Sportklub Slovenija

Košarka

01.12.2019 | 17.55 > 18:04

B4K: V Vojniku slavje Murske Sobote

Potem ko se je tretja sezona velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, začela v Škofji Loki, smo drugega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja dobili v Vojniku, kjer so bili najboljši člani Murske Sobote.

Basket4Kids Vojnik

Sportklub Slovenija

Na parketu so svoje znanje predstavili tudi člani domačega kluba, Vranskega in KA MB/SB.

Tudi v Vojniku so gledalci uživali v šestih zanimivih obračunih, na katerih smo lahko videli vse elemente košarkarske igre. Na koncu so domov z največjim nasmeškom na obrazu odšli mladeniči iz Murske Sobote, a tudi pri domačem klubu, Vranskem in KA MB/SB lahko pozitivno zrejo v prihodnost, saj so prav tako dokazali, da se nam v Sloveniji ni potrebno bati za prihodnost košarke.

Dogajanje v Vojniku so odprli člani domačega kluba in košarkarji iz Vranskega. Po zanimivi predstavi je zmaga ostala v Vojniku, ki je bil boljši z 51:30. Na drugi tekmi so člani Murske Sobote z 38:13 odpravili vrstnike iz Košarkarske akademije MB/SB. Slednji so brez zmage ostali tudi proti Vranom, ki so na veliko zadovoljstvo svojih navijačev na lepo zapolnjenih tribunah za prvo zmago slavili z 48:41.

Na četrti tekmi so do svoje druge zmage prišli Prekmurci. Na krilih Lana Legena so s 50:34 odpravili Vojnik, za piko na i pa nato samo po nekaj kratkih minutah premora premagali tudi Vrane (41:33). Varovanci trenerja Mitje Gomboca so s tem potrdili prvo mesto in si zagotovili drugo vstopnico za nastop na slovenskem zaključnem turnirju B4K. Zadnja tekma dneva se je končala po željah domačih predstavnikov, ki so po napeti končnini proti KA MB/SB slavili z 41:34.

V Sloveniji nas čakata še turnirja v Luciji (14.12.2019) in Črnomlju (15.12.2019).

Helios, Slovan. Kdo bo tretji?
Tudi v tretji sezoni Basket4Kids nastopajo mladi košarkarji iz kategorije U-13. Prva sezona je v Sloveniji minila v znamenju Heliosa, ki je nato slavil tudi v absolutni konkurenci, medtem ko se je druga sezona razpletla po željah članov Slovana. Kdo bo najuspešnejši letos?

Tudi letos si bodo zmagovalci regijskih turnirjev izborili mesto na državnem "Final 4". Zmagovalce državnih zaključnih turnirjev nato čaka še nastop na končnem turnirju, ki se bo odvijal predvidoma meseca maja 2020.

Basket4Kids je ideja TV Sportklub, ki smo jo prvič izvedli v sezoni 2017/2018. Že v prvi sezoni je turnir postal eden vodilnih košarkarskih turnirjev v regiji za otroke stare do 13 let. V prvi sezoni je sodelovalo 96 ekip, minulo sezono jih je bilo preko 170, številka pa bo podobna tudi v letošnji sezoni. Ob nadebudnežih iz Slovenije nastopajo še mladci iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije in Črne gore!

Basket4Kids, drugi kvalifikacijski turnir, Vojnik, 01.12.2019:

Vojnik : Vransko 51:30
KA MB/SB : Murska Sobota 13:38
Vransko : KA MB/SB 48:41
Vojnik : Murska Sobota 34:50
Vransko : Murska Sobota 33:41
Vojnik : KA MB/SB 41:34

Lestvica:
1. Murska Sobota
2. Vojnik
3. Vransko
4. KA MB/SB

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Ronaldo prihaja v Slovenijo!

Avtor

Ronaldo prihaja v Slovenijo!

Ronaldo prihaja v Slovenijo!

Eden izmed najboljših nogometašev vseh časov prihaja v Stožice!

Zmaga Norveške, Slovence v polfinalu čaka Španija

Avtor

Zmaga Norveške, Slovence v polfinalu čaka Španija

Zmaga Norveške, Slovence v polfinalu čaka Španija

Znana sta polfinalna para evropskega prvenstva v rokometu. V zadnjem krogu skupinskega dela si je v Malmöju zadnjo vstopnico priigrala Slovenija, ki se bo v polfinalu pomerila s Španijo. Norveška, ki je bila boljša od Slovenije, se bo srečala s Hrvaško.

Portugalci premagali Madžare, Slovenija je v polfinalu!

Portugalci premagali Madžare, Slovenija je v polfinalu!

Portugalci premagali Madžare, Slovenija je v polfinalu!

Na evropskem prvenstvu v rokometu se danes končuje skupinski del. Skupina na Dunaju je bila odločena že pred zadnjim krogom, v Malmöju pa je že po prvi sredini tekmi jasno, da v polfinale napredujeta Slovenija in Norveška.

EP: Padli Portugalci, ostajamo v boju za polfinale!

EP: Padli Portugalci, ostajamo v boju za polfinale!

EP: Padli Portugalci, ostajamo v boju za polfinale!

Rokometna reprezentanca Slovenije se je po porazu proti Madžarski vrnila nazaj na zmagovalne tire. Varovanci Ljubomira Vranješa so z 29:24 (15:14) premagali Portugalce in na ta način ostajajo v boju za polfinale. Jutri ob 18:15 nam bo na poti med 4 najboljše stala Norveška.
Loading...