Vir: Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 16.09.2017 | 16:51 > 17:10

Hrvaške košarkarje bo v prihodnje vodil Skelin

Avtor

Novi selektor hrvaške košarkarske reprezentance je Ivica Skelin, ki do zdaj opravljal delo pomočnika.

Hrvaška, Ivica Skelin

Vir: Sportske novosti

Po petkovi sporazumni prekinitvi sodelovanja hrvaške košarkarske zveze in zdaj že nekdanjega selektorja Aleksandra Petrovića imajo Hrvati novega selektorja. To je postal njegov dosedanji pomočnik Ivica Skelin.

Glavna naloga novega selektorja bo uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga leta 2019 gosti Kitajska. A kvalifikacije ne bodo lahka naloga, Skelin pa mora prvi seznam 24 igralcev prijaviti že do 6. oktobra. Prvi nasprotniki Hrvaške v kvalifikacijah bodo Nizozemci, Italijani in Romuni. Novi selektor bo na prvih tekmah pogrešal igralce iz Lige NBA, manjkali pa bodo tudi tisti, katerih klubi igrajo v Evroligi.

"Ob Skelinu smo se pogovarjali še z Antom Nazorom, a smo ocenili, da je bolje da delo nadaljuje nekdo, ki že pozna igralce. Skelin jih dobro pozna in zato mu bo lažje," je povedal Stojko Vranković.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Hrvaška v drugem polčasu zmlela Islandce

Avtor

Hrvaška v drugem polčasu zmlela Islandce

Rokometaši Hrvaške so na domačem evropskem prvenstvu prišli do druge zaporedne zmage. Po sijajni igri v drugem polčasu so Islandijo premagali z 29:22.

EP: Na uvodu Islandci presenetili Švede

Avtor

EP: Na uvodu Islandci presenetili Švede

Evropsko rokometno prvenstvo se je začelo! V skupini A in B sta bili odigrani prvi tekmi, zmage pa so se veselili rokometaši Islandije in Belorusije.

Evropski prvaki dobili svojo znamko

Avtor

Evropski prvaki dobili svojo znamko

Pošta Slovenije bo ob izjemnem uspehu slovenske košarkarske reprezentance izdala priložnostno poštno znamko, posvečeno evropskim košarkarskim prvakom.

Najdražja reprezentanca Mundiala Brazilija, Hrvati osmi

Avtor

Najdražja reprezentanca Mundiala Brazilija, Hrvati osmi

Španski časnik Marca je razkril, katere reprezentance bodo imele na prihajajočem SP v nogometu ekipe z največ vrednimi igralci. Na lestvici je med deseterico tudi naša južna soseda.
Loading...