Dovizioso v Maleziji kot v Doningtonu leta 2009!

MotoGP 30. Okt 20168:59 > 9:03
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Voznik Ducatija Andrea Dovizioso je zmagal na veliki nagradi Malezije, predzadnji dirki letošnje sezone v seriji motoGP. Italijan je na stezi v Sepangu prišel do svoje prve zmage po več kot sedmih letih, postal pa je deveti različni zmagovalec posamične dirke v letošnji sezoni.

Dovizioso je svojo prejšnjo zmago dosegel v Doningtonu na dirki za VN Velike Britanije leta 2009, tudi takrat v spremenljivih vremenskih pogojih, saj se je dirka vozila v dežju, preden se je steza v drugi polovici akcije posušila.

Drugo mesto v Maleziji je na koncu pripadlo devetkratnemu svetovnemu prvaku Valentinu Rossiju, italijanskemu dvojcu pa se je na odru za zmagovalce pridružil še Španec, voznik Yamahe Jorge Lorenzo.

Dovizioso je v Sepangu definitivno odpeljal eno izmed najboljših dirk v svoji karieri, pa čeprav je vodstvo na dirki po startu sprva hitro izgubil. Voznik Ducatija se je sijajno prebil nazaj na vodilen položaj pet krogov pred koncem dirke, tudi mimo Doktorja, ki se je moral na koncu zadovoljiti samo z drugim mestom.

Pred tem sta bitko za vrh bila Italijana Rossi in drugi voznik Ducatija Andrea Iannone, a je najmlajši izmed trojice z Apeninskega polotoka končal ob stezi. S steze sta sicer na dirki zletela tudi šampion Marc Marquez in voznik Honde Cal Cratchlow, kar je Lorenzu omogočilo preboj na stopničke.

Letošnja sezona svetovnega prvenstva v seriji motoGP se bo sicer končala z dirko za VN Valencije, 13. novembra letos.