Dan Istitene/Getty Images
Avtomoto 13.07.2018 | 13:35

Pedrosa v Valencii med MotoGP legende

Avtor

Španski dirkač Dani Pedrosa je tudi uradno napovedal, da se po koncu sezone poslavlja od razreda MotoGP, ki ga bo ob koncu sezone v Valencii uvrstil med legende kraljevega razreda.

Carmelo Ezpeleta, Dani Pedrosa

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Dani Pedrosa je pred VN Nemčije v Sachsenringu napovedal, da se po koncu sezone poslavlja od razreda MotoGP, prvi človek Dorne Carmelo Ezpeleta pa je kasneje razkril, da ga bodo sprejeli med legende kraljevega razreda.

Dirkač Repsol Honde je do svojih največjih uspehih prišel v nižjih kategorijah, saj je leta 2003 postal svetovni prvak v razredu do 125 kubičnih centimetrov, kasneje pa bil dvakrat najboljši še v razredu višje (250 ccm).

Z 31 zmagami in skupno 112 uvrstitvami na stopničke je eden od najuspešenjših v razredu MotoGP, vendar brez pike na i oziroma naslova svetovnega prvaka. Trenutno je tretji po številu stopničk v kraljevem razredu, pred njim sta zgolj Valentino Rossi in Giacomo Agostini.

"Dani Pedrosa je pravi šampion. Bil je svetovni prvak v 125 in 250 ccm in je eden od najuspešnejših dirkačev, ki sem jih imel zadovoljstvo gledati. Pedrosa je dal neizmeren doprinos svetu motociklizma med njegovo karakteristično kariero v kraljevem razredu. Zaradi zapuščine, ki vključuje neverjeten zmagovalni niz med toliko leti, veliko število zmag in stopničk, smo ponosni, ker bo uvrščen med legende," je ob tem dejal Ezpeleta.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Deveti zaporedni pole Marqueza

Avtor

Deveti zaporedni pole Marqueza

Dirko za veliko nagrado Nemčije v Sachsenringu bo iz najboljšega startnega položaja začel aktualni prvak razreda MotoGP in vodilni v skupnem seštevku dirkač Repsol Honde Marc Marquez.

VIDEO: Nepozaben dan na "katedrali"

Avtor

VIDEO: Nepozaben dan na "katedrali"

Velika nagrada Nizozemske v Assnu v kraljevem razredu je prinesla veliko zanimivega dogajanja, na koncu pa se je zmage na "katedrali" veselil Marc Marquez. Na dirki smo videli več kot 100 prehitevanj, na čelu dirke pa je bilo kar šest dirkačev. Poglejte najzanimivejše trenutke spektakularne dirke.

VIDEO: To ni mogoče! Kako je Marquez ostal na motorju?

Avtor

VIDEO: To ni mogoče! Kako je Marquez ostal na motorju?

Dirkač Honde Marc Marquez je z neverjetnim manevrom v zaključku četrtega treninga pred nedeljsko dirko za VN Katalonije ostal na dveh kolesih. Španec si je pomagal tudi s komolcem in kolenom, da je ostal na motorju, svoj "kaskaderski vložek" pa je znal tudi proslaviti.

Prerojeni Lorenzo potrdil odlično formo

Avtor

Prerojeni Lorenzo potrdil odlično formo

Nedeljsko dirko razreda MotoGP v Barceloni bo iz najboljšega startnega položaja začel zmagovalec zadnje dirke v Mugellu, Jorge Lorenzo na Ducatiju.
Loading...