Getty images/Jan Kruger
Borilni 12.06.2018 | 10:49

Wilder in Joshua korak bližje mega obračunu

Avtor

Ameriški boksar Deontay Wilder je sprejel vse pogoje za obračun proti Britancu Anthonyju Joshui. Do težko pričakovanega obračuna, ki bo eden od najpomembnejših v težki kategoriji v zadnjih dveh desetletjih, naj bi prišlo do konca leta.

Diontej Vajlder

Al Bello, Getty Images Sport

Diontej Vajlder

Svetovni prvak po verziji WBC Deontay Wilder in svetovni prvak po verzijah WBA, WBO, IBO in IBF Anthony Joshua se bosta v primeru, da bo do borbe res prišlo, prvič po letu 2000, ko je Lennox Lewis premagal Evanderja Holyfielda, pomerila za vse najpomembnejše naslove v težki kategoriji.

Ekipa Wilderja je potrdila, da bo do borbe prišlo na Otoku, kot tudi to, da so sprejeli vse pogoje, ki jih je postavil menedžer Joshue Eddie Hearn.

Ob tem se je Twitterju oglasil tudi Wilder. "Sprejel sem, da se borim v Veliki Britaniji. Če se Joshua želi boriti v Veliki Britaniji, je žogica sedaj na njihovi strani," je med drugim zapisal Američan in dodal, da še vedno velja tudi njegova ponudba, po kateri bi se boksarja pomerila v ZDA, Joshua pa bi dobil 50 milijonov ameriških dolarjev.

Tako Joshua kot Wilder imate brezmadežno statistiko. Britanec je vpisal 21 zmag (20 s KO), Američan pa 40 (39 s KO).

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Joshua po točkah do četrtega šampionskega pasu

Avtor

Joshua po točkah do četrtega šampionskega pasu

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua je v Cardiffu osvojil šesti naslov svetovnega prvaka in četrti šampionski pas. Britanec je po taktičnem boju premagal Novozelandca Josepha Parkerja.

Bo boks zapustil olimpijsko družino?

Avtor

Bo boks zapustil olimpijsko družino?

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach je razkril, da bi lahko boks izgubil status olimpijskega športa. To bi se lahko zgodilo že na igrah v Tokiu leta 2020.

Amir Khan in Phil Lo Greco bosta aprila stopila v ring

Avtor

Amir Khan in Phil Lo Greco bosta aprila stopila v ring

Angleški boksar Amir Khan se bo 21. aprila letos po skoraj dveh letih premora vrnil v ring. V Echo Areni v Liverpoolu se bo spopadel s Kanadčanom Philom Lo Grecom.

Ema Kozin na poti v meko svetovnega boksa

Avtor

Ema Kozin na poti v meko svetovnega boksa

Novo Leto bo še posebej zapisano v zgodovino slovenskega proboksa. Najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini Ema Kozin je dobila ponudbo za dvoboj v meki svetovnega proboksa.
Loading...