Vir: Streeter Lecka/Getty Images
Ameriški nogomet 13.08.2017 | 17:17

Lynch posnemal Keapernicka in med himno sedel

Tekač Oakland Raidersov Marshawn Lynch se je sinoči vrnil iz začasne upokojitve in prvič nastopil v dresu Oaklanda. Raidersi so v tekmi predsezone izgubili proti Arizoni, po tekmi pa se je več govorilo in pisalo o potezi Lyncha, ki je med himno pokleknil.

Marshawn Lynch

Vir: Christian Petersen/Getty Images

Razloga za takšno početje Lyncha novinarji niso uspeli izbrskati, je pa poteza posnemanje nekdanjega podajalca San Francisca, Colina Kaepernicka, ki je točno leto nazaj s tovrstnim početjem opozoril na rasne razlike v ZDA. Kaepernick je lani pred vsemi tekmami med himno bodisi klečal, bodisi sedel.

Lynch se je od NFL lige uradno poslovil pred lansko sezono, potem ko je devet sezon igral v dresu Buffalo Billsov in Seattle Seahawksov. Lani je v eni izmed oddaj jasno izrazil podporo Kapernickovemu razmišljanju.

"Moje mnenje je, da je nekje potrebno začeti in če je to ta začetek, potem resnično upam, da bodo ljudje odprli oči in spregledali, za kakšne vrste problem gre, saj je nekaj enostavno potrebno spremeniti. Če niste rasisti, potem razumete, kaj je naredil, kaj počne, to pa za Ameriko ne predstavlja neko grožnjo, temveč le svojevrsten spopad s težavami, ki so nastale," je povedal Lynch.


Lynch se je torej po eni sezoni pavziranja odločil za povratek v ligo, vendar pa je sedaj član moštva iz svojega otroškega okolja. Za sodelovanje se je dogovoril z Oakland Raidersi, katerega vodilni možje pred tekmo niso bili seznanjeni z njegovo namero o klečanju med himno. Bomo videli, če bo letos to kaj vplivalo na njegovo minutažo...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Brady proti Trumpu: Ne strinjam se s predsednikom

Avtor

Brady proti Trumpu: Ne strinjam se s predsednikom

Superzvezdnik moštva New England Patriots Tom Brady se je znašel v soju žarometov, potem ko je javno oznanil, da ne podpira besed predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki je v zadnjih dneh sprožil serijo napadov proti ligi NFL in igralcem, ki med himno ZDA pokleknejo.

VIDEO: In nagrada za "tepca" leta gre ...

VIDEO: In nagrada za "tepca" leta gre ...

"Cornerback" ekipe Chicago Bears Marcus Cooper bo imel zaradi včerajšnjega dogodka na tekmi proti Steelersom verjetno nočne more. 27-letnik je pretekel celo igrišče, a se prehitro veselil "touchdowna"!

Trump: "Odpustite že tega kur***ega sina!"

Avtor

Trump: "Odpustite že tega kur***ega sina!"

Predsednik ZDA, Donald Trump je izjavil, da bi morali klubi svoje igralce, ki med intonacijo himne protestirajo s klečanjem ali sedenjem, nemudoma odpustiti.

Greg Olsen staknil težko poškodbo

Avtor

Greg Olsen staknil težko poškodbo

Eden od glavnih lovilcev Caroline Panthersov Greg Olsen se je na zadnji tekmi v Ligi NFL težje poškodoval.
Loading...