Vir: KZS
Košarka 11.08.2017 | 13:36

Slovenci s pripravami nadaljujejo v Opatiji

Avtor

Slovenska košarkarska reprezentanca se je v okviru priprav na EuroBasket odpravila na pripravljalni turnir v Opatijo. Varovanci Igorja Kokoškova se bodo v soboto, 12. avgusta, srečali z reprezentanco Hrvaške, v nedeljo pa jih čaka še obračun proti Ukrajini.

Luka Dončić in Goran Dragić.

Vir: KZS

Luka Dončić in Goran Dragić.

Slovenci so se danes dopoldan odpravili proti Opatiji, kjer jih čakata četrta in peta pripravljalna tekma. Slovenija je zaenkrat dobila vse tri pripravljalne tekme - 30. julija je v Rogaški Slatini ugnala univerzitetno ekipo Rusije, na pokalu Adecco pa so Slovenci premagali Madžarsko in Češko.

Na tekmi proti Čehom se je poškodoval Vlatko Čančar, ki dobro okreva, vendar v Opatiji še ne bo zaigral. Ekipi se je v sredo priključil Matic Rebec, ki je prebolel angino. Štirinajsterici se bo na Hrvaškem pridružil še Anthony Randolph, ki je bil zadnji teden odsoten zaradi poroke.

Pred tekmo s Hrvaško je misli strnil pomočnik slovenskega selektorja Rado Trifunović: "Po šestih dneh nas zopet čaka pripravljalna tekma. Igramo proti talentirani reprezentanci Hrvaške, ki je na dosedanjih pripravljalnih tekmah prikazala dve dobri predstavi in zmagala proti Litvi in Franciji. Gre za našo četrto pripravljalno tekmo, kar pomeni, da se še vedno uigravamo tako v napadu kot v obrambi. Na vsaki tekmi si želimo pokazati napredek in seveda poskušati do prve tekme na Evropskem prvenstvu doseči visok nivo naše igre. Naši fantje so v preteklih dneh dobro trenirali in tudi oni si tako kot mi in naša javnost želi novih tekem, saj to je sigurno najboljša povratna informacija dela na treningih."

Zaenkrat najboljšo formo kaže Luka Dončić, ki je bil najboljši strelec na vseh treh pripravljalnih tekmah. Zvezdnik Real Madrida v povprečju dosega 17,3 točke na tekmo.

Slovenija bo turnir v Opatiji odprla proti južnim sosedom v soboto ob 18. uri. Hrvati, ki so s pripravami na EP začeli 31. julija, so dobili uvodna pripravljalna obračuna na turnirju v Orleansu. Z rezultatom 92:87 so ugnali reprezentanco Francije, v sredo pa so bili boljši še od litvanske izbrane vrste.

Hrvaški selektor Aleksandar Petrović ima na voljo še 13 košarkarjev. Vodilno vlogo na prvih dveh pripravljalnih srečanjih je imel NBA dvojec Dario Šarić (16 na tekmi proti Franciji in 28 točk proti Litvi) in Bojan Bogdanović (na obeh srečanjih je dosegel po 21 točk).

Pred nadaljevanjem priprav se je oglasil tudi Gašper Vidmar: "Zavedamo se, da nas v Opatiji čaka težka tekma proti domači reprezentanci. Hrvati imajo zelo dobro ekipo, kar dokazujeta tudi rezultata na prvih dveh pripravljalnih srečanjih, na katerih so ugnali Francoze in Litovce. Mi še vedno iščemo pravo povezanost. Verjamem, da bo naša igra na tem turnirju že na višjem nivoju kot na tekmah v Mariboru."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Oslabljena Olimpija doma do zmage proti Strasbourgu

Avtor

Oslabljena Olimpija doma do zmage proti Strasbourgu

Petrol Olimpija je pred domačimi gledalci v košarkaški ligi prvakov prišla do svoje tretje zmage proti Strasbourgu z 78:77.

Športniki leta 2017: Dragič, Štuhec in zlati košarkarji

Avtor

Športniki leta 2017: Dragič, Štuhec in zlati košarkarji

Slovenski športniki leta 2017 so postali Goran Dragić, Ilka Štuhec in slovenska košarkaška reprezentanca. Pričakovano je bila v ospredju košarka, kjer so slovenski košarkarji letos poskrbeli za pravo evforijo.

Namesto svetovne Slovenija v zlati evropski ligi

Avtor

Namesto svetovne Slovenija v zlati evropski ligi

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v prihodnji reprezentančni sezoni nastopala v evropski ligi, Golden European League. Varovanci selektorja Slobodana Kovača se bodo v skupini B pomerili z Nizozemsko, Turčijo in Ukrajino.

Evropski prvaki dobili svojo znamko

Avtor

Evropski prvaki dobili svojo znamko

Pošta Slovenije bo ob izjemnem uspehu slovenske košarkarske reprezentance izdala priložnostno poštno znamko, posvečeno evropskim košarkarskim prvakom.
Loading...