Pogačar in Roglič glavna favorita za zlato kolo 2020

profimedia

Francoska kolesarska revija Velo Magazine bo tudi letos podelila prestižno nagrado zlato kolo (Velo d'Or) za najboljšega kolesarja v zadnji sezoni. Znanih je 15 finalistov, glavna favorita pa sta slovenska asa Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Oba sta v tej sezoni navdušila s super predstavami. Pogačar je slavil na Touru, Primož Roglič pa na Vuelti. Roglič je ob vsem skupaj še vodilni na UCI-lestvici.

Velo Magazine nagrado podeljuje najboljšemu kolesarju ali kolesarki na podlagi glasovanja priznanih kolesarskih novinarjev iz vsega sveta. Slednji bodo izbirali med 15 nominiranci, na katerem je 13 kolesarjev in dve kolesarki. Na seznamu sta tudi Mathieu van der Poel (cestno, ciklokros in gorsko kolesarstvo) in Francozinja Pauline Ferrand-Prevot, ki je najboljša v olimpijskem krosu.

Povezano

Favorita za priznanje sta naša asa Tadej Pogačar in Primož Roglič, ki je ob Vuelti v tej sezoni nanizal še nekaj izjemnih zmag. Kljub temu pa zmaga za enega od slovenskih kolesarjev ni povsem nujna, saj je po zapisih, izjavah in tudi anketah v resnih kombinacijah za nagrado Rogličev kolega pri ekipi Jumbo Visma Wout van Aert. Ta je letos slavil na Milano-Sanremo, Strade Bianchi, dveh etapah na Touru, bil je dvakrat srebrni na SP-ju in drugi Po Flandriji, hkrati pa je bil tudi ključni pomočnik Zasavca na Touru, kjer pa je na koncu glavno nagrado speljal Pogačar.

Med finalisti je tudi lanskoletni prejemnik nagrade in letošnji svetovni prvak Julian Alaphilippe, ki je lani postal komajda drugi Francoz s priznanjem, ki ga revija Velo Magazine podeljuje od leta 1992.