KK Helios Suns

Košarka

12.06.2018 | 16.26 > 16:31

Prihaja druga sezona Basket4Kids!

Avtor

Res se vse končnice širom Evrope še niso zaključile, toda na Sportklubu se že danes pripravljamo na začetek nove sezone v tekmovanju Basket4kids!

Basket4kids Domžale finale

Gašper Papež

Premierna izvedba je že nekaj časa pod streho, Helios Suns so bili najboljši v ljubljanski regiji, nato vse gladko premagali še na slovenskem zaključnem turnirju četverice v družbi Plame Pur, Vranov in Branika. Za smetano na vrhu torte so bili najboljši še v Beogradu, kjer so v konkurenci osmih ekip s področja držav nekdanje skupne države Jugoslavije premagali čisto vse nasprotnike. In za češnjo na vrhu smetane je poskrbel domžalski košarkar Jan Vide, ki je postal MVP prve sezone Basket4kids. Ni kaj, #mladasonca so blestela na vseh področjih, za kar jim gredo velike čestitke.

Medtem, ko se mladi košarkarji podijo po različnih športnih kampih, pa na Sportklubu že razmišljamo o novi sezoni. Tudi tokrat bomo v prvo vrsto postavili tiste klube in košarkarje, ter košarkarske delavce, ki primerno skrbijo za podmladek tako na kot tudi izven igrišča. Naš cilj je povsem jasen, saj skušamo dati vsem igralcem možnost, da se košarke najprej naigrajo, šele kasneje bo prišel čas, ko bo zmaga pomembnejša od igrivosti in nasmeha na obrazih mladih junakov. Ampak takrat bodo to že odrasle osebe, ki se bodo, v to smo prepričani, z velikim veseljem spominjale igranja na turnirju Basket4kids.

"Prva sezona je pokazala, da je usmeritev projekta na pravi poti. V naših krajih je namreč veliko košarkarskih talentov, zato nas še posebej veseli, da svoj talent pilijo ravno v tekmovanju Basket4kids. Zajeli smo preko 90 sodelujočih klubov v regiji, ki so se nenazadnje pokazali tudi širšemu občunstvu pred televizijskimi kamerami. V drugi sezoni pa bo teh prav gotovo še več, saj je zanimanja za nastopanje izjemno veliko. Gre za obširen projekt s pomembno noto, ki ne dopušča pritiska na mlade košarkarje, obenem pa se ti spoznajo še s košarkarskimi legendami, kot je bil v minuli sezoni Matjaž Smodiš. Mi gremo v akcijo že danes, saj je želja mladih po igranju v tekmovanju Basket4kids zelo velika, vas pa vabimo, da si pogledate, kako smo se imeli v pretekli sezoni," je ob napovedi druge sezone dejal vodja projekta Miha Penko.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Vse je pripravljeno na finale sezone Basket 4 Kids!

Avtor

Vse je pripravljeno na finale sezone Basket 4 Kids!

Vse je pripravljeno na finale sezone Basket 4 Kids!

Drugi zaključni turnir (Final 8) velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, v Sežani se nezadržno približuje. Slovenija bo v ognju imela dve železi, gostitelje iz Sežane in ljubljanski Slovan.

Znani skupini za Final 8 Basket4Kids v Sežani

Znani skupini za Final 8 Basket4Kids v Sežani

Znani skupini za Final 8 Basket4Kids v Sežani

Drugi zaključni turnir (Final 8) velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, v Sežani se nezadržno približuje. V petek smo na sedežu Sportkluba opravili žreb skupin. Prva tekma nas čaka v četrtek, 23. maja, ko se bodo domačini iz Sežane pomerili proti ekipi KK Sevojno.

FOTO: Slovenski F4 Basket4Kids v znamenju Slovana

FOTO: Slovenski F4 Basket4Kids v znamenju Slovana

FOTO: Slovenski F4 Basket4Kids v znamenju Slovana

Po Helios Sunsih so se kot drugi zmagovalci slovenskega dela mednarodnega tekmovanja Basket4Kids v zgodovini zapisali mladeniči iz Slovana. Ob Ljubljančanih so v Kranju nastopili še člani KK Triglav, KK Sežana in KŠ Sani Bečirović. Več o dogajanju na Gorenjskem si oglejte v galeriji.

B4K: Slovan na prestolu nasledil Helios

B4K: Slovan na prestolu nasledil Helios

B4K: Slovan na prestolu nasledil Helios

Veliki zmagovalci druge sezone slovenskega dela mednarodnega tekmovanja Basket4Kids so postali člani KK Slovan. Ljubljančani so na zaključnem turnirju v kranjski dvorani na Planini v polfinalu sprva odpravili Sežano, v velikem finalu pa so jim morali premoč priznati tudi člani domačega Triglava.
Loading...