Getty Image
Avtomoto 13.08.2017 | 15:40 > 15:44

Gajser VN Švice končal kot šesti

Avtor
Avtor

Tim Gajser je na drugi vožnji motokrosistične dirke za VN Švice končal na petem mestu, kar na koncu zadostuje za skupno šesto mesto. Tokrat je zmagal Nizozemec, Jeffrey Herlings.

Tim Gajser

Getty Images

Tim Gajser

Arnaud Tonus je na prvi dirki dokazal, da dobro pozna "domač" teren. Drugo mesto je osvojil Britanec Max Anstie, tretje pa vodilni v skupnem seštevku Antonio Cairoli.

Tim Gajser je imel na sobotnih kvalifikacijah ogromno težav, zato je dirko začel z neugodnega stranskega štartnega položaja. Kljub vsemu se je do konca prebil med deseterico.

Preostala slovenska dirkača sta prvo dirko končala tik za mesti, ki prinašajo točke za SP. Jernej Irt je bil 22., njegov brat Peter pa 23.

Drugo vožnjo je dobil Herlings, ki je bil na koncu tudi v skupnem seštevku najboljši, na odru za zmagovalce pa sta se mu pridružila še Gautier Paulin ter Cairoli. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva MXGP še vedno vodi Cairoli, ki je zbral 605 točk, Gajser pa je na petem mestu (406 točk).

Naslednjo tekmo 20. avgusta gosti Švedska.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Gajser v Latviji osvojil peto mesto

Avtor

Gajser v Latviji osvojil peto mesto

Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v razredu MXGP v Latviji prišel do petega mesta. V obeh vožnjah je bil najhitrejši Jeffrey Herlings, ki je na sedmi dirki prišel še do pete letošnje zmage.

MXGP: Gajser odstopil, Cairoli potrdil naslov prvaka

Avtor

MXGP: Gajser odstopil, Cairoli potrdil naslov prvaka

Slovenski motokrosist Tim Gajser je prvo vožnjo dirke SP-ja v razredu MXGP v Assnu na Nizozemskem končal s padcem in odstopom. Na domačih tleh je slavil Jeffrey Herlings.

Tim Gajser kot kaže spet v šampionski formi!

Avtor

Tim Gajser kot kaže spet v šampionski formi!

Slovenski motokrosist Tim Gajser je z odličnim nastopom v kvalifikacijah za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v češkem Loketu potrdil, da je znova pravi. Jutrišnjo dirko bo začel z drugega mesta.

Gajser se je vrnil z 11. mestom

Avtor

Gajser se je vrnil z 11. mestom

Tim Gajser se je v italijanskem Ottobianu po dveh izpuščenih dirkah vrnil v karavano elitnega razreda MXGP. Prvo vožnjo je končal na 10. mestu, drugo pa na 11., kar je bilo dovolj za skupno 10. mesto.
Loading...