Vir: CFC - Cage Fight Championship Slovenija
Borilni 16.09.2017 | 17:46 > 17:53

Ema Kozin v Augsburgu lovi naslov po verziji WBU

Avtor

Najboljšo slovensko bokserko Emo Kozin v Augsburgu čaka borba za naslov svetovne prvakinje po verziji WBU. Nasprotnica je Gruzijka Elena Sikmashvili.

Ema Kozin

Vir: CFC - Cage Fight Championship Slovenija

Ema Kozin

Borba v Nemčiji bo tudi generalka za naslednji preizkus, ko se bo sredi oktobra v Tivoliju merila še za dva mednarodna pasova po verzijah WBC in WBF.

Ema Kozin, v boksarskem svetu poznana pod vzdevkom The Princess, bo morala za uresničitev sanj v soboto premagati gruzinsko nasprotnico Elene Sikmashvili.

Slovenka je na preizkus dobro pripravljena: “Celotne priprave so potekale brez večjih zapletov, zato se borbe že močno veselim. Prav tako sem vesela celtne podpore vseh, ki so mi pomagali na tej poti bodisi s sparing treningi bodisi na drugačne načine.

Že od začetka njene kariere zanjo skrbi prekaljeni trener Rudolf Pavlin: “V skoraj sedmih letih dela sem Emo zelo dobro spoznal, zato lahko trdim, da je odlično pripravljena. S številnimi odličnimi borci smo jo sistematično pripravljali na ta dvoboj. Način borbe nasprotnice smo analizirali, taktiko pa ustrezno pripravili. Moram reči, da smo zelo motivirani in čeravno je Ema mlada borka, je že sedaj zelo izkušena. Prepričan sem, da je zrela za najpomembnejše naslove v svetu boksa. Verjamem, da bo sobotna borba kot taka prelomnica tudi za slovenski boks, saj v Nemčijo odhajamo s ponosno dvignjeno slovensko zastavo.

Ema je doslej v karieri zmagala vseh 9 profesionalnih borb, zato se na boksarski dogodek poimenovan TIGERS ON FIRE odpravlja zelo samozavestno.

Emi so na poti med najboljše svetovne boksarke pomagali in jo podpirali številni še aktivni ali nekdanji borci. Tako je v zadnjem času sparing treninge oprvljala z Redžom Ljutičem, Mouradom DerbalomMuratom, Borom Bratovžem, Bojanom Kosednarjem in Ivanom Karačičem.

Dvoboj je na sporedu v soboto po 18. uri.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Bo boks zapustil olimpijsko družino?

Avtor

Bo boks zapustil olimpijsko družino?

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach je razkril, da bi lahko boks izgubil status olimpijskega športa. To bi se lahko zgodilo že na igrah v Tokiu leta 2020.

Amir Khan in Phil Lo Greco bosta aprila stopila v ring

Avtor

Amir Khan in Phil Lo Greco bosta aprila stopila v ring

Angleški boksar Amir Khan se bo 21. aprila letos po skoraj dveh letih premora vrnil v ring. V Echo Areni v Liverpoolu se bo spopadel s Kanadčanom Philom Lo Grecom.

Ema Kozin na poti v meko svetovnega boksa

Avtor

Ema Kozin na poti v meko svetovnega boksa

Novo Leto bo še posebej zapisano v zgodovino slovenskega proboksa. Najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini Ema Kozin je dobila ponudbo za dvoboj v meki svetovnega proboksa.

Ema Kozin ubranila naslov Wiba in osvojila WBF

Avtor

Ema Kozin ubranila naslov Wiba in osvojila WBF

Ema Kozin je v Banja Luki v okviru tekmovanja Spartan Fight Night osvojila naslov ameriške verzije Wiba, hkrati pa ubranila tudi naslov svetovne prvakinje po verziji WBF.
Loading...