Mirco Lazzari gp/Getty Images
Avtomoto 12.10.2017 | 19:45

Folgerja ne bo na VN Japonske, menda ima mononukleozo

Avtor

Voznik Yamahe Tech 3 Jonas Folger bo zaradi bolezni izpustil vsaj dve dirki, pod velikim vprašajem pa je tudi njegov nastop čez 2 tedna v Maleziji.

Jonas Folger

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Folger je z ekipo prišel v Motegi, kjer se ta konec tedna odvija 15. dirka sezone v prvenstvu Moto GP, a se je francoska ekipa danes odločila, da se je Folger že odpravil v München. Nemški motociklist se že nekaj časa ne počuti v redu, menda naj bi trpel za mononukleozo, kar bo znano po dodatnih preiskavah.

Vodja Yamahe Tech 3 je potrdil, da Folgerja 99% ne bo niti na naslednji dirki, ki bo prihodnji konec tedna v Avstraliji. Na stezi v Motegiju bo Nemca zamenjal testni voznik Yamahe, Japonec, Kohta Nozane, ki bo doživel krstni nastop v kraljevskem razredu.


Nemški voznik je v skupnem seštevku trenutno deseti, najboljši rezultat pa mu je uspel na domači dirki v Sachsenringu, ko je bil drugi. Nekaj časa je bil v boju za najboljšega novinca v sezoni, a je že sedaj jasno, da bo šel ta naslov v roke Francoza, Johanna Zarcoja.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Pedrosa naslednjo sezono h KTM?

Avtor

Pedrosa naslednjo sezono h KTM?

Čeprav je po koncu sezone napovedal umik, bi Dani Pedrosa moral še vedno ostati v kraljevskem razredu.

VIDEO: Perfekten "ples" Doviziosa v Misanu

Avtor

VIDEO: Perfekten "ples" Doviziosa v Misanu

Voznik Ducatija Andrea Dovizioso je prišel do tretje letošnje zmage v najmočnejšem motociklističnem razredu Moto GP in skupno 20. v karieri. Italijan je pokoril konkurenco na VN San Marina.

VIDEO: Domino efekt v Misanu (na srečo) brez posledic

Avtor

VIDEO: Domino efekt v Misanu (na srečo) brez posledic

V tretjem krogu VN San Marina je v kategoriji Moto3 prišlo do hudega incidenta, ki ga je izzval Jaume Masia, v domino efektu pa so ob progi končali Ayumu Sasaki, Nicolo Bulega, Aaron Canet in Enea Bastianini.

Lekcija iz Silverstona - dirke tudi ob ponedeljkih

Avtor

Lekcija iz Silverstona - dirke tudi ob ponedeljkih

Direktor karavane Moto GP Carmelo Ezpeleta je potrdil govorice, da v prihodnosti obstaja možnost, da se bodo dirke v razredu Moto GP v primeru slabih razmer prestavile v ponedeljkov termin. Vodilni možje dirk so morali začeti razmišljati o tem predvsem po dogodkih minuli konec tedna v Silverstonu.
Loading...