KK Helios Suns
Košarka 12.06.2018 | 16:26 > 16:31

Prihaja druga sezona Basket4Kids!

Avtor

Res se vse končnice širom Evrope še niso zaključile, toda na Sportklubu se že danes pripravljamo na začetek nove sezone v tekmovanju Basket4kids!

Basket4kids Domžale finale

Gašper Papež

Premierna izvedba je že nekaj časa pod streho, Helios Suns so bili najboljši v ljubljanski regiji, nato vse gladko premagali še na slovenskem zaključnem turnirju četverice v družbi Plame Pur, Vranov in Branika. Za smetano na vrhu torte so bili najboljši še v Beogradu, kjer so v konkurenci osmih ekip s področja držav nekdanje skupne države Jugoslavije premagali čisto vse nasprotnike. In za češnjo na vrhu smetane je poskrbel domžalski košarkar Jan Vide, ki je postal MVP prve sezone Basket4kids. Ni kaj, #mladasonca so blestela na vseh področjih, za kar jim gredo velike čestitke.

Medtem, ko se mladi košarkarji podijo po različnih športnih kampih, pa na Sportklubu že razmišljamo o novi sezoni. Tudi tokrat bomo v prvo vrsto postavili tiste klube in košarkarje, ter košarkarske delavce, ki primerno skrbijo za podmladek tako na kot tudi izven igrišča. Naš cilj je povsem jasen, saj skušamo dati vsem igralcem možnost, da se košarke najprej naigrajo, šele kasneje bo prišel čas, ko bo zmaga pomembnejša od igrivosti in nasmeha na obrazih mladih junakov. Ampak takrat bodo to že odrasle osebe, ki se bodo, v to smo prepričani, z velikim veseljem spominjale igranja na turnirju Basket4kids.

"Prva sezona je pokazala, da je usmeritev projekta na pravi poti. V naših krajih je namreč veliko košarkarskih talentov, zato nas še posebej veseli, da svoj talent pilijo ravno v tekmovanju Basket4kids. Zajeli smo preko 90 sodelujočih klubov v regiji, ki so se nenazadnje pokazali tudi širšemu občunstvu pred televizijskimi kamerami. V drugi sezoni pa bo teh prav gotovo še več, saj je zanimanja za nastopanje izjemno veliko. Gre za obširen projekt s pomembno noto, ki ne dopušča pritiska na mlade košarkarje, obenem pa se ti spoznajo še s košarkarskimi legendami, kot je bil v minuli sezoni Matjaž Smodiš. Mi gremo v akcijo že danes, saj je želja mladih po igranju v tekmovanju Basket4kids zelo velika, vas pa vabimo, da si pogledate, kako smo se imeli v pretekli sezoni," je ob napovedi druge sezone dejal vodja projekta Miha Penko.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Avtor

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt "MISIJA SAMOZAVEST" v katerem sodeluje tudi naša televizija.

LP: Nov nogometni večer na kanalih Sportkluba

Avtor

LP: Nov nogometni večer na kanalih Sportkluba

Sredin večer na Sportklubu prinaša pet obračunov drugega dne uvodnega kroga skupinskega dela lige prvakov.

Willian: Odšel bi, če bi Conte ostal

Avtor

Willian: Odšel bi, če bi Conte ostal

Nogometaš Chelseaja Willian je dejal, da bo London zapustil samo v primeru, da bo klub od njega to zahteval.

Zmaji bodo evropski ogenj bruhali na SK1!

Avtor

Zmaji bodo evropski ogenj bruhali na SK1!

Slovenski državni in pokalni prvaki so pred novo pomembno preizkušnjo. V Stožice prihaja finski prvak HJK Helsinki, tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo Evropa pa bomo v neposrednem prenosu spremljali tudi na Sportklubu 1.
Loading...