Carlos Sainz v Ferrariju do leta 2022

Formula 1 14. Maj 202010:50 > 10:54
Robert Cianflone/Getty Images

Carlos Sainz je v četrtek tudi uradno postal novi dirkač Ferrarija, kjer bo zamenjal Sebastiana Vettla. Madridčan je z rdečimi podpisal dveletno pogodbo.

Italijanska ekipa je pred kratkim sporočila, da ne bo nadaljevala sodelovanja s Sebastianom Vettlom, kateremu se pogodba s scuderio izteče ob koncu letošnjega leta. Ob Charlesu Leclercu bo tako dirkaški dvojec ekipe iz Maranella sestavljal še Carlos Sainz.

Madridčan bo postal šele tretji Španec v rdečemu dirkalniku po Alfonsu de Portagu, ki je s Ferrarijem nastopil na petih dirkah v 50-ih letih, in Fernandu Alonsu, ki je z Italijani v petih letih trikrat osvojil naslov svetovnega podprvaka.

Sainz ima 25 let, v Formuli 1 je od leta 2015, ko je nastopal za Toro Rosso. Leta 2017 se je pridružil Renaultu, medtem ko je svoje najboljše predstave pokazal v minuli sezoni za volanom McLarna. V skupnem seštevku je s 96 točkami končal na šestem mestu, na dirki v Braziliji pa je s tretjim mestom vpisal najboljši dosežek v karieri.

Carlos Sainz je sin legendarnega španskega dirkača, ki je bil svetovni prvak v reliju v letih 1990 in 1992, trikrat pa je slavil tudi na reliju Dakar.