Vir: CFC - Cage Fight Championship Slovenija
Borilni 16.09.2017 | 17:46 > 17:53

Ema Kozin v Augsburgu lovi naslov po verziji WBU

Avtor

Najboljšo slovensko bokserko Emo Kozin v Augsburgu čaka borba za naslov svetovne prvakinje po verziji WBU. Nasprotnica je Gruzijka Elena Sikmashvili.

Ema Kozin

Vir: CFC - Cage Fight Championship Slovenija

Ema Kozin

Borba v Nemčiji bo tudi generalka za naslednji preizkus, ko se bo sredi oktobra v Tivoliju merila še za dva mednarodna pasova po verzijah WBC in WBF.

Ema Kozin, v boksarskem svetu poznana pod vzdevkom The Princess, bo morala za uresničitev sanj v soboto premagati gruzinsko nasprotnico Elene Sikmashvili.

Slovenka je na preizkus dobro pripravljena: “Celotne priprave so potekale brez večjih zapletov, zato se borbe že močno veselim. Prav tako sem vesela celtne podpore vseh, ki so mi pomagali na tej poti bodisi s sparing treningi bodisi na drugačne načine.

Že od začetka njene kariere zanjo skrbi prekaljeni trener Rudolf Pavlin: “V skoraj sedmih letih dela sem Emo zelo dobro spoznal, zato lahko trdim, da je odlično pripravljena. S številnimi odličnimi borci smo jo sistematično pripravljali na ta dvoboj. Način borbe nasprotnice smo analizirali, taktiko pa ustrezno pripravili. Moram reči, da smo zelo motivirani in čeravno je Ema mlada borka, je že sedaj zelo izkušena. Prepričan sem, da je zrela za najpomembnejše naslove v svetu boksa. Verjamem, da bo sobotna borba kot taka prelomnica tudi za slovenski boks, saj v Nemčijo odhajamo s ponosno dvignjeno slovensko zastavo.

Ema je doslej v karieri zmagala vseh 9 profesionalnih borb, zato se na boksarski dogodek poimenovan TIGERS ON FIRE odpravlja zelo samozavestno.

Emi so na poti med najboljše svetovne boksarke pomagali in jo podpirali številni še aktivni ali nekdanji borci. Tako je v zadnjem času sparing treninge oprvljala z Redžom Ljutičem, Mouradom DerbalomMuratom, Borom Bratovžem, Bojanom Kosednarjem in Ivanom Karačičem.

Dvoboj je na sporedu v soboto po 18. uri.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Joshua proti žilavemu Takami ubranil naslov

Avtor

Joshua proti žilavemu Takami ubranil naslov

Britanec Anthony Joshua je v Cardiffu proti Carlosu Takami po tehničnem nokavtu v deseti rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA in IBO.

Fabjan in Stankov "napeta kot strune"

Fabjan in Stankov "napeta kot strune"

Do borilnega spektakla CFC 4 v Hali Tivoli nas loči še manj kot 24 ur. Dan pred obračuni v kletki in ringu so prav vsi nastopajoči uspešno prestali uradno tehtanje.

Ferdinand: Ne načrtujem, da bom boksar, toda ...

Avtor

Ferdinand: Ne načrtujem, da bom boksar, toda ...

Nekdanji angleški nogometaš Rio Ferdinand si želi dobiti profesionalno boksarsko licenco, vendar le za eno borbo.

"The Princess" uresničila sanje, a to je le začetek

Avtor

"The Princess" uresničila sanje, a to je le začetek

Najmlajša svetovna boksarska prvakinja vseh časov Ema Kozin po velikem uspehu v Nemčiji že stremi proti novim izzivom. Nov vrhunec kariere jo čaka 14. oktobra v ljubljanskem Tivoliju, ko se bo v okviru CFC 4 pomerila za nova dva naslova svetovne prvakinje.
Loading...