KK Helios Suns
Košarka 12.06.2018 | 16:26 > 16:31

Prihaja druga sezona Basket4Kids!

Avtor

Res se vse končnice širom Evrope še niso zaključile, toda na Sportklubu se že danes pripravljamo na začetek nove sezone v tekmovanju Basket4kids!

Basket4kids Domžale finale

Gašper Papež

Premierna izvedba je že nekaj časa pod streho, Helios Suns so bili najboljši v ljubljanski regiji, nato vse gladko premagali še na slovenskem zaključnem turnirju četverice v družbi Plame Pur, Vranov in Branika. Za smetano na vrhu torte so bili najboljši še v Beogradu, kjer so v konkurenci osmih ekip s področja držav nekdanje skupne države Jugoslavije premagali čisto vse nasprotnike. In za češnjo na vrhu smetane je poskrbel domžalski košarkar Jan Vide, ki je postal MVP prve sezone Basket4kids. Ni kaj, #mladasonca so blestela na vseh področjih, za kar jim gredo velike čestitke.

Medtem, ko se mladi košarkarji podijo po različnih športnih kampih, pa na Sportklubu že razmišljamo o novi sezoni. Tudi tokrat bomo v prvo vrsto postavili tiste klube in košarkarje, ter košarkarske delavce, ki primerno skrbijo za podmladek tako na kot tudi izven igrišča. Naš cilj je povsem jasen, saj skušamo dati vsem igralcem možnost, da se košarke najprej naigrajo, šele kasneje bo prišel čas, ko bo zmaga pomembnejša od igrivosti in nasmeha na obrazih mladih junakov. Ampak takrat bodo to že odrasle osebe, ki se bodo, v to smo prepričani, z velikim veseljem spominjale igranja na turnirju Basket4kids.

"Prva sezona je pokazala, da je usmeritev projekta na pravi poti. V naših krajih je namreč veliko košarkarskih talentov, zato nas še posebej veseli, da svoj talent pilijo ravno v tekmovanju Basket4kids. Zajeli smo preko 90 sodelujočih klubov v regiji, ki so se nenazadnje pokazali tudi širšemu občunstvu pred televizijskimi kamerami. V drugi sezoni pa bo teh prav gotovo še več, saj je zanimanja za nastopanje izjemno veliko. Gre za obširen projekt s pomembno noto, ki ne dopušča pritiska na mlade košarkarje, obenem pa se ti spoznajo še s košarkarskimi legendami, kot je bil v minuli sezoni Matjaž Smodiš. Mi gremo v akcijo že danes, saj je želja mladih po igranju v tekmovanju Basket4kids zelo velika, vas pa vabimo, da si pogledate, kako smo se imeli v pretekli sezoni," je ob napovedi druge sezone dejal vodja projekta Miha Penko.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Willian: Odšel bi, če bi Conte ostal

Avtor

Willian: Odšel bi, če bi Conte ostal

Nogometaš Chelseaja Willian je dejal, da bo London zapustil samo v primeru, da bo klub od njega to zahteval.

Zmaji bodo evropski ogenj bruhali na SK1!

Avtor

Zmaji bodo evropski ogenj bruhali na SK1!

Slovenski državni in pokalni prvaki so pred novo pomembno preizkušnjo. V Stožice prihaja finski prvak HJK Helsinki, tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo Evropa pa bomo v neposrednem prenosu spremljali tudi na Sportklubu 1.

Đoković za SK: Na grand slamih grem vedno na zmago

Avtor

Đoković za SK: Na grand slamih grem vedno na zmago

V ponedeljek se je v Wimbledonu začel tretji letošnji turnir za grand slam. Med favoriti za zmago je seveda tudi Novak Đoković, ki si je pred prvim obračunom proti Tennysu Sandgrenu vzel deset minut za naše kolege iz srbske redackije Sportkluba in razkril marsikaj zanimivega.

VIDEO: Zadnje priprave v Wimbledonu

Avtor

VIDEO: Zadnje priprave v Wimbledonu

Danes se v Londonu začenja že 132. izvedba Wimbledona v zgodovini. Kot ste se že navadili, boste tudi letos vse najzanimivejše obračune lahko ekskluzivno spremljali na programih Sportkluba. A še preden se boji na sveti travi začnejo, si poglejte zadnje priprave pred začetkom legendarnega turnirja.
Loading...