Vir: Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 16.09.2017 | 16:51 > 17:10

Hrvaške košarkarje bo v prihodnje vodil Skelin

Avtor

Novi selektor hrvaške košarkarske reprezentance je Ivica Skelin, ki do zdaj opravljal delo pomočnika.

Hrvaška, Ivica Skelin

Vir: Sportske novosti

Po petkovi sporazumni prekinitvi sodelovanja hrvaške košarkarske zveze in zdaj že nekdanjega selektorja Aleksandra Petrovića imajo Hrvati novega selektorja. To je postal njegov dosedanji pomočnik Ivica Skelin.

Glavna naloga novega selektorja bo uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga leta 2019 gosti Kitajska. A kvalifikacije ne bodo lahka naloga, Skelin pa mora prvi seznam 24 igralcev prijaviti že do 6. oktobra. Prvi nasprotniki Hrvaške v kvalifikacijah bodo Nizozemci, Italijani in Romuni. Novi selektor bo na prvih tekmah pogrešal igralce iz Lige NBA, manjkali pa bodo tudi tisti, katerih klubi igrajo v Evroligi.

"Ob Skelinu smo se pogovarjali še z Antom Nazorom, a smo ocenili, da je bolje da delo nadaljuje nekdo, ki že pozna igralce. Skelin jih dobro pozna in zato mu bo lažje," je povedal Stojko Vranković.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Proti Modriću vložena obtožnica za lažno pričanje

Avtor

Proti Modriću vložena obtožnica za lažno pričanje

Realov vezist Luka Modrić je obtožen, da je na sodišču lagal, ko je bil na zatožni klopi hrvaški nogometni funkcionar Zdravko Mamić.

Roma želi k sebi zvabiti hrvaškega reprezentanta

Avtor

Roma želi k sebi zvabiti hrvaškega reprezentanta

Nogometni klub Roma se trenutno sooča z rezultatsko krizo, zato je uprava začela pospešeno razmišljati o poletnih okrepitvah.

Šok za Hrvate proti Francozom! Španija izločila Nemčijo

Avtor

Šok za Hrvate proti Francozom! Španija izločila Nemčijo

Rokometaši Hrvaške so pred domačimi gledalci proti Franciji doživeli poraz in se tako niso uspeli uvrstiti v polfinale, kamor je namesto njih odšla Švedska. V naši skupini so bili Španci prepričljivo boljši od Nemcev.

Norvežani v peklu zagrebške Arene brez možnosti

Avtor

Norvežani v peklu zagrebške Arene brez možnosti

Hrvaški rokometaši so se z zmago proti Norveški (32:28) znova enakovredno vključili v boj za polfinale. V skupini I neporaženi le še Francozi, ki so odpravili Švede.
Loading...