Getty Images/Grant Halverson
Košarka 12.08.2017 | 19:38

EP U16: Slovenci ugnali tudi Nemce

Avtor

Na svetovnem prvenstvu do 16 let so slovenski košarkarji na drugi zmagi zabeležili že drugo zmago. Tokrat so bili z 86:56 prepričljivo boljši od nemške reprezentance.

Košarkarska zveza Slovenije

Slovenci so drugo srčanje evropskega prvenstva v Podgorici začeli odločno in po slabih štirih minutah tekme že vodili z 11:7. Tudi v nadaljevanju prve četrtine so varovanci selektorja vodili Dejana Gašparina vodili in prvo četrtino dobili z 21:14.

V prvi minuti druge četrtine so slovenski košarkarji po trojki Roka Nemaniča prvič povedli z dvomestno razliko. Slovenci so vodili skozi celotno drugo četrtino in si nabrali že prednost 19 točk. Ob polčasu je slovenska reprezentanca vodila z 41:26.

Odlično so slovenski košarkarji igrali tudi v tretjem delu tekme. Štiri minute pred koncem tretje četrtine je Slovenija prvič povedla za 20. Ob koncu tretje četrtine pa je slovenska reprezentanca vodila s 53:34. 

V zadnji četrtini so Slovenci nadzorovali potek srečanja, prednost pa se ni spustila pod 10 točk. Na koncu je slovenska reprezentanca zmagala z rezultatom 68:56 in je po dveh kolih na vrhu lestvice skupine B.

Najboljši strelec obračuna je bil Žiga Samar z 21 točkami. Rok Radovič je v statistiko vpisal 13 točk in 7 skokov, Gregor Glas pa je dodal 10 točk.

Jutri ob 20.30 se bodo Slovenci pomerili še s Turčijo. Slovenska skupina B se križa s skupino A, v kateri bodo nastopale reprezentance Litve, Izraela, Hrvaške in Srbije.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Loading...