Bryn Lennon, Getty Images Sport

Kolesarstvo

21.09.2020 | 09.27

Ko zapelješ na Elizejske poljane, gredo kocine pokonci

Avtor

Tadej Pogačar danes praznuje 22-rojstni dan, včeraj pa je bil na Elizejskih poljanah okronan za drugega najmlajšega zmagovalca Dirke po Franciji v zgodovini.

Reuters, Stephane Mahe

"Danes je nepopisen dan. Neverjetno je, tudi če je bilo tu malo manj ljudi zaradi virusa. Še vedno gredo kocine pokonci, ko zapelješ na Elizejske poljane," je po koncu "slovenskega" Toura dejal velki junak Tadej Pogačar.

"Tamau Pogi" je večji del Dirke po Franciji vozil v zaveterju Primoža Rogliča in njegove Jumbo Visme, na gorskih etapah je večkrat pokazal, da je izjemno močan, konkurenco pa dokončno strl na sobotnem kronometru, ko je nadoknadil 57 sekund zaostanka za rojakom. "Včeraj se je zgodilo nekaj, kar je čisto navadno v kolesarstvu. Primož je imel slab dan, jaz pa sem imel zelo dobrega. Na njegovo žalost je izgubil rumeno majico. Ampak tak športnik, kot je on, je moj zgled. Po tem Touru je Primož še večji zgled zame," je dodal Pogačar, ki se seveda ni pozabil zahvaliti svoji ekipi UAE Emirates: "To je neverjetno, da stojim na vrhu v Parizu. Tega si nikoli nisem predstavljal, to je bila izjemna tritedenska pustolovščina. Moram se zahvaliti vsem, ki so sodelovali pri pripravi, ekipi UAE Emirates za to, da mi je dala priložnost in za trdo delo, družini in vsem, ki ste me podpirali. Navijači so bili izjemni, zelo so me spodbujali. Ne morem opisati, kako se zdaj počutim. Hvala."

To je neverjetno, da stojim na vrhu v Parizu. Tega si nikoli nisem predstavljal.

Tadej Pogačar

Čeprav je bil v vodstvu večji del dirke, Roglič pravi, da ne obžaluje ničesar. "Nobene stvari ne bi spremenil, nič obžalovanja ni. Najboljši je zmagal, še enkrat iskrene čestitke Tadeju. Vsak kolesar si želi enkrat v življenju imeti rumeno majico, še toliko več v rumeni majici zaključiti dirko. Ampak Tadej si je to res zaslužil, sam sem bil drugi," je poraz športno priznal Roglič, o načrtih za prihodnost pa dejal: "Najprej bi rad malo strnil vse občutke in stvari, ki so se dogajale v teh tednih, si malo oddahnil in bil kakšen dan z družino. Potem pa: življenje gre naprej, nove dirke čakajo, tu so novi izzivi."

Kolesarski svet se torej klanja Sloveniji, ki je s Pogačarjem, Rogličem in ostalimi kolesarji postala kolesarska velesila. "Vseh stvari, ki so nam uspele tu, se bomo verjetno zavedali bolj v prihodnosti. Takrat bodo verjetno imele še večji pomen. Slovenci smo dobesedno v samem vrhu kolesarstva. Upam, da bo to čim dlje trajalo," Roglič upa, da bo tako ostalo še naprej. (vir izjav: rtvslo.si)

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Roglič zmagal na 1. etapi Vuelte!

Avtor

Roglič zmagal na 1. etapi Vuelte!

Roglič zmagal na 1. etapi Vuelte!

Primož Roglič je postal drugi Slovenec, ki je danes zmagal na etapi ene treh največjih tritedenskih kolesarskih dirk na svetu. Dobil je 1. etapo Vuelte, kjer brani lansko zmago.

Roglič: Z Dumoulinom sva vodji ekipe

Avtor

Roglič: Z Dumoulinom sva vodji ekipe

Roglič: Z Dumoulinom sva vodji ekipe

Ekipa Jumbo-Visme je danes opravila še zadnji trening pred začetkom 75. dirke po Španiji, na kateri bomo pesti stiskali za slovenskega asa Primoža Rogliča.

Dumoulin potrdil - Rogla gre na Vuelto!

Avtor

Dumoulin potrdil - Rogla gre na Vuelto!

Dumoulin potrdil - Rogla gre na Vuelto!

Tom Dumoulin je v domačem Limburgu potrdil, da bo slovenski šampion Primož Roglič tudi letos vozil na Vuelti, kjer je lani prišel do velike zmage.

Jumbo-Visma prešerno proslavila epsko zmago Rogliča

Avtor

Jumbo-Visma prešerno proslavila epsko zmago Rogliča

Jumbo-Visma prešerno proslavila epsko zmago Rogliča

Zaključek včerajšnje prestižne kolesarske dirke Liege-Bastogne-Liege je bil epski. Francoz Alaphillipe je že slavil zmago, a po desni strani se je nepričakovano prikradel Primož Roglič in prehitel svetovnega prvaka.
Loading...