Vir: Getty Images/Alex Grimm
Košarka 12.08.2017 | 20:19

Slovenija na pripravljalni tekmi klonila proti Hrvaški

Avtor

Slovenska košarkarska reprezentanca je doživela prvi poraz v pripravah na evropsko prvenstvo. Na prijateljskem turnirju v Opatiji so bili od naših z 85:81 boljši Hrvati.

Slovenija.

Vir: KZS

Slovenija.

 Slovenska košarkarska reprezentanca je v Opatiji dosegla svoj prvi poraz v pripravah na EuroBasket, ki ga bodo naši na Finskem začeli čez manj kot mesec dni. Varovanci Igorja Kokoškova so tekmo odprli prepričljivo in hitro prišli do vodstva z 7:0 ter po prvi četrtini vodili z 19:25.

V drugi četrtini so bili prepričljivejši hrvaški reprezentanti, ki so predvsem z dobro igro Maria Šarića prišli do izenačenja in v premor ob polčasu celo odšli z vodstvom 46:45.

Srečanje je bilo izenačeno tudi skozi celoten del drugega polčasa, a so na koncu naši morali priznati premoč južnim sosedom, ki so slavili z 85:81. Najprepričljivejši od naših je bil zopet Luka Dončić, ki je zbral 27 točk, Edo Murič jih je dodal 20.

Za Slovenijo je bila to četrta pripravljalna tekma in prva od treh proti Hrvaški. Naslednja jih čaka 24. avgusta v Stožicah. Zadnjo pred odhodom v Helsinke pa bosta reprezentanci odigrali 25. avgusta pred zaprtimi vrati.

Slovenija bo v Opatiji odigrala še eno tekmo, in sicer v nedeljo ob 18.00 proti izbrani vrsti Ukrajine.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Kavčič: Kapetan mora biti vodja

Avtor

Kavčič: Kapetan mora biti vodja

Slovenijo v petek čaka začetek novega obdobja. Na prijateljski tekmi z Avstrijo v Celovcu bo selektorski debi dočakal Tomaž Kavčič, na omenjenem obračunu pa bomo izvedeli tudi ime novega kapetana.

Srečni Kampl: Imamo možnosti za velike dosežke

Avtor

Srečni Kampl: Imamo možnosti za velike dosežke

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek v Celovcu odigrala prijateljsko tekmo z Avstrijo, kjer se bo predstavila v novi športni opremi. Nova bo tudi podoba slovenske izbrane vrste na igrišču, saj bo novo strokovno vodstvo na čelu s Tomažem Kavčičem zagotovo postreglo s svežimi zamisli.

Jokić: Gremo po zmago

Avtor

Jokić: Gremo po zmago

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v Celovcu na prijateljski tekmi merila z Avstrijci. Ti se lahko pohvalijo z nekaterimi uveljavljenimi nogometnimi imeni, a izkušeni levi bočni branilec Slovenije Bojan Jokić poudarja, da je slovenska vrsta močnejša kot ekipa.

20:30 na SK1: Slovenke danes na Islandiji po prvo zmago

Avtor

20:30 na SK1: Slovenke danes na Islandiji po prvo zmago

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo v tem tednu igrala dve kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, obakrat se bo pomerila z Islandijo. Prva tekma se bo drevi v Reykjaviku pričela ob 20.30 tudi z našim neposrednim prenosom na SportKlubu1.
Loading...