Vir: Streeter Lecka/Getty Images
Ameriški nogomet 13.08.2017 | 17:17

Lynch posnemal Keapernicka in med himno sedel

Tekač Oakland Raidersov Marshawn Lynch se je sinoči vrnil iz začasne upokojitve in prvič nastopil v dresu Oaklanda. Raidersi so v tekmi predsezone izgubili proti Arizoni, po tekmi pa se je več govorilo in pisalo o potezi Lyncha, ki je med himno pokleknil.

Marshawn Lynch

Vir: Christian Petersen/Getty Images

Razloga za takšno početje Lyncha novinarji niso uspeli izbrskati, je pa poteza posnemanje nekdanjega podajalca San Francisca, Colina Kaepernicka, ki je točno leto nazaj s tovrstnim početjem opozoril na rasne razlike v ZDA. Kaepernick je lani pred vsemi tekmami med himno bodisi klečal, bodisi sedel.

Lynch se je od NFL lige uradno poslovil pred lansko sezono, potem ko je devet sezon igral v dresu Buffalo Billsov in Seattle Seahawksov. Lani je v eni izmed oddaj jasno izrazil podporo Kapernickovemu razmišljanju.

"Moje mnenje je, da je nekje potrebno začeti in če je to ta začetek, potem resnično upam, da bodo ljudje odprli oči in spregledali, za kakšne vrste problem gre, saj je nekaj enostavno potrebno spremeniti. Če niste rasisti, potem razumete, kaj je naredil, kaj počne, to pa za Ameriko ne predstavlja neko grožnjo, temveč le svojevrsten spopad s težavami, ki so nastale," je povedal Lynch.


Lynch se je torej po eni sezoni pavziranja odločil za povratek v ligo, vendar pa je sedaj član moštva iz svojega otroškega okolja. Za sodelovanje se je dogovoril z Oakland Raidersi, katerega vodilni možje pred tekmo niso bili seznanjeni z njegovo namero o klečanju med himno. Bomo videli, če bo letos to kaj vplivalo na njegovo minutažo...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

NFL: Freeman najbolje plačani tekač v ligi

NFL: Freeman najbolje plačani tekač v ligi

Running-back moštva Atlanta Falcons, Devonta Freeman, je danes podpisal pogodbo, s katero bo v naslednjih petih sezonah zaslužil nekaj več kot 41 milijonov dolarjev.

Patriotsom klub za gostovanja kupil Boeinga

Patriotsom klub za gostovanja kupil Boeinga

Zmagovalci Superbowla, moštvo New England Patriots, se bodo odlsej od svojih tekmecev razlikovali še po eni lastnosti. Imeli bodo namreč svojo lastno floto letal za tekme v gosteh.

Le'Veon Bell brez dolgoročne pogodbe

Avtor

Le'Veon Bell brez dolgoročne pogodbe

Dogovorjeni rok, ki ga je imel tekač Le'Veon Bell za to, da se z upravo Pittsburgha dogovori o novi dolgoročni pogodbi, je minil!

Ukradli so mu psa, zdaj zanj zahtevajo 10.000 dolarjev

Ukradli so mu psa, zdaj zanj zahtevajo 10.000 dolarjev

"Wide reciever" (lovilec) ekipe Dallas Cowboys, Lucky Whitehead, se je znašel v položaju, ki je diametralno nasproten njegovemu imenu. Neznanci so mu ukradli psa in zdaj zahtevajo odkupnino v višini desetih tisočakov.
Loading...