Dragić: Tako slabo se nisem počutil od EP 2013

Liga NBA 13. Apr 201718:10 > 18:15
Getty Images

Slovenski košarkar Goran Dragić, eden ključnih mož severnoameriške ekipe NBA Miami Heat, je v zadnjem krogu rednega dela sezone s soigralci doma gostil Washington Wizards in zmagal s 110:102, a vseeno že končal sezono.

Zmagali sta namreč tudi ekipi Chicaga in Indiane, ki sta tako zasedli zadnji dve prosti mesti v končnici vzhodne konference.

Še dolgo po zadnjem pisku sirene je Goran Dragić obsedel v slačilnici z rdeče obrobljenimi očmi, preplavljen s čustvi, nekateri soigralci so na veliko točili solze, drugi jezno kričali v znak razočaranja, poroča STA.

“Ne vem, če sem si že kdaj v življenju kaj želel bolj, kot končnico za te fante, ki so v drugem delu rednega dela sezone res dali vse od sebe in pokazali, da se lahko enakovredno merijo prav z vsako ekipo. Postali so tim v pravem pomenu besede,” je po porazu čustveno dejal trener vročice Erik Spoelstra: “Najtežje bo sprejeti dejstvo, da se jutri ob 12. uri ne bomo zbrali na treningu. To se ne zdi prav. Očitno nam košarkarski bogovi niso bili naklonjeni. Nimam druge razlage.”

Miami je na prvih 41 tekmah vknjižil 11 zmag in 30 porazov, kar je bil drugi najslabši izkupiček v ligi, na drugih 41 tekmah pa 30 zmag in 11 porazov, kar je bil drugi najboljši izkupiček v ligi. A izjemnega niza ne bodo nadaljevali, saj so skupno tako sezono končali z 41:41.

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/852009509908168708

Dragić je dejal, da se počuti najslabše v karieri vse od leta 2013, ko je Slovenija kot gostiteljica evropskega prvenstva izgubila v četrtfinalu. “Takrat sem igral za domovino. Zdaj pa za ekipo, s katero smo dihali kot eno sedem mesecev. Če bi nam uspelo priti v ‘playoff’, bi bili izjemno težak nasprotnik za vsakega,” je dejal slovenski zvezdnik vročice, ki je bil spet prvi strelec tekme, še piše STA.