Vir: Getty Image
Avtomoto 13.08.2017 | 15:40 > 15:44

Gajser VN Švice končal kot šesti

Avtor

Tim Gajser je na drugi vožnji motokrosistične dirke za VN Švice končal na petem mestu, kar na koncu zadostuje za skupno šesto mesto. Tokrat je zmagal Nizozemec, Jeffrey Herlings.

Tim Gajser

Vir: Getty Images

Tim Gajser

Arnaud Tonus je na prvi dirki dokazal, da dobro pozna "domač" teren. Drugo mesto je osvojil Britanec Max Anstie, tretje pa vodilni v skupnem seštevku Antonio Cairoli.

Tim Gajser je imel na sobotnih kvalifikacijah ogromno težav, zato je dirko začel z neugodnega stranskega štartnega položaja. Kljub vsemu se je do konca prebil med deseterico.

Preostala slovenska dirkača sta prvo dirko končala tik za mesti, ki prinašajo točke za SP. Jernej Irt je bil 22., njegov brat Peter pa 23.

Drugo vožnjo je dobil Herlings, ki je bil na koncu tudi v skupnem seštevku najboljši, na odru za zmagovalce pa sta se mu pridružila še Gautier Paulin ter Cairoli. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva MXGP še vedno vodi Cairoli, ki je zbral 605 točk, Gajser pa je na petem mestu (406 točk).

Naslednjo tekmo 20. avgusta gosti Švedska.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Gajser zmagal na VN Švedske

Avtor

Gajser zmagal na VN Švedske

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v razredu MXGP na Švedskem. Gajser je dobil prvo vožnjo, v drugi pa osvojil drugo mesto.

Gajser v kvalifikacijah do tretjega mesta

Avtor

Gajser v kvalifikacijah do tretjega mesta

Motokrosist Tim Gajser je v kvalifikacijah pred dirko za svetovno prvenstvo v Belgiji osvojil tretje mesto.

Gajser s tretjim mestom napovedal vrnitev med najboljše

Avtor

Gajser s tretjim mestom napovedal vrnitev med najboljše

Tim Gajser je v Loketu na tekmi za svetovno prvenstvo razreda MXGP z zmago v prvi in četrtim mestom na drugi vožnji zasedel skupno tretje mesto. Očitno je za Štajerca poškodba preteklost.

Tim Gajser kot kaže spet v šampionski formi!

Avtor

Tim Gajser kot kaže spet v šampionski formi!

Slovenski motokrosist Tim Gajser je z odličnim nastopom v kvalifikacijah za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v češkem Loketu potrdil, da je znova pravi. Jutrišnjo dirko bo začel z drugega mesta.
Loading...