Vir: Mirco Lazzari gp/Getty Images
Avtomoto 12.10.2017 | 19:45

Folgerja ne bo na VN Japonske, menda ima mononukleozo

Avtor

Voznik Yamahe Tech 3 Jonas Folger bo zaradi bolezni izpustil vsaj dve dirki, pod velikim vprašajem pa je tudi njegov nastop čez 2 tedna v Maleziji.

Jonas Folger

Vir: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Folger je z ekipo prišel v Motegi, kjer se ta konec tedna odvija 15. dirka sezone v prvenstvu Moto GP, a se je francoska ekipa danes odločila, da se je Folger že odpravil v München. Nemški motociklist se že nekaj časa ne počuti v redu, menda naj bi trpel za mononukleozo, kar bo znano po dodatnih preiskavah.

Vodja Yamahe Tech 3 je potrdil, da Folgerja 99% ne bo niti na naslednji dirki, ki bo prihodnji konec tedna v Avstraliji. Na stezi v Motegiju bo Nemca zamenjal testni voznik Yamahe, Japonec, Kohta Nozane, ki bo doživel krstni nastop v kraljevskem razredu.


Nemški voznik je v skupnem seštevku trenutno deseti, najboljši rezultat pa mu je uspel na domači dirki v Sachsenringu, ko je bil drugi. Nekaj časa je bil v boju za najboljšega novinca v sezoni, a je že sedaj jasno, da bo šel ta naslov v roke Francoza, Johanna Zarcoja.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Menjava za Folgerja - prvi Malezijec v razredu Moto GP

Avtor

Menjava za Folgerja - prvi Malezijec v razredu Moto GP

Malezijski motociklist Hafizh Syarhin je nov voznik ekipe Yamaha Tech 3 v Moto GP prvenstvu, kjer bo zamenjal Nemca, Jonasa Folgerja. Ta bo zaradi zdravstvenih težav izpustil celotno sezono v kraljevskem razredu.

Honda predstavila motorje in uniforme za sezono 2018

Avtor

Honda predstavila motorje in uniforme za sezono 2018

Ekipa Repsol Honda je na slovesnosti v Jakarti predstavila klubske barve, v katerih se bosta njihova dirkača, Marc Marquez in Dani Pedrosa, letos borila v prvenstvu Moto GP.

Petrucci še eno sezono s Pramacom

Avtor

Petrucci še eno sezono s Pramacom

Do začetka nove sezone sta ostala še dva meseca, to pa je čas, ko se v medijih pojavlja ogromno špekulacij o tem, kdo bo kam prestopil. Danilo Petrucci pri svojem moštvu ostaja - Italijan bo letos ostal sc Pramacom.

Zarco: "Moja prihodnost ni odvisna od Rossija"

Avtor

Zarco: "Moja prihodnost ni odvisna od Rossija"

Francoski motociklist Johann Zarco je imel odlično debitantsko sezono na Tech3 Yamahi. Številni strokovnjaki menijo, da bo na omenjenem motorju prav on zamenjal Valentina Rossija, ko se Italijan upokoji.
Loading...