F1 spet na Nizozemskem, Zandvoort čaka sezono 2020

Formula 1 14. Maj 201911:12 > 11:21
Clive Mason/Getty Images

Formula 1 je tudi uradno potrdila in objavila informacijo, da se bo najhitrejša karavana na svetu od naslednjega leta naprej zopet družila na VN Nizozemske in to na stezi Zandvoort, le slabo uro vožnje iz Amsterdama.

https://www.instagram.com/p/Bxb-g-4gFpB/

Od naslednje sezone bo Evropa dobila še eno dirko v sezoni Formule 1. Steza nizozemskega mesta Zandvoort bo ponovno gostila najhitrejši cirkus na svetu in to kar po 35 letih premora. Nazadnje se je karavana F1 v mestu, ki je le 45 minut vožnje iz Amsterdama, mudila leta 1985, ko je v bolidu McLarna slavil legendarni Niki Lauda.

Lauda je takrat dosegel tretjo zmago na Nizozemskem, tam je prav toliko zmag dosegel tudi Jackie Stewart. Jim Clark je na VN Nizozemske slavil štirikrat in jeabsolutni rekorder. V konkurenci konstruktorjev je bil najboljši Ferrari, ki je skupno na stezi v Zandvoortu slavil devetkrat. 

VN Nizozemske pa se vrača ravno v pravem trenutku, saj je domači adut Max Verstappen vedno bolj viden v Formuli 1, ki je že zdaj, na začetku svoje kariere najboljši nizozemski voznik v zgodovini tega tekmovanja.