Vir: KZS
Košarka 13.08.2017 | 19:53

Rutinska zmaga košarkarjev nad Ukrajinci

Slovenska košarkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Opatiji s 78:67 premagala Ukrajino. Varovanci Igorja Kokoškova so vodili celo tekmo, čeprav z igro niso ravno prepričali.

Prvi zvezdnik reprezentance, Luka Dončić je tokrat prikazal slabšo predstavo, iz igre je metal 2/10, za tri točke denimo 0/5 (8 točk). Najboljši strelec slovenske reprezentance je bil Jaka Blažič s 14 točkami. Zbral je še 5 skokov. Učinkovit je bil tudi Edo Murić, ki je dal 13 točk.

V drugem polčasu je Kokoškov na klopi pustil Gorana Dragića, tokrat pa se je v moštvo vrnil naturalizirani Američan, Anthony Randolph, ki je dosegel 9 točk. Selektorja mora skrbeti predvsem dejstvo, da je Slovenija proti nasprotniku izgubila skok (44:48).

Zaradi poškodovanega gležnja je danes počival Vlatko Čančar, zaradi bolečin v hrbtu ni igral Saša Zagorac, na parketu je manjkal tudi Žan Mark Šiško. Turnir v Opatiji se bo jutri zaključil z obračunom Hrvaške in Ukrajine.

Posnetek tekme, ki jo je v živo spremljalo okoli 500 gledalcev, si lahko ogledate v spodaj priloženem videoposnetku:

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Oslabljena Olimpija doma do zmage proti Strasbourgu

Avtor

Oslabljena Olimpija doma do zmage proti Strasbourgu

Petrol Olimpija je pred domačimi gledalci v košarkaški ligi prvakov prišla do svoje tretje zmage proti Strasbourgu z 78:77.

Športniki leta 2017: Dragič, Štuhec in zlati košarkarji

Avtor

Športniki leta 2017: Dragič, Štuhec in zlati košarkarji

Slovenski športniki leta 2017 so postali Goran Dragić, Ilka Štuhec in slovenska košarkaška reprezentanca. Pričakovano je bila v ospredju košarka, kjer so slovenski košarkarji letos poskrbeli za pravo evforijo.

Namesto svetovne Slovenija v zlati evropski ligi

Avtor

Namesto svetovne Slovenija v zlati evropski ligi

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v prihodnji reprezentančni sezoni nastopala v evropski ligi, Golden European League. Varovanci selektorja Slobodana Kovača se bodo v skupini B pomerili z Nizozemsko, Turčijo in Ukrajino.

Evropski prvaki dobili svojo znamko

Avtor

Evropski prvaki dobili svojo znamko

Pošta Slovenije bo ob izjemnem uspehu slovenske košarkarske reprezentance izdala priložnostno poštno znamko, posvečeno evropskim košarkarskim prvakom.
Loading...