KK Cedevita Olimpija

Košarka

27.01.2020 | 16.54 > 17:07

URADNO: Jurica Golemac novi trener Cedevite Olimpije!!

Avtor

Cedevita Olimpija je dobila novega trenerja. To je pričakovano postal Jurica Golemac, ki je zamenjal dosedanjega trenerja Slavena Rimca, ki je po nedeljskem porazu proti Koper Primorski sklenil sodelovanje z ljubljanskim klubom.

KK Cedevita Olimpija

Kot smo danes že pisali je dopoldne Cedevita Olimpija prekinila sodelovanje z dosedanjim trenerjem. Slaven Rimac v Stožicah ni dosegel pričakovanih rezultatov. Sodu pa je izbil dno včerajšnji domači poraz proti Koper Primorski, ki je Ljubljančane nekoliko oddaljij od zaključnega turnirja četverice.

Kot smo že poročali pa je sedaj tudi uradno novi trener postal Jurica Golemac.

Jurica Golemac bo Cedevito Olimpijo prvič vodil v soboto, ko bodo Zmaji ob 19.00 gostovali v Beogradu pri FMP-ju.

Trenersko pot je Golemac začel leta 2013 v Ciboni kot pomočnik Slavena Rimca. Že v prvem letu je z zagrebškim klubom osvojil naslov Lige ABA. Trenerske izkušnje je pridobival tudi kot pomočnik Eliasa Zourosa v moški članski reprezentanci Gruzije. Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu in ekipo, po tem ko jo je prevzel, po ne najboljšem začetku sezone, popeljal do končnega osmega mesta v Ligi Nova KBM. Leta 2017 se je Golemac usedel na klop takratne Sixt Primorske, in Koprčane že v prvi sezoni pripeljal do naslova prvaka Pokala Spar, finala Lige ABA 2 in polfinala slovenskega državnega prvenstva.

Prelomna sezona, v kateri je Golemac pokazal vse razkošje svojega trenerskega talenta, pa je bila sezone 2018/19, ko je s koprskimi 'tigri' osvojil naslov prvaka Lige ABA 2, naslov slovenskega državnega prvaka, ter pokalni in superpokalni naslov. Tudi sezon0 2019/20 je, zdaj Koper Primorska, začela odlično, pod taktirko Golemca osvojila še drugi zaporedni superpokalni naslov, in vse do razpada ekipe veljala za največje presenečenje nove sezone v Ligi ABA. Po finančnih težavah koprskega kluba, je Golemac 20. decembra lani prekinil pogodbo s Koper Primorsko.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
"Jurica Golemac se je, odkar je vlogo igralca zamenjal za vlogo trenerja, izkazal za enega izmed najbolj nadarjenih evropskih trenerjev. Nenazadnje je to dokazal v Kopru, kjer je v minuli sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, obenem pa v tej sezoni poskrbel, da koprsko moštvo velja za eno izmed največjih presenečenj Lige ABA. Izredno veseli smo, da se je Golemac odločil, da sprejme izziv, in se v Ljubljano vrne kot glavni trener Cedevite Olimpije, navkljub dejstvu, da je imel na voljo številne ponudbe, a ravno njegova odločitev dokazuje, da je naš projekt na pravi poti k temu, da v Ljubljani košarko znova dvignemo na višjo raven. Verjamem, da je Golemac prava izbira za glavnega trenerja našega moštva, in da bo v prihodnje rastel skupaj z našim klubom."

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
"Občutki so mešani. Kot nekdanji igralec ljubljanskega kluba, sem si vedno želel nekega dne tudi postati glavni trener Cedevite Olimpije. Zagotovo za to sedaj ni idealen čas, nenazadnje sem na tem mestu zamenjal prejšnjega trenerja, Slavena Rimca. Toda potrebno je zavihati rokave, začeti delati in popraviti trenutno stanje. To nam zagotovo lahko uspe, saj je ekipa dovolj kakovostna, da igra veliko bolje, kot je igrala do tega trenutka."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Ivanov: ABA čaka odločitev Evrolige

Avtor

Ivanov: ABA čaka odločitev Evrolige

Ivanov: ABA čaka odločitev Evrolige

Kapetan Zadra, če mu tako lahko rečemo, ker je klub vsem igralcem vročil odpoved, Ive Ivanov ne pričakuje, da se bo sezona v Ligi ABA nadaljevala.

Sportando: Zirbes zapustil Olimpijo?

Avtor

Sportando: Zirbes zapustil Olimpijo?

Sportando: Zirbes zapustil Olimpijo?

Nemški center Maik Zirbes ni več košarkar moštva Cedevita Olimpija, poroča Sportando.

Bečirović: "Naše misli morajo biti usmerjene v zdravje"

Avtor

Bečirović: "Naše misli morajo biti usmerjene v zdravje"

Bečirović: "Naše misli morajo biti usmerjene v zdravje"

Športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović je ob prekinitvi sezone strnil svoje misli o trenutni situaciji, ki je vse košarkarje povsem oddaljila od košarkarskih dvoran.

Blažič: Šport ni najpomembnejša stvar!

Avtor

Blažič: Šport ni najpomembnejša stvar!

Blažič: Šport ni najpomembnejša stvar!

V času, ki ga skupaj preživljamo, ni pomembna košarka. Pomembno je zdravje vsakega izmed nas. To sta glavni sporočili direktorja KK Cedevita Olimpija, Davorja Užbinca, in kapetana članske ekipe KK Cedevita Olimpija, Jake Blažiča.
Loading...