The Doctor podaljšal kariero do 2020

MotoGP 15. Mar 201813:57 > 13:58
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je z Yamaho podpisal novo dveletno pogodbo, kar pomeni, da bo v razredu MotoGP ostal do leta 2020.

Legendarni Italijan je že nekajkrat poudaril, da želi tudi po letošnji sezoni ostati aktiven dirkač. Armada njegovih navijačev je uradno potrditev tega, da ostaja na startni listi, dočakala nekaj dni pred začetkom nove sezone.

Pred Valentinom Rossijem je že 23. sezona in 13. na Yamahi. Po podaljšanju pogodbe je postalo jasno, da ga bomo na stezi gledali tudi v petem desetletju življenja.

Ko sem podpisal zadnjo pogodbo z Yamaho, sem vprašal, ali bo to moja zadnja. Takrat sem dejal, da bom odločitev sprejel v dveh letih. V tem času sem zaključil, da želim nadaljevati z dirkanjem, ker me to, da sem MotoGP dirkač in da vozim svojo M1, dela srečnega,” je ob tem dejal Vale.

Rossi je v svetovnem prvenstvu debitiral leta 1996 in od takrat zbral 115 zmag, 227 stopničk in devet naslovov svetovnega prvaka, od tega sedem v kraljevem razredu, kar ga uvršča med najboljše vseh časov.

Italijan je ob tem najzaslužnejši za velike uspehe Yamahe, iz katere je ustvaril šampionski motor. Svoje prve tri naslove v kraljevem razredu je osvojil na Hondi, ostale pa na Yamahi.

Želim se zahvaliti Yamahi, posebno Jarvisu in Meregalliju, ker verjamejo vame. Za mene osebno je izziv težak – biti konkurenčen do 40-leta. Vem, da bo težkom da to zahteva veliko truda iz moje strani, kot tudi veliko treninga, vendar sem pripravljen, motivacija je tukaj in zato sem tudi podpisal novo pogodbo,” je še dodal The Doctor.