Vir: Getty Images/Grant Halverson
Košarka 11.08.2017 | 12:24

Durant: Želel sem pomagati lastnikom

Avtor

Kevin Durant je razložil zakaj je sprejel nekoliko nižjo pogodbo in ostal pri Golden Statu, ki bo tudi v naslednji sezoni izredno močan.

Vir: Thearon W. Henderson, Getty Images

Kevin Durant je eden izmed košarkarjev, ki bi si pred to sezono lahko zagotovil maksimalno pogodbo. Izvrstni košarkar bi tako lahko na leto zaslužil kar 34 milijonov dolarjev, a se je raje odločil, da bo za nižjo plačo, ki znaša 25,9 milijona dolarjev na leto, ostal v Golden Statu.

"Razmišljam s trezno glavo in želim, da nadaljujemo z delom, s katerim smo začeli v lanski sezoni. Andre (Iguodala), Shaun (Livingston) in Steph (Curry) so igralci, ki so si zaslužili, da dobijo boljše pogodbe. V preteklosti so igrali za manj, kot je njihova realna vrednost," je povedal Durant in dodal: "Zato sem sprejel takšno odločitev. Želel sem zaščititi ekipo in pomagati lastnikom, da zadržijo vse igralce. Gre za moj denar, zato je to moja odločitev. Vsak lahko dela kar želi."

Durant je bil v minuli sezoni tarča kritikov, ki so obsojali njegov prestop v Golden State. Tudi sam se zaveda, da so se kritike pojavile le zato, ker imajo Bojevniki res dobro ekipo.

"Trenutno je moderno, da se kritizira vse kar počnemo. V preteklosti je sicer bilo že veliko igralcev, ki so podpisali za manj denarja. Nikdar nisem zahteval hvalospevov. Učil sem se od Tima Duncana in Dirka Nowitzkega, ki so jima takšne poteze pomagale zgraditi boljšo kariero. Pomislil sem, da bi lahko tudi jaz storil podobno in se žrtvoval. Ljudje so si sicer želeli, da nas denar razdre, jaz pa tega nisem želel dopustiti."

V Zahodni konferenci je sicer pred to sezono kar nekaj ekip, ki so se močno okrepile in začele z gradnjo t.i. "superekipe". Chris Paul se je v Houstonu pridružil Jamesu Hardenu, okrepljena pa je tudi Minnesota.

"Mnogi generalni manadžerji so veliko tvegali in to je potrebno spoštovati. Pred tem so delovali konzervativno in želeli prihraniti denar ter graditi ekipo skozi nabor. V zadnjih sezonah pa se ekipe s tem ne zadovoljijo, saj vsi želijo zmagovati in zmagovati želijo takoj," je še povedal Durant in zaključil: "NBA je sijajna liga in vsi si želijo videti najboljše igralce na najboljših igriščih. Zakaj ne bi bili vsi najboljši igralci združeni v le nekaj ekipah? Zakaj tega ne vidimo? To je usoda lige, ki se gradi na zvezdah. Zvezde so tiste, ki bi morale določati smer, v katero se bo tekmovanje razvilo. Tudi prihodnje generacije bodo razmišljale podobno."

V minuli sezoni je Durant osvojil svoj prvi prstan v Ligi NBA in bil tudi MVP finala, v katerem so košarkarji Golden Stata s 4:1 ugnali Cleveland.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

NBA o Antetokounmpu: Milwaukee sledil pravilniku

Avtor

NBA o Antetokounmpu: Milwaukee sledil pravilniku

Odgovorni možje košarkarske Lige NBA so zatrdili, da so teorije zarote grške košarkarske zveze povsem nepotrebne. Giannis Antetokounmpo bo prihajajoči EP izpustil izključno zaradi poškodbe.

Durant ne bo obiskal Trumpa v Beli hiši

Avtor

Durant ne bo obiskal Trumpa v Beli hiši

Kevin Durant, eden zvezdnikov prvakov severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors, je za televizijsko mrežo ESPN razkril, da bo bojkotiral tradicionalni obisk Bele hiše.

Ni počitka: Znan razpored za novo sezono lige NBA!

Avtor

Ni počitka: Znan razpored za novo sezono lige NBA!

Počasi se bliža nova sezona lige NBA. Danes je bil objavljen kompleten razpored tekem za prihajajočo sezono najmočnejše košarkaške lige na svetu.

Nowitzki: Ne vem kaj se bo zgodilo po tej sezoni

Avtor

Nowitzki: Ne vem kaj se bo zgodilo po tej sezoni

Legendarni nemški košarkar Dirk Nowitzki je priznal, da obstaja možnost, da se po tej sezoni poslovi od profesionalnega igranja.
Loading...