Images
Ameriški nogomet 11.08.2017 | 18:54

NFL: Elliottu zaradi nasilja šest tekem kazni

Avtor

Vitalnemu delu ekipe Dallas Cowboys, Ezekielu Elliottu, je vodstvo lige NFL naložilo kazen nenastopanja na prvih šestih tekmah ekipe v prihajajoči sezoni 2017.

Po poročanju ameriških medijev naj lastnik Cowboysev, Jerry Jones, nad odločitvijo lige ne bi bil samo razočaran, ampak se je odzval srdito. Sicer ima "Zeke" zdaj tri dni časa, da se na odločitev pritoži, a v takšnih primerih nogometaši pogosto ne uspejo.

Lani (s 1631 jardi po tleh) najboljši tekač lige, Elliott, je kazen dobil zaradi oprijemljivih dokazov o nasilju nad njegovim bivšim dekletom, Tiffany Thompson. NFL je upošteval dokaze, ki jih je vodstvo lige pridobilo po pogovoru z 12 pričami, prebiranjem SMS sporočil, pregledovanjem slikovnega materiala itd.

Igralec Dallasa naj bi fizično nasilje nad Thompsnovo izvajal julija 2016, torej še preden je odigral prvo tekmo v dresu "kavbojev" in potem, ko je bil kot četrti "pick" izbran na lanskoletnem naboru. Na Elliotta lahko moštvo računa šele 29. oktobra 2017, v osmem tednu lige, ko bo Dallas igral divizijsko tekmo proti Washington Redskinsom.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Ellliott z več jardi, kot v 25 ekipah tekači skupno

Avtor

Ellliott z več jardi, kot v 25 ekipah tekači skupno

Najprijetnejše prsenečenje prvega dela lige NFL je ekipa Dallasa, pri kateri blestita zlasti dva novinca.
Loading...