Vir: Streeter Lecka/Getty Images
Ameriški nogomet 13.08.2017 | 17:17

Lynch posnemal Keapernicka in med himno sedel

Tekač Oakland Raidersov Marshawn Lynch se je sinoči vrnil iz začasne upokojitve in prvič nastopil v dresu Oaklanda. Raidersi so v tekmi predsezone izgubili proti Arizoni, po tekmi pa se je več govorilo in pisalo o potezi Lyncha, ki je med himno pokleknil.

Marshawn Lynch

Vir: Christian Petersen/Getty Images

Razloga za takšno početje Lyncha novinarji niso uspeli izbrskati, je pa poteza posnemanje nekdanjega podajalca San Francisca, Colina Kaepernicka, ki je točno leto nazaj s tovrstnim početjem opozoril na rasne razlike v ZDA. Kaepernick je lani pred vsemi tekmami med himno bodisi klečal, bodisi sedel.

Lynch se je od NFL lige uradno poslovil pred lansko sezono, potem ko je devet sezon igral v dresu Buffalo Billsov in Seattle Seahawksov. Lani je v eni izmed oddaj jasno izrazil podporo Kapernickovemu razmišljanju.

"Moje mnenje je, da je nekje potrebno začeti in če je to ta začetek, potem resnično upam, da bodo ljudje odprli oči in spregledali, za kakšne vrste problem gre, saj je nekaj enostavno potrebno spremeniti. Če niste rasisti, potem razumete, kaj je naredil, kaj počne, to pa za Ameriko ne predstavlja neko grožnjo, temveč le svojevrsten spopad s težavami, ki so nastale," je povedal Lynch.


Lynch se je torej po eni sezoni pavziranja odločil za povratek v ligo, vendar pa je sedaj član moštva iz svojega otroškega okolja. Za sodelovanje se je dogovoril z Oakland Raidersi, katerega vodilni možje pred tekmo niso bili seznanjeni z njegovo namero o klečanju med himno. Bomo videli, če bo letos to kaj vplivalo na njegovo minutažo...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Trump: "NFL naj Lyncha suspendira"

Avtor

Trump: "NFL naj Lyncha suspendira"

Predsednik ZDA Donald Trump je prek Twitterja sporočil, da bi moral biti po njegovem mnenju igralec Oaklanda Marshawn Lynch ostro kaznovan, ker je pred tekmo s Patriotsi med intoniranjem ameriške himne klečal.

Eagles do devete zmage, Saints po preobratu

Eagles do devete zmage, Saints po preobratu

Enajsti teden lige NFL je prinesel nova napeta srečanja. New Orleans Saints so po preobratu prišli do osme zaporedne zmage. New England Patriots so sredi Mexico Cityja visoko premagali Oakland Raiders, Philadelphia Eagles pa je z visoko zmago nad Dallas Cowboys ugasnila upe slednjih za končnico.

Patriots in Saints ponovno prepričljivo

Patriots in Saints ponovno prepričljivo

Deseti teden lige NFL je prinesel novo zmago New England Patriots, ki so se tokrat znesli nad obrambo Denver Broncos. Sedmič zapored so se zmage veselili New Orleans Saints, ki visoko porazili Buffalo Bills. Pittsburgh Steelers so se rešili v zadnjih sekundah proti Indianapolis Colts.

Newton: "Mi smo kot Titanik"

Avtor

Newton: "Mi smo kot Titanik"

Quarterback Panthersov, Cam Newton, je svojo ekipo primerjal s Titanikom, vendar na zelo čuden način. Ali podajalec Caroline ne ve točno, kaj se je tej ladji pripetilo, ali pa je morda prepričan, da se sezona za Pantherse ne bo končala dobro...
Loading...