Vir: Getty Images/Matthias Hangst
Atletika 13.08.2017 | 08:56

Britanci do zlata, Bolt zaključil s poškodbo

Avtor

Štafeta Velike Britanije je na svetovnem prvenstvu v Londonu na 4x100m osvojila zlato medaljo. Zadnjič je nastopil Usain Bolt, ki se je poškodoval in z Jamajko ostal brez medalje.

Vir: Richard Heathcote/Getty Images

Osrednjo ime predzadnjega dne SP-ja je bil znova Usain Bolt, ki je v štafetnem teku 4x100m nastopil še zadnjič v karieri. Tekel je kot zadnji za Jamajko in se po 50m zaradi poškodbe zgrudil na tla.

Jamajčan se tako od sveta atletike poslavlja le z bronom, ki ga je osvojil v teku na 100m, kjer je slavil Justin Gatlin.

Domače navijače so navdušili Chijindu Ujah, Adam Gemili, Danny Talbot in Nethaneel Mitchell Blake, ki so dosegli najboljši izid v letošnji sezoni na svetu in izboljšali 18 let star državni rekord. Drugo mesto je osvojila štafeta Združenih držav Amerike, tretji so bili Japonci, ki so izkoristili težave Jamajke.

Od atletskih stez se je poslovil tudi Britanec Mo Farah, ki je lovil tretji zaporedni dvojček na SP-jih. Prvi dan prvenstva je slavil na 10.000m, na pol krajši preizkušnji pa mu to ni uspelo. Zadovoljiti se je moral s srebrom, zmago pa je slavil Etiopijec Muktar Edris. 34-letni Farah se bo zdaj posvetil maratonu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Bolt podpisal z Borussio, trening marca

Avtor

Bolt podpisal z Borussio, trening marca

Svetovni rekorder v teku na 100 metrov Jamajčan Usain Bolt še naprej pogleduje h karieri profesionalnega nogometaša. V ta namen se je z nemško Borussio Dortmund dogovoril za poskusni trening, tega naj bi opravil marca.

Norvežani razred zase, Slovenija daleč zadaj

Avtor

Norvežani razred zase, Slovenija daleč zadaj

Na štafetni preizkušnji v Hochfilznu se je zmage v moški konkurenci razveselila Norveška.

Bolt misli resno: Nogometno kariero začnem v letu 2018

Avtor

Bolt misli resno: Nogometno kariero začnem v letu 2018

Legendarni atlet, najhitrejši človek na svetu, Jamajčan Usain Bolt, je potrdil, da se bo po koncu svoje šprinterske kariere posvetil nogometu.

SP v atletiki: Ob 22:50 zadnji nastop Usaina Bolta

Avtor

SP v atletiki: Ob 22:50 zadnji nastop Usaina Bolta

Najhitrejši šprinter vseh časov Usain Bolt bo na predzadnji dan Svetovnega prvenstva v atletiki, z jamajško štafeto na 4x100m še zadnjič v karieri poizkusil osvojiti zlato.
Loading...