Vir: Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 16.09.2017 | 16:51 > 17:10

Hrvaške košarkarje bo v prihodnje vodil Skelin

Avtor

Novi selektor hrvaške košarkarske reprezentance je Ivica Skelin, ki do zdaj opravljal delo pomočnika.

Hrvaška, Ivica Skelin

Vir: Sportske novosti

Po petkovi sporazumni prekinitvi sodelovanja hrvaške košarkarske zveze in zdaj že nekdanjega selektorja Aleksandra Petrovića imajo Hrvati novega selektorja. To je postal njegov dosedanji pomočnik Ivica Skelin.

Glavna naloga novega selektorja bo uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga leta 2019 gosti Kitajska. A kvalifikacije ne bodo lahka naloga, Skelin pa mora prvi seznam 24 igralcev prijaviti že do 6. oktobra. Prvi nasprotniki Hrvaške v kvalifikacijah bodo Nizozemci, Italijani in Romuni. Novi selektor bo na prvih tekmah pogrešal igralce iz Lige NBA, manjkali pa bodo tudi tisti, katerih klubi igrajo v Evroligi.

"Ob Skelinu smo se pogovarjali še z Antom Nazorom, a smo ocenili, da je bolje da delo nadaljuje nekdo, ki že pozna igralce. Skelin jih dobro pozna in zato mu bo lažje," je povedal Stojko Vranković.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Mandžukić: Vsi smo z Dalićem!

Avtor

Mandžukić: Vsi smo z Dalićem!

Hrvaška bo prihodnje leto v Rusiji še petič zaigrala na svetovnem prvenstvu, potem ko je po zaneslijivi zmagi v Zagrebu na prvi tekmi dodatnih kvalifkacij s 4:1 proti Grčiji, na povratni tekmi v Pireju z remijem (0:0) le še potrdila uvrstitev na mundial.

Švicarji in Hrvati potrdili pot v Rusijo

Avtor

Švicarji in Hrvati potrdili pot v Rusijo

Švicarska reprezentanca je ubranila prednost z 1:0 s prve tekme proti Severni Irski in s tem potrdila uvrstitev na svetovno prvenstvo, Hrvati pa so proti Grčiji odigrali z identičnim rezultatom.

SK1: Švicarji in Hrvati potrjujejo uvrstitev v Rusijo

Avtor

SK1: Švicarji in Hrvati potrjujejo uvrstitev v Rusijo

Zvečer bomo dobili prva dva potnika na mundial iz evropskih dodatnih kvalifikacij. Švicarji ob 18. uri branijo minimalno prednost s Severne Irske, Hrvati pa ob 20.45. uri igrajo v Pireju.

Modrić: Tragedija, če bi to zapravili

Avtor

Modrić: Tragedija, če bi to zapravili

Kapetan Hrvaške Luka Modrić po prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji proti Grčiji (4:1) ni skrival zadovoljstva, hkrati pa opozoril, da zgodba še ni zaključena.
Loading...