Christian Petersen, Getty Images Sport

Košarka

17.04.2019 | 10.51

Grgić objavil širši seznam za EuroBasket 2019

Avtor

Natanko čez mesec dni se bo zbrala slovenska košarkarska članska izbrana vrsta. S pripravami na ženski EuroBasket 2019 v Nišu bo začela v petek, 17. maja. Selektor Damir Grgić je na širši seznam kandidatk za dres z državnim grbom uvrstil 22 košarkaric.

Ženska košarkarska reprezentanca.

Twitter, KZS

Ženska košarkarska reprezentanca.

Slovenke bodo s pripravami začele na Rogli, do odhoda v Niš pa bodo opravile 35 dni priprav. Med pripravami bodo odigrale osem pripravljalnih tekem, od tega šest na domačih tleh. Selektor Damir Grgić je na širši spisek kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu uvrstil 22 košarkaric. Poleg nosilk reprezentančne igre v zadnjih kvalifikacijah na spisku najdemo tudi nekaj mladih košarkaric, ki vse bolj trkajo na vrata članske izbrane vrste.

Širši seznam kandidatk za nastop na EuroBasketu 2019

LARISA OCVIRK, MARUŠA SENIČAR, ZALA FRIŠKOVEC, ALEKSANDRA KROŠELJ, LEA DEBELJAK (vse ŽKK Cinkarna Celje), URŠA ŽIBERT, REBEKA ABRAMOVIČ, GALA KRAMŽAR, ANA ŠARIĆ (vse ŽKK Triglav), TINA CVIJANOVIČ, MERISA DAUTOVIĆ (obe ŽKD Maribor), SARA MEDEN (ŽKD Ježica), TINA TREBEC (Lattes Montpellier, Francija), TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), INES KERIN (Skallagrimur, Islandija), SHANTE MARIE EVANS (ESBV Villeneueve, Francija), TINA JAKOVINA (Wasserburg, Nemčija), NIKA BARIČ (UMMC Ekaterinburg, Rusija), EVA RUPNIK (Braunschweig, Nemčija), EVA LISEC (Familia Schio, Italija), ANAMARIA PREZELJ (Gorzow WLKP, Poljska) in TEJA GORŠIČ (BAM Poprad, Slovaška).

Dokončen načrt priprav in urnik pripravljalnih tekem bo štab reprezentance uskladil v dneh po koncu finalne serije državnega prvenstva. Seznam vabljenih reprezentantk, ki se bodo 17. maja zbrale na pripravah, bo selektor Damir Grgić razkril na novinarski konferenci, ki bo predvidoma 14. maja.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance: "Na širšem seznamu reprezentančnih kandidatk najdemo skupek izkušenj in mladosti slovenske ženske košarke. Veseli me, da naše košarkarice v klubskih sredinah kažejo dobre igre, tako da strokovni štab pri oblikovanju končnega spiska kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu čaka kar težka naloga. Vsem igralkam želim uspešen in predvsem zdrav zaključek sezone in se že izjemno veselim, da kmalu začnemo z reprezentančni pripravami. Vse navijače pa prav lepo vabim, da si ogledajo finalno serijo našega državnega prvenstva.''

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

"KD predan Oaklandu"

Avtor

"KD predan Oaklandu"

"KD predan Oaklandu"

Bejzbol ekipa Oakland Athletics je v enem izmed časopisov iz San Francisca zakupila celo stran, s sporočilom na njej pa dražijo vse navijače košarkarskega moštva iz istega območja, Golden State Warriors.

Zmaga Oklahome, serija na 2-1 za Portland

Avtor

Zmaga Oklahome, serija na 2-1 za Portland

Zmaga Oklahome, serija na 2-1 za Portland

Ekipa Oklahoma City Thunder je v tretji tekmi končice slavila proti Portlandu. Na zahodu se torej stvari zapletajo. Russell Westbrook in druščina so slavili s 120:106.

Celtics le še korak od polfinala na vzhodu

Celtics le še korak od polfinala na vzhodu

Celtics le še korak od polfinala na vzhodu

Košarkarji Bostona so v Indianapolisu slavili s 104:96 in tako v seriji povedli že s 3-0. Celtics za vstop v polfinale vzhoda tako potrebujejo le še zmago.

Sjajni Siakam Torontu pomagal do "breaka" v Orlandu

Avtor

Sjajni Siakam Torontu pomagal do "breaka" v Orlandu

Sjajni Siakam Torontu pomagal do "breaka" v Orlandu

Na tretji tekmi 1. kroga končnice na vzhodu je Toronto pri Orlandu slavil z 98:93 in v seriji povedel z 2-1.
Loading...