Getty images/Jan Kruger
Borilni 12.06.2018 | 10:49

Wilder in Joshua korak bližje mega obračunu

Avtor

Ameriški boksar Deontay Wilder je sprejel vse pogoje za obračun proti Britancu Anthonyju Joshui. Do težko pričakovanega obračuna, ki bo eden od najpomembnejših v težki kategoriji v zadnjih dveh desetletjih, naj bi prišlo do konca leta.

Diontej Vajlder

Al Bello, Getty Images Sport

Diontej Vajlder

Svetovni prvak po verziji WBC Deontay Wilder in svetovni prvak po verzijah WBA, WBO, IBO in IBF Anthony Joshua se bosta v primeru, da bo do borbe res prišlo, prvič po letu 2000, ko je Lennox Lewis premagal Evanderja Holyfielda, pomerila za vse najpomembnejše naslove v težki kategoriji.

Ekipa Wilderja je potrdila, da bo do borbe prišlo na Otoku, kot tudi to, da so sprejeli vse pogoje, ki jih je postavil menedžer Joshue Eddie Hearn.

Ob tem se je Twitterju oglasil tudi Wilder. "Sprejel sem, da se borim v Veliki Britaniji. Če se Joshua želi boriti v Veliki Britaniji, je žogica sedaj na njihovi strani," je med drugim zapisal Američan in dodal, da še vedno velja tudi njegova ponudba, po kateri bi se boksarja pomerila v ZDA, Joshua pa bi dobil 50 milijonov ameriških dolarjev.

Tako Joshua kot Wilder imate brezmadežno statistiko. Britanec je vpisal 21 zmag (20 s KO), Američan pa 40 (39 s KO).

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Mayweather najavil dva spektakla in rekordne denarce

Avtor

Mayweather najavil dva spektakla in rekordne denarce

Nekdanji svetovni prvak in še vedno medijsko zelo vplivni Floyd Mayweather je pokazal interes za borbo z UFC prvakom v lahki kategoriji Habibom Nurmagomedovim.

Princesa v Münchnu do dveh novih šampionskih pasov

Avtor

Princesa v Münchnu do dveh novih šampionskih pasov

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je v Münchnu premagala Mehičanko Irais Hernandez in osvojila naslova v supersrednji kategoriji po verzijah WBA in WIBA.

Lennox Lewis: "Povetkin naj zaključi kariero"

Avtor

Lennox Lewis: "Povetkin naj zaključi kariero"

Nekdanji absolutni svetovni prvak v boksu v težki kategoriji Lennox Lewis priporoča Alexandru Povetkinu, da konča profesionalno kariero.

Anthony Joshua ostaja kralj težke kategorije

Avtor

Anthony Joshua ostaja kralj težke kategorije

Britanski boksar Anthony Joshua je na Wembleyju s tehničnim nokavtom premagal Rusa Aleksandra Povetkina in ubranil naslov svetovnega prvaka v kar štirih kategorijah (WBA, IBF, WBO in IBO).
Loading...