Vir: Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 16.09.2017 | 16:51 > 17:10

Hrvaške košarkarje bo v prihodnje vodil Skelin

Avtor

Novi selektor hrvaške košarkarske reprezentance je Ivica Skelin, ki do zdaj opravljal delo pomočnika.

Hrvaška, Ivica Skelin

Vir: Sportske novosti

Po petkovi sporazumni prekinitvi sodelovanja hrvaške košarkarske zveze in zdaj že nekdanjega selektorja Aleksandra Petrovića imajo Hrvati novega selektorja. To je postal njegov dosedanji pomočnik Ivica Skelin.

Glavna naloga novega selektorja bo uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga leta 2019 gosti Kitajska. A kvalifikacije ne bodo lahka naloga, Skelin pa mora prvi seznam 24 igralcev prijaviti že do 6. oktobra. Prvi nasprotniki Hrvaške v kvalifikacijah bodo Nizozemci, Italijani in Romuni. Novi selektor bo na prvih tekmah pogrešal igralce iz Lige NBA, manjkali pa bodo tudi tisti, katerih klubi igrajo v Evroligi.

"Ob Skelinu smo se pogovarjali še z Antom Nazorom, a smo ocenili, da je bolje da delo nadaljuje nekdo, ki že pozna igralce. Skelin jih dobro pozna in zato mu bo lažje," je povedal Stojko Vranković.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Bagatskis odstopil z mesta selektorja Latvije

Avtor

Bagatskis odstopil z mesta selektorja Latvije

Četrtfinale na pravkar končanem evropskem prvenstvu je strokovnjak ocenil kot uspeh, očitno pa v nadaljnjih tekmovanjih ne vidi izziva.

VIDEO: Ekipa Sportkluba na Kongresnem trgu!

VIDEO: Ekipa Sportkluba na Kongresnem trgu!

V centru Ljubljane je slovenske junake, zlate košarkarje, pričakala navdušena 20 tisoč glava množica. Med njimi je bila tudi naša ekipa.

Evropske prvake v Ljubljani pričakalo 20.000 navijačev

Avtor

Evropske prvake v Ljubljani pričakalo 20.000 navijačev

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki je z zmago na evropskem prvenstvu povzročila pravo evforijo, je na sprejemu v Ljubljani znova navdušila.

Top 10 EuroBasketa: Visokoleteči Luka!

Avtor

Top 10 EuroBasketa: Visokoleteči Luka!

Nepozabno evropsko prvenstvo v košarki je za nami, Slovenija je z zgodovinsko zmago in naslovom prvaka poskrbela za največji uspeh v zgodovini slovenskega športa. Poleg dominantnih slovenskih tekem pa so gledalci lahko videli ogromno lepih akcij, najlepših 10 predstavljamo na tem mestu!
Loading...