Vir: Mirco Lazzari gp/Getty Images
Avtomoto 12.10.2017 | 19:45

Folgerja ne bo na VN Japonske, menda ima mononukleozo

Avtor

Voznik Yamahe Tech 3 Jonas Folger bo zaradi bolezni izpustil vsaj dve dirki, pod velikim vprašajem pa je tudi njegov nastop čez 2 tedna v Maleziji.

Jonas Folger

Vir: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Folger je z ekipo prišel v Motegi, kjer se ta konec tedna odvija 15. dirka sezone v prvenstvu Moto GP, a se je francoska ekipa danes odločila, da se je Folger že odpravil v München. Nemški motociklist se že nekaj časa ne počuti v redu, menda naj bi trpel za mononukleozo, kar bo znano po dodatnih preiskavah.

Vodja Yamahe Tech 3 je potrdil, da Folgerja 99% ne bo niti na naslednji dirki, ki bo prihodnji konec tedna v Avstraliji. Na stezi v Motegiju bo Nemca zamenjal testni voznik Yamahe, Japonec, Kohta Nozane, ki bo doživel krstni nastop v kraljevskem razredu.


Nemški voznik je v skupnem seštevku trenutno deseti, najboljši rezultat pa mu je uspel na domači dirki v Sachsenringu, ko je bil drugi. Nekaj časa je bil v boju za najboljšega novinca v sezoni, a je že sedaj jasno, da bo šel ta naslov v roke Francoza, Johanna Zarcoja.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Marquez: "Doviziosa sem podcenjeval"

Avtor

Marquez: "Doviziosa sem podcenjeval"

Svetovni prvak v kraljevskem razredu, voznik Repsol Honde Marc Marquez, je dejal, da sta ga pretekla sezona in rivalstvo z italijanskim voznikom Ducatija Andreo Doviziosom naučila, naj svojih nasprotnikov v bodoče ne podcenjuje.

Moto GP: Marc Marquez v Valencii potrdil naslov!

Avtor

Moto GP: Marc Marquez v Valencii potrdil naslov!

69. sezona najbolj gledanega motociklističnega tekmovanja na svetu je pri koncu. V kraljevskem razredu je naslov prvaka (spet) osvojil Marc Marquez, ki je na zadnji dirki v Valencii danes osvojil tretje mesto.

Marquez: "Pritisk? Od nekdaj sem pod pritiskom"

Avtor

Marquez: "Pritisk? Od nekdaj sem pod pritiskom"

Voznik Repsol Honde Marc Marquez je dejal, da je pred finalno dirko sezone v prvenstvu Moto GP, povsem sproščen.

Dovizioso: "Za naslov potrebujem čudež"

Avtor

Dovizioso: "Za naslov potrebujem čudež"

Pred zadnjo dirko v prvenstvu Moto GP je voznik Ducatija, Andrea Dovizioso povsem realen. Italijan se zaveda, da bo 21 točk zaostanka za Marcom Marquezom zelo težko nadoknadil.
Loading...