Getty Images

Hokej

01.08.2020 | 09.10 > 09:23

Danes nadaljevanje lige NHL

Avtor

V "mehurčkih" v Torontu in Edmontonu se bo danes nadaljevala sezona hokejske lige NHL. Redni del je bil prekinjen marca, v modificirano končnico pa se je uvrstilo 24 ekip.

V prvem kolu (oz. kvalifikacijskem kolu) končnice bo igralo 16 ekip v serijah na tri zmage. Zmagovalci bodo napredovali v serije proti najboljšim štirim po rednem delu v vsaki konferenci. Te ekipe bodo med seboj odigale tri tekme za razvrstitev od 1. do 4. mesta.

Po skoraj petih mesecih pavze je praktično nemogoče vedeti, kakšna je pripravljenost posamičnih ekip, zato bi znala biti končnica prava loterija. V rednem delu sta bila v svojih konferencah najboljša Boston in St.Louis, sicer tudi finalista lanske sezone.

Igralci so se pred dnevi zbrali v dveh "mehurčkih", ekipe vzhodne konference v Torontu, ekipe zahodne konference pa v Edmontonu. Vsi igralci in člani osebja morajo slediti striktnemu protokolu, z vsakodnevnimi testiranji za covid. Dobra novica je, da v zadnjem tednu ni bilo niti enega pozitivnega testa, zato so pri ligi NHL optimisti, da bo tekmovanje potekalo nemoteno.

Bo pa seveda bivanje v mehurčkih velik izziv za vse udeležene, še posebej za tiste, ki bodo tam dva meseca. Finale bo na sporedu v drugi polovici septembra, sezona 2020-21 pa naj bi se začela decembra.

Edini slovenski hokejist v ligi NHL, Anže Kopitar, v letošnji sezoni ne bo več igral, saj so bili njegovi Los Angeles Kings na repu lestvice v zahodni konferenci in se niso uvrstili v končnico.

Pari kvalifikacijskega kola končnice:

ZAHODNA KONFERENCA (Edmonton):

Edmonton - Chicago

Nahville - Arizona

Vancouver - Minnesota

Calgary - Winnipeg

VZHODNA KONFERENCA (Toronto):

Pittsburgh - Montreal

Carolina - NY Rangers

NY Islanders - Florida

Toronto - Columbus

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

NHL: Tampa Bay zmagala v 5. podaljšku!

Avtor

NHL: Tampa Bay zmagala v 5. podaljšku!

NHL: Tampa Bay zmagala v 5. podaljšku!

Hokejisti Tampe Bay Lightning so prvo tekmo četrtfinala vzhodne konference proti Columbusu dobili šele v petem podaljšku. To je bila četrta najdaljša tekma v zgodovini lige NHL!

Philadelphia in Vegas prva nosilca

Avtor

Philadelphia in Vegas prva nosilca

Philadelphia in Vegas prva nosilca

Ekipi Philadelphia Flyers in Vegas Golden Knights bosta končnico začeli kot prvi nosilki v svojih konferencah, kar pa v "mehurčkih" brez gledalcev in prednosti domačega ledu ne pomeni nič.

NHL: Neverjeten preobrat Toronta!

Avtor

NHL: Neverjeten preobrat Toronta!

NHL: Neverjeten preobrat Toronta!

Toronto Maple Leafsom je na 4. tekmi kvalifikacijske serije proti Columbusu uspel neverjeten preobrat, saj so 4 minute pred koncem tekme zaostajali z 0 : 3, na koncu pa zmagali v podaljšku.

NHL: Colorado do druge zmage

Avtor

NHL: Colorado do druge zmage

NHL: Colorado do druge zmage

Sinoči so v NHL "mehurčkih" v Edmontonu in Torontu odigrali šest tekem. Colorado je znova dokazal, da bo eden glavnih favoritov za Stanleyjev pokal, tokrat je gladko odpravil Dallas s 4 : 0.
Loading...