Vir: CFC - Cage Fight Championship Slovenija
Borilni 16.09.2017 | 17:46 > 17:53

Ema Kozin v Augsburgu lovi naslov po verziji WBU

Avtor

Najboljšo slovensko bokserko Emo Kozin v Augsburgu čaka borba za naslov svetovne prvakinje po verziji WBU. Nasprotnica je Gruzijka Elena Sikmashvili.

Ema Kozin

Vir: CFC - Cage Fight Championship Slovenija

Ema Kozin

Borba v Nemčiji bo tudi generalka za naslednji preizkus, ko se bo sredi oktobra v Tivoliju merila še za dva mednarodna pasova po verzijah WBC in WBF.

Ema Kozin, v boksarskem svetu poznana pod vzdevkom The Princess, bo morala za uresničitev sanj v soboto premagati gruzinsko nasprotnico Elene Sikmashvili.

Slovenka je na preizkus dobro pripravljena: “Celotne priprave so potekale brez večjih zapletov, zato se borbe že močno veselim. Prav tako sem vesela celtne podpore vseh, ki so mi pomagali na tej poti bodisi s sparing treningi bodisi na drugačne načine.

Že od začetka njene kariere zanjo skrbi prekaljeni trener Rudolf Pavlin: “V skoraj sedmih letih dela sem Emo zelo dobro spoznal, zato lahko trdim, da je odlično pripravljena. S številnimi odličnimi borci smo jo sistematično pripravljali na ta dvoboj. Način borbe nasprotnice smo analizirali, taktiko pa ustrezno pripravili. Moram reči, da smo zelo motivirani in čeravno je Ema mlada borka, je že sedaj zelo izkušena. Prepričan sem, da je zrela za najpomembnejše naslove v svetu boksa. Verjamem, da bo sobotna borba kot taka prelomnica tudi za slovenski boks, saj v Nemčijo odhajamo s ponosno dvignjeno slovensko zastavo.

Ema je doslej v karieri zmagala vseh 9 profesionalnih borb, zato se na boksarski dogodek poimenovan TIGERS ON FIRE odpravlja zelo samozavestno.

Emi so na poti med najboljše svetovne boksarke pomagali in jo podpirali številni še aktivni ali nekdanji borci. Tako je v zadnjem času sparing treninge oprvljala z Redžom Ljutičem, Mouradom DerbalomMuratom, Borom Bratovžem, Bojanom Kosednarjem in Ivanom Karačičem.

Dvoboj je na sporedu v soboto po 18. uri.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

"The Princess" uresničila sanje, a to je le začetek

Avtor

"The Princess" uresničila sanje, a to je le začetek

Najmlajša svetovna boksarska prvakinja vseh časov Ema Kozin po velikem uspehu v Nemčiji že stremi proti novim izzivom. Nov vrhunec kariere jo čaka 14. oktobra v ljubljanskem Tivoliju, ko se bo v okviru CFC 4 pomerila za nova dva naslova svetovne prvakinje.

Rio Ferdinand se bo preizkusil v boksu!

Avtor

Rio Ferdinand se bo preizkusil v boksu!

Eden izmed najboljših branilcev v zgodovini Premier lige Rio Ferdinand se bo preizkusil v novem športu. Nekdanji angleški reprezentant se bo tako na dogodku "Defender to Contender", ki ga organizira Betfair, preizkusil v boksu.

Ema "The Princess" do zgodovinske zmage za Slovenijo!

Avtor

Ema "The Princess" do zgodovinske zmage za Slovenijo!

Najboljša slovenska boksarka Ema “The Princess” Kozin je minuli konec tedna v Augsburgu (Nemčija) osvojila naslov svetovne WBU prvakinje v middleweight kategoriji. Komaj 18-letna boksarka v desetih dvobojih še ne pozna grenkobe poraza.

McGregor: Ujeti orangutan, ki je obogatel

Avtor

McGregor: Ujeti orangutan, ki je obogatel

Irski UFC borec Conor McGregor je borbo proti ameriškemu bokserju Floydu Mayweatherju, ki so jo mnogi poimenivali borba desetletja, označil za cirkus.
Loading...