sportklub
Borilni 13.10.2017 | 20:22

Fabjan in Stankov "napeta kot strune"

Do borilnega spektakla CFC 4 v Hali Tivoli nas loči še manj kot 24 ur. Dan pred obračuni v kletki in ringu so prav vsi nastopajoči uspešno prestali uradno tehtanje.

SportKlub YouTube

Ljubitelji borilnih veščin, ki bodo v soboto obiskali hram slovenskega športa pod Rožnikom, bodo premierno na naših prostorih lahko uživali v borbah v kletki in ringu. Predsednik CFC-ja Rudolf Pavlin verjame, da bo s tem zadovoljil vse apetite slovenskega občinstva in po zelo uspešnem CFC 3 naredil še korak naprej.

Skupno bo na sporedu 18 borb (šest v uvodnem in 12 v glavnem delu) po pravilih MMA, K-1 in profesionalnem boksu. Da nas čaka zanimivo dogajanje, smo se lahko prepričali že na uradnem tehtanju, na katerem je bilo po pričakovanjih daleč največ uči uprtih v Mirana Fabjana, Aleksandra Stankova in Emo Kozin. Prva dva v kategoriji do 91 kilogramov čaka že tretji medsebojni obračun (tokrat bo v igri tudi naslov prvaka CFC), medtem ko se bo vzhajajoča zvezda slovenskega boksa borila za naslov svetovne prvakinje po različici WBF in mednarodno lovoriko združenja WBC v srednji kategoriji (do 72,57 kg).


"Ne bom šel na nokavt, igral se bom z njim. Zmagal bom po točkah, Aleksander ni na mojem nivoju," je bil po tehtanju samozavesten Fabjan, ki bo lovil še tretjo zmago: "Roke bom imel spuščene, saj me ne more zadeti. Z gibanjem se bom ognil njegovim udarcem. Me te lahko stane zmage? Tudi, če izgubim, bom še vedno vodil z 2:1."

"S svojimi komentarji mi poskuša priti v podzavest, vendar mu ne bo uspelo. To se je zgodilo v najini drugi borbi, ko sem pustil, da so njegovi komentarji vplivali name. Že pred tehtanjem me je dvakrat odrinil, kar ste lahko videli," napoveduje Stankov, ki se nadeja, da je po dveh porazih prišel čas za njegovih "pet minut": "Tokrat se bo borba končala z mojo zmago."


Kozinova je bila dan pred najtežjim testom v svoji karieri sproščena, neobremenjena in predvsem neustrašna. "Mislila sem, da je višja, vendar to ničesar ne spreminja. Imam svoj taktiko. Nikakor ne bom iskala nokavta, temveč bom boksala v svojem ritmu. Seveda pa to ne pomeni, da ne bom izkoristila priložnosti za predčasni zaključek, če se mi bo ponudila," je pred obračunom s Kenijko Florence Muthoni (11 zmag, 5 s k. o., 2 neodločena izida, 5 porazov) odločena 18-letna The Princess.


Na CFC 4 se bo prvič po pravilih MMA predstavil Denis Porčić Chorchyp, v kletki bomo videli tudi najboljšo slovensko borko v MMA Tajdo Ratajc pa enega od pionirjev mešanih borilnih športov v Sloveniji Marka Drmonjiča in še veliko več. Brez dvoma več kot dovolj razlogov, da v soboto zavijete v Halo Tivoli.

CFC 4, fight card:


Uvodni del:
Milan Milak (SRB) vs. Igor Kuzmanović (SLO) - MMA, kletka
Mirko Jovanović (SRB) vs. Nejc Preložnik (SLO) - MMA, kletka
Jovica Djordjević (SRB) vs. Aleš Ratej (SLO) - MMA, kletka
Aleksandar Janković (SRB) vs. Vito Špic (SLO) - MMA, kletka
Djordje Tomović (ČG) vs. Ivan Karačić (SLO) - MMA, kletka
Nemanja Kukić (SRB) vs. Jakob Nedoh (SLO) - MMA, kletka

Glavni del:
Amra Okugić (BIH) vs. Tajda Ratajc (SLO) - MMA, kletka
Aleksander Aleksić (SRB) vs. Siniša Kondić (SRB) - boks, ring
Nemanja Milaković (BIH) vs. Adam Kapić (SLO) - MMA, kletka
Adam Gyorkos (MAD) vs. Edin Puhalo (BIH) - boks, ring
Nikola Bečić (ČG) vs. Denis "Chorchyp" Porčič (SLO) - MMA, kletka
Marko Martinjak (HRV) vs. Ehsan Rouzbahani (NEM) - boks, ring
Miloš Marković (SRB) vs. Marko Drmonjič (SLO) - MMA, kletka
Laszlo Toth (MAD) vs. Mark De Mori (AUS) - boks, ring
Dalibor Zetko (SRB) vs. Marko Vardnjan (SLO) - MMA, kletka
Aleksander Stankov (SLO) vs. Miran Fabijan (SLO) - K-1, ring (za naslov CFC)
Aleksandar Stojičić (SRB) vs. Stefan Zvijer (SRB) - MMA, kletka
Florence Muthoni (KEN) vs. Ema The Princess Kozin (SLO) - boks, ring

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Fabjan na Slovaško po nov šampionski pas

Fabjan na Slovaško po nov šampionski pas

Miran Fabjan se spogleduje z novim šampionskim pasom v svoji kolekciji. Primorca prihajajoči konec tedna v slovaških Kosicah čaka izkušeni Ondrej Hutnik, s katerim se bo pomeril za naslov prvaka organizacije W5 v poltežki kategoriji (do 95 kg, K-1).

Fabjan zasenčil Poturaka, zmagovito slovo Grajša

Fabjan zasenčil Poturaka, zmagovito slovo Grajša

W5 Legends Collide v koprski Bonifiki je več kot upravičil visoka pričakovanja, saj so gledalci uživali v vrhunskih K-1 borbah. Glavni junaki večera Jasmin Bečirović, Franci Grajš in Miran Fabjan.

V Kopru vse pripravljeno za W5 - Legends Collide

V Kopru vse pripravljeno za W5 - Legends Collide

Potem ko sta Floyd Mayweather in Conor McGregor obnorela sveta s spopadom v Las Vegasu, bomo sredi septembra na svoj račun prišli tudi slovenski ljubitelji borilnih veščin. Na "fight cardu" za W5 - Legends Collide le še ena neznanka.

Ema Kozin v Nemčijo po naslov svetovne prvakinje

Ema Kozin v Nemčijo po naslov svetovne prvakinje

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je pred novim mejnikom v svoji kratki, a zelo uspešni karieri. Ljubljančanka se bo 16. septembra v Nemčiji pomerila za naslov svetovne prvakinje verzije WBU v srednji kategoriji.
Loading...