Vir: Streeter Lecka/Getty Images
Ameriški nogomet 13.08.2017 | 17:17

Lynch posnemal Keapernicka in med himno sedel

Tekač Oakland Raidersov Marshawn Lynch se je sinoči vrnil iz začasne upokojitve in prvič nastopil v dresu Oaklanda. Raidersi so v tekmi predsezone izgubili proti Arizoni, po tekmi pa se je več govorilo in pisalo o potezi Lyncha, ki je med himno pokleknil.

Marshawn Lynch

Vir: Christian Petersen/Getty Images

Razloga za takšno početje Lyncha novinarji niso uspeli izbrskati, je pa poteza posnemanje nekdanjega podajalca San Francisca, Colina Kaepernicka, ki je točno leto nazaj s tovrstnim početjem opozoril na rasne razlike v ZDA. Kaepernick je lani pred vsemi tekmami med himno bodisi klečal, bodisi sedel.

Lynch se je od NFL lige uradno poslovil pred lansko sezono, potem ko je devet sezon igral v dresu Buffalo Billsov in Seattle Seahawksov. Lani je v eni izmed oddaj jasno izrazil podporo Kapernickovemu razmišljanju.

"Moje mnenje je, da je nekje potrebno začeti in če je to ta začetek, potem resnično upam, da bodo ljudje odprli oči in spregledali, za kakšne vrste problem gre, saj je nekaj enostavno potrebno spremeniti. Če niste rasisti, potem razumete, kaj je naredil, kaj počne, to pa za Ameriko ne predstavlja neko grožnjo, temveč le svojevrsten spopad s težavami, ki so nastale," je povedal Lynch.


Lynch se je torej po eni sezoni pavziranja odločil za povratek v ligo, vendar pa je sedaj član moštva iz svojega otroškega okolja. Za sodelovanje se je dogovoril z Oakland Raidersi, katerega vodilni možje pred tekmo niso bili seznanjeni z njegovo namero o klečanju med himno. Bomo videli, če bo letos to kaj vplivalo na njegovo minutažo...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Jacksonville uprizoril presenečenje, čudež v Minnesoti

Jacksonville uprizoril presenečenje, čudež v Minnesoti

Najboljši vikend v NFL sezoni je upravičil svoj sloves z dvema nedeljskima tekmama. Jacksonville Jaguars so uprizorili prvovrstno presenečenje, medtem ko so Minnesota Vikings po čudežu v zadnjih desetih sekundah prišli do konferečnega finala.

Eagles nekoliko presenetljivo, Patriots pač ne

Avtor

Eagles nekoliko presenetljivo, Patriots pač ne

Prva dva dvoboja divizijskega vikenda sta se za domače ekipe končala uspešno. Philadelphia je v izdihljajih tekme zdržala pritisk Atlante, medtem ko dvonov o zmagovalcu na Gillette Stadiumu nikoli ni bilo.

Brady: "Odhoda Garoppola nisem proslavljal"

Avtor

Brady: "Odhoda Garoppola nisem proslavljal"

Jimmy Garoppolo je po odhodu iz New Englanda svoj košček pod soncem našel v klubu San Francisco 49ers. V Kaliforniji je nato v petih tekmah tekoče sezone zbral prav toliko zmag.

NFL: Noč presenečenj - med osem Atlanta in Tennessee

Avtor

NFL: Noč presenečenj - med osem Atlanta in Tennessee

V prvi tekmi NFL "wildcard" vikenda so Tennessee Titans po velikanskem preobratu izločili favorizirane Kansas City Chiefs, potem pa je sledilo še presenečenje v Los Angelesu, kjer so Ramsi pokleknili proti lanskim udeležencem Superbowla, Atlanta Falcons.
Loading...