Žagar dobil povabilo v grand prix za sezono 2017!

Uncategorized 26. Okt 201622:47 > 22:51
Mediaspeed, Mediaspeed.net

Matej Žagar bo tudi v prihodnji sezoni ostal član elitne karavane svetovnega prvenstva v spideju, saj je dobil posebno povabilo mednarodne motociklistične zveze in glavnega sponzorja dirk. O štirih povabilih je odločala štiričlanska žirija.

V letošnji sezoni, ki se je minulo soboto končala z dirko za VN Avstralije v Melbournu, je Matej Žagar zasedel končno deveto mesto, saj je imel tekom leta precej težav z mašinerijo in mu nikakor ni uspelo najti pravega materiala, potem pa so mu sestavili konkurenčen motor za zadnje tri dirke; v Stockholmu in Torunu je vozil v finalu, v Melbournu v polfinalu. Slovenec je na ta način dokazal, da si “wild card” povsem zasluži.

Poleg Žagarja se posebnega povabila v grand prix serijo veselijo še Rus Emil Sajfudinov, Danec Nicki Pedersen in Poljak Maciej Janowski. Predtem si je avtomatsko uvrstitev v elitno spidvejsko tekmovanje zagotovila najboljša osmerica pretekle sezone: svetovni prvak Greg Hancock, Tai Woffinden, Bartosz Zmarzlik, Chris Holder, Jason Doyle, Piotr Pawlicki, Antonio Lindback in Niels-Kristian Iversen (Dan).

Petnajsterico rednih članov grand prix serije dopolnjujejo še Patry Dudek, Martin Vaculik in Fredrik Lindgren, ki so bili najboljše uvrščeni na septembrskem finalu kvalifikacij (GP Challenge).