Rossi: Morda ostanem tudi po letu 2018

MotoGP 3. Okt 201614:40 > 14:45
Getty Images

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je priznal, da že razmišlja o tem, da svojo kariero v razredu Moto GP podaljša tudi po letu 2018, ko mu poteče sedanja pogodba z Yamaho.

Italijan je to razkril le nekaj dni kasneje, potem ko je njegov šef ekipe Silvano Galbusera dejal, da nihče ne more zagotoviti, da bo The Doctor čez dve leti res končal kariero, kot je napovedal na začetku sezone. Valentino Rossi bo imel po koncu sezone leta 2018 39-let, kar bi pomenilo, da bi v primeru, da podpiše novo dveletno pogodbo, v kraljevem razredu dirkal skoraj do svojega 42-leta starosti.

Velika škoda bo za vse, ko bo Rossi dokončno končal kariero. Mislim, da bo v naslednjih letih na istem nivoju in nato bomo videli, ali bo končal ali ne. Po mojem mnenju to ni nekaj, kar bi bilo zagotovo,” je dejal Galbusera.

Ko je Rossi slišal za njegove besede, se je strinjal z njim: “Že sedaj postajam paranoičen, ko razmišljam, da moram leta 2018 končati kariero. Res imam rad, da imam takšen dolgoročni načrt – letošnja sezona, naslednja in še naslednja. Potem bom pazljivo poslušal o vsem in sprejel odločitev. Veliko bo odvisno od mojih rezultatov. Malo me je sram, ko pomislim, da bi vozil tudi po 40-letu, vendar bom razmislil.”

Rossi trenutno drži drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva z 52 točkami zaostanka za Marcom Marquezom, do konca sezone pa so le še štiri dirke. Naslednja bo 16. oktobra na sporedu v Maleziji.