Najboljši začetek sezone za Ferrari po letu 2004

Formula 1 17. Apr 201713:12 > 13:14
Getty images/Mark Thompson

Dve zmagi in eno drugo mesto Sebastiana Vettla je najboljši začetek sezone za Ferrari po letu 2004, ko je na stezah kraljeval legendarni Michael Schumacher.

To je fantastičen začetek sezone tudi za Sebastiana Vettla, ki je sicer leta 2011 sezono že začel v takšnem slogu. Takrat je vozil za Red Bull.

Za Ferrari je to najboljši uvod v tekmovalno leto po letu 2008, ko sta na prvih treh dirkah po enkrat zmagala takratna voznika rdečih puščic Kimi Räikkönen in Felipe Massa.

Vettel je po zmagi na specifični progi v Avstraliji slavil tudi na zadnji dirki v Bahrajnu, kjer je njegova ekipa navdušila z odlično taktiko. Po treh dirkah ima na svojem računu 68 točk, sedem več od glavnega favorita za letošnji naslov prvaka Lewisa Hamiltona, ki Ferrari napada iz Mercedesovega dirkalnika.

Kljub temu, da Räikkönen v letošnji sezoni še ni stopil na zmagovalni oder, je tudi njegova forma zaenkrat povsem solidna in predvsem konstantna. Finec se je dvakrat zavihtel na četrto mesto, enkrat pa je bil peti.

Kar se tiče Ferrarijevih konkurentov, je ta vikend navdušil predvsem Hamilton, ki je s 107. uvrstitvijo na zmagovalni oder na večni lestvici prehitel Alaina Prosta. Rekord legendarnega Michaela Schumacherja je zaenkrat še varen. Nemec ima pred Britancem še vedno kar lepo prednost, na zmagovalni oder se je uvrstil kar 155-krat.

Za Hamiltona so to bile že osme stopničke zapored, ta serija pa traja že od VN Japonske iz lanske sezone. Njegov najdaljši niz je sicer dolg 16 dirk, tudi ta rekord pa je v lasti Schumacherja – njemu je to uspelo kar 19-krat zapored.