Sportklub Slovenija

Košarka

01.12.2019 | 17.55 > 18:04

B4K: V Vojniku slavje Murske Sobote

Potem ko se je tretja sezona velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, začela v Škofji Loki, smo drugega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja dobili v Vojniku, kjer so bili najboljši člani Murske Sobote.

Basket4Kids Vojnik

Sportklub Slovenija

Na parketu so svoje znanje predstavili tudi člani domačega kluba, Vranskega in KA MB/SB.

Tudi v Vojniku so gledalci uživali v šestih zanimivih obračunih, na katerih smo lahko videli vse elemente košarkarske igre. Na koncu so domov z največjim nasmeškom na obrazu odšli mladeniči iz Murske Sobote, a tudi pri domačem klubu, Vranskem in KA MB/SB lahko pozitivno zrejo v prihodnost, saj so prav tako dokazali, da se nam v Sloveniji ni potrebno bati za prihodnost košarke.

Dogajanje v Vojniku so odprli člani domačega kluba in košarkarji iz Vranskega. Po zanimivi predstavi je zmaga ostala v Vojniku, ki je bil boljši z 51:30. Na drugi tekmi so člani Murske Sobote z 38:13 odpravili vrstnike iz Košarkarske akademije MB/SB. Slednji so brez zmage ostali tudi proti Vranom, ki so na veliko zadovoljstvo svojih navijačev na lepo zapolnjenih tribunah za prvo zmago slavili z 48:41.

Na četrti tekmi so do svoje druge zmage prišli Prekmurci. Na krilih Lana Legena so s 50:34 odpravili Vojnik, za piko na i pa nato samo po nekaj kratkih minutah premora premagali tudi Vrane (41:33). Varovanci trenerja Mitje Gomboca so s tem potrdili prvo mesto in si zagotovili drugo vstopnico za nastop na slovenskem zaključnem turnirju B4K. Zadnja tekma dneva se je končala po željah domačih predstavnikov, ki so po napeti končnini proti KA MB/SB slavili z 41:34.

V Sloveniji nas čakata še turnirja v Luciji (14.12.2019) in Črnomlju (15.12.2019).

Helios, Slovan. Kdo bo tretji?
Tudi v tretji sezoni Basket4Kids nastopajo mladi košarkarji iz kategorije U-13. Prva sezona je v Sloveniji minila v znamenju Heliosa, ki je nato slavil tudi v absolutni konkurenci, medtem ko se je druga sezona razpletla po željah članov Slovana. Kdo bo najuspešnejši letos?

Tudi letos si bodo zmagovalci regijskih turnirjev izborili mesto na državnem "Final 4". Zmagovalce državnih zaključnih turnirjev nato čaka še nastop na končnem turnirju, ki se bo odvijal predvidoma meseca maja 2020.

Basket4Kids je ideja TV Sportklub, ki smo jo prvič izvedli v sezoni 2017/2018. Že v prvi sezoni je turnir postal eden vodilnih košarkarskih turnirjev v regiji za otroke stare do 13 let. V prvi sezoni je sodelovalo 96 ekip, minulo sezono jih je bilo preko 170, številka pa bo podobna tudi v letošnji sezoni. Ob nadebudnežih iz Slovenije nastopajo še mladci iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije in Črne gore!

Basket4Kids, drugi kvalifikacijski turnir, Vojnik, 01.12.2019:

Vojnik : Vransko 51:30
KA MB/SB : Murska Sobota 13:38
Vransko : KA MB/SB 48:41
Vojnik : Murska Sobota 34:50
Vransko : Murska Sobota 33:41
Vojnik : KA MB/SB 41:34

Lestvica:
1. Murska Sobota
2. Vojnik
3. Vransko
4. KA MB/SB

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Prvič po SP se bosta srečali Španija in Portugalska

Avtor

Prvič po SP se bosta srečali Španija in Portugalska

Prvič po SP se bosta srečali Španija in Portugalska

Nogometaši Španije in Portugalske bodo v okviru priprav na prihajajočo Ligo narodov odigrali prijateljsko tekmo.

Zaho selektor? Bil bi najboljši v zgodovini!

Avtor

Zaho selektor? Bil bi najboljši v zgodovini!

Zaho selektor? Bil bi najboljši v zgodovini!

Zlatko Zahović po slovesu od Maribora čaka na naslednji izziv. Nekateri so ga povezovali z odhodom v Koper, kjer Ante Guberac snuje ambiciozen projekt, spet drugi bi ga radi videli kar na klopi slovenske nogometne reprezentance.

SAMO NA SK - BLIŽAJO SE TEKME SLOVENIJE V LIGI NARODOV

Avtor

SAMO NA SK - BLIŽAJO SE TEKME SLOVENIJE V LIGI NARODOV

SAMO NA SK - BLIŽAJO SE TEKME SLOVENIJE V LIGI NARODOV

Slovenska nogometna reprezentanca bo septembra pričela z novo sezono Lige narodov, obračune varovancev Matjaža Keka pa boste lahko spremljali samo na kanalih Sportkluba.

SLOVENSKA REPREZENTANCA NA SPORTKLUBU!

Avtor

SLOVENSKA REPREZENTANCA NA SPORTKLUBU!

SLOVENSKA REPREZENTANCA NA SPORTKLUBU!

Super novica za vse nogometne navdušence. Tudi v sezoni 2020/2021 boste na kanalih Sportkluba spremljali Uefino Ligo narodov, tokrat pa bomo naš program oplemenitili še s tekmami slovenske reprezentance.
Loading...