Vir: Dan Istitene/Getty Images
Avtomoto 17.09.2017 | 12:17

Hamilton: "Postal sem vegan!"

Avtor

Trikratni svetovni prvak formule 1 in voznik Mercedesa, Lewis Hamilton, je v pogovoru za BBC razkril, da se je odločil za vegansko dieto. Razlog? Skrb za planet zemlja in za svoje zdravje.

Luis Hamilton

Vir: Dan Istitene, Getty Images Sport

Luis Hamilton


"Vse skupaj se je začelo pred dvema letoma, ko sem prenehal jesti rdeče meso, letos pa sem iz diete izločil še ribe in perutnino," je pogovor začel Britanec in dodal, da ga je k temu navedel ogled filma o mesni industriji.

"Pravijo, da mesna industrija močno onesnažuje in škodi življenjskemu okolju, celo bolj, kot letala in avtomobili. To je noro, jaz pa vsega skupaj res ne želim podpirati, ne želim biti del tega. Hočem biti zdrav in živeti v lepšem okolju."

Hamilton ta konec tedna nastopa na VN Singapurja. "Ko sem na dirki, imam s seboj lastnega kuharja, ki mi jedi pripravlja po moji želji. Povsem drugače je, ko sem prost, saj se je takrat zelo težko upreti hrani živalskega izvora...ta je pač povsod, kamor stopiš. Pogovarjal sem se s številnimi prijatelji, ki so postali vegani in vsi so mi potrdili, da je bila to njihova najboljša odločitev v življenju," je še dodal Britanec.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

"Hamilton in Alonso sta najboljša dirkača v zgodovini"

Avtor

"Hamilton in Alonso sta najboljša dirkača v zgodovini"

Nekdanji dirkač formule 1 Pedro de la Rosa je Fernanda Alonsa in Lewisa Hamiltona proglasil za najboljša dirkača v zgodovini tekmovanja.

4 leta kasneje Schumacherjevo stanje še vedno skrivnost

Avtor

4 leta kasneje Schumacherjevo stanje še vedno skrivnost

Danes minevajo štiri leta, odkar je usoda kruto posegla v življenje enega najboljših športnikov vseh časov. Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher je po smučarski nesreči 29. decembra 2013 doživel hude možganske poškodbe, v posebni zgodbi piše STA.

Trije Slovenci med najboljšimi Evropejci

Avtor

Trije Slovenci med najboljšimi Evropejci

Cristiano Ronaldo je drugič zapored zmagal v izboru 26 evropskih tiskovnih agencij za najboljšega evropskega športnika, najvišje uvrščeni Slovenec Goran Dragić na 12. mestu, točke dobila še Ilka Štuhec in Luka Dončić.

"Formula 1 pravzaprav ni šport"

Avtor

"Formula 1 pravzaprav ni šport"

Britanski dirkač Max Chilton, nekdanji član Marussie, je spregovoril o svojih izkušnjah v najhitrejšem oktanskem cirkusu in tudi izpostavil nekatere težave, s katerimi se sooča formula 1.
Loading...