sportklub

Košarka

24.05.2019 | 18.25

Final8 B4K: Med najboljše štiri tudi Slovan

Člani KK Anagastum, KK Mladost, KK Slovan in KK Kengur so polfinalisti Final8 Basket4Kids v Sežani. V prvem polfinalu v soboto nas čaka obračun KK Anagastum proti KK Mladost, za drugo finalno vstopnico pa se bosta pomerila KK Slovan in KK Kengur, veliki finale ob 18:30 v živo na SK 3.

Basket4Kids Final8 Sežana

sportklub

Po 12 zanimivih obračunih smo dobili vse štiri polfinaliste drugega zaključnega turnirja velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids. Zadnji dan tekmovanja v Sežani bomo na delu gledali člane KK Anagastum, KK Mladost, KK Slovan in KK Kengur, medtem ko bodo predstavniki KK Sežana, KK Sevojno, KK Vardar in KK Vučići sobotne zaključne boje spremljali med gledalci. V soboto nas ob obeh polfinalnih obračunih, tekmi za tretje mesto in velikem finalu čaka tudi tekmovanje v metu za tri točke in spretnostni poligon.

Drugi dan se je začel z obračunom med domačini iz Sežane in KK Anagastum. Ekipa iz Črne gore je hitro prevzela nadzor nad dogajanjem na parketu in na koncu slavila z visokih 67:25. Na drugi tekmi sta podmladka Mladosti in Slovana odigrala enega od najbolj zanimivih obračunov celotnega turnirja. Na koncu so se pomembne zmage s 44:40 veselili Ljubljančani, razočarani pa niso bili niti pri Mladosti, saj so se kljub enemu porazu uvrstili med najboljše štiri.

Sledil je dvoboj med Vardarjem in Vučići. Predstavniki Severne Makedonije so se z 51:35 veselili svoje prve zmage, Zagrebčane pa poslali domov s še tretjim porazom. Na četrti tekmi dneva je KK Anagastum nadaljeval z odličnimi predstavami in proti KK Sevojno prišel še do tretje zmage, s katero je samo še potrdil prvo mesto v skupini 1 in napredovanje med najboljše štiri. Peta tekma je bila odločilna za razplet v skupini 2. Vardar je potreboval zmago s šestimi točkami razlike, na koncu pa moral po podaljšku priznati premoč Slovanu, ki je s tretjo zmago v polfinale napredoval kot zmagovalec skupine 2 in brez poraza. Na zadnji tekmi je KK Kengur z 59:21 odpravil domačine iz Sežane, ki so tako ostali brez napredovanja, ter si zagotovil drugo mesto v skupini 1 in polfinalni obračun s Slovanom.

Sobotni program se s prvim polfinalom začenja ob 11:30, ob 12:45 sledi drugi polfinalni obračun, ob 15:30 bodo mladeniči pokazali svoje veščine v metu za tri točke in spretnostnem poligonu, ob 16:45 bo na sporedu tekma za tretje mesto, ob 18:30 pa tudi z neposrednim prenosom na SK 3 še veliki finale. Pred letom dni so se zmage v premierni izvedbi B4K veselili člani domžalskega Heliosa. Kdo bo letos najboljši, bo znano v soboto okoli 20:00. Vabljeni, da si obračune ogledate na licu mesta - vstop v dvorano je brezplačen.

Basket4Kids, Final8, Sežana, spored:

Skupina 1:
1. KK Anagastum
2. KK Kengur
3. KK Sežana
4. KK Sevojno

Skupina 2:
1. KK Slovan
2. KK Mladost
3. KK Vardar
4. KK Vučići

Petek:
KK Sežana : KK Anagastum 25:67
KK Mladost : KK Slovan 40:44
KK Vardar : KK Vučići 51:35
KK Anagastum : KK Sevojno 27:20
KK Vardar : KK Slovan 43:47
KK Sežana : KK Kengur 21:59

Četrtek:

KK Sežana : KK Sevojno 44:48
KK Vardar : KK Mladost 29:37
KK Anagastum : KK Kengur 50:41
KK Slovan : KK Vučići 53:37
KK Sevojno : KK Kengur 31:48
KK Vučići : KK Mladost 42:52

Sobota:
11:30 Polfinale 1: KK Anagastum vs. KK Mladost
12:45 Polfinale 2: KK Slovan vs. KK Kengur
14:00 - 15:00 Odmor za kosilo
15:30 Tekmovanje v metu za tri točke in spretnostni poligon
16:45 Tekma za tretje mesto
18:30 Finale - v živo na SK 3

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Sežana se vrača v 1. ligo, Gorica prvič "dol"

Avtor

Sežana se vrača v 1. ligo, Gorica prvič "dol"

Sežana se vrača v 1. ligo, Gorica prvič "dol"

Nogometni klub iz Sežane se po več sezonah vrača v prvoligaško druščino. Na drugi tekmi dodatnih kvalifikacij so fantje s Krasa ohranili prednost, iztržili remi brez golov in se uvrstili rang višje.

Basket4Kids naslednje leto tudi z dekleti

Basket4Kids naslednje leto tudi z dekleti

Basket4Kids naslednje leto tudi z dekleti

Da je zaključek druge sezone velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, v Sežani potekal gladko in nemoteno, je skrbelo nemalo prostovoljcev iz domačega kluba, medtem ko je zasedbo Sportkluba skozi celotno sezono usmerjala vodja projekta Aleksandra Ćirić.

FOTO: Final8 Basket4Kids v Sežani minil v znamenju Mladosti

FOTO: Final8 Basket4Kids v Sežani minil v znamenju Mladosti

FOTO: Final8 Basket4Kids v Sežani minil v znamenju Mladosti

Po zaključku druge sezone Basket4Kids so imeli največ razlogov za zadovoljstvo v taboru KK Mladosti. Zasedba iz Čačka je v finalu v Sežani po tesni končnici odpravila vrstnike iz vrst ljubljanskega Slovana in prišla do prestižne lovorike. Nekaj utrinkov iz finala in podelitve najdete v galeriji.

B4K: KK Mladost veliki zmagovalci druge sezone

B4K: KK Mladost veliki zmagovalci druge sezone

B4K: KK Mladost veliki zmagovalci druge sezone

Veliki zmagovalci druge sezone regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, so člani KK Mladost. Zasedba iz Čačka je bila v velikem finalu s 43:41 boljša od KK Slovan. V tekmi za tretje mesto je KK Kengur z 42:40 odpravil KK Anagastum.
Loading...