Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 16.09.2017 | 16:51 > 17:10

Hrvaške košarkarje bo v prihodnje vodil Skelin

Avtor

Novi selektor hrvaške košarkarske reprezentance je Ivica Skelin, ki do zdaj opravljal delo pomočnika.

Hrvaška, Ivica Skelin

Sportske novosti

Po petkovi sporazumni prekinitvi sodelovanja hrvaške košarkarske zveze in zdaj že nekdanjega selektorja Aleksandra Petrovića imajo Hrvati novega selektorja. To je postal njegov dosedanji pomočnik Ivica Skelin.

Glavna naloga novega selektorja bo uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga leta 2019 gosti Kitajska. A kvalifikacije ne bodo lahka naloga, Skelin pa mora prvi seznam 24 igralcev prijaviti že do 6. oktobra. Prvi nasprotniki Hrvaške v kvalifikacijah bodo Nizozemci, Italijani in Romuni. Novi selektor bo na prvih tekmah pogrešal igralce iz Lige NBA, manjkali pa bodo tudi tisti, katerih klubi igrajo v Evroligi.

"Ob Skelinu smo se pogovarjali še z Antom Nazorom, a smo ocenili, da je bolje da delo nadaljuje nekdo, ki že pozna igralce. Skelin jih dobro pozna in zato mu bo lažje," je povedal Stojko Vranković.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

"Nori" Kitajci Modriću ponujajo 40 milijonov na sezono

Avtor

"Nori" Kitajci Modriću ponujajo 40 milijonov na sezono

Najboljši nogometaš letošnjega mundiala Luka Modrić naj bi imel po poročanju medijev na mizi noro ponudbo iz Kitajske.

Kalinić zavrnil medaljo iz Rusije!

Avtor

Kalinić zavrnil medaljo iz Rusije!

Hrvaški napadalec Nikola Kalinić je zavrnil srebrno medaljo, ki so jo nogometaši Hrvaške osvojili na Svetovnem prvenstvu v Rusiji, potem ko so v finalu izgubili proti Franciji s 4:2.

Kalinić je vendarle dobil medaljo

Avtor

Kalinić je vendarle dobil medaljo

Hrvaški reprezentanti so se odločili, da njihov soigralec Nikola Kalinić vseeno dobi srebrno medaljo s Svotovnega prvenstva v Rusiji, čeprav je bil po prvi tekmi turnirja izključen iz ekipe.

"Ne zamenjam Hrvaške...niti z 'Barco' ali Brazilijo!"

Avtor

"Ne zamenjam Hrvaške...niti z 'Barco' ali Brazilijo!"

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić je dejal, da mu niti vodenje Barcelone ali Brazilije ne bi pomenilo toliko, kot mu je opravljanje funkcije trenerja "Vatrenih", s katerimi je na SP v Rusiji prišel do zgodovinskega uspeha.
Loading...