Vir: Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 15.09.2017 | 13:31

Kaj je Kokoškov govoril pred prvenstvom?

Avtor

Slovenska košarkarska reprezentanca si je z včerajšnjo zmago proti aktualnim evropskim prvakom Špancem, zagotovila finale evropskega prvenstva in s tem prvo kolajno v zgodovini samostojne države. Velike zasluge za dosežek ima tudi selektor izbrane vrste Igor Kokoškov.

Igor Kokoškov

Vir: KZS

Igor Kokoškov

Po včerajšnji zgodovinski zmagi Slovenije v polfinalu evropskega prvenstva, vsi govorijo o odličnih predstavah Gorana Dragića in Luke Dončića, a ogromen del košarkarske pravljice, ki se odvija v Istanbulu, je selektor reprezentance Igor Kokoškov, ki je januarja za srbski Sportklub povedal:

"Slovenija je dobro organizirana in temelji so že postavljeni. V zadnjih desetih letih so pričakovanja zrastla in pomaga nam desjtvo, da je za nami že kvalifikacijski turnir in imam boljši pogled na kvaliteto določenih igralcev. Ni dvoma, da igramo košarko z nižjimi košarkarji, saj smo izgubili Nachbarja, Balažiča, Slokarja... Igramo s štirimi podobno visokimi košarkarji in dominantnim centrom Vidmarjem. Osredotočiti se moramo na branilce, Dragić je svetovno dober igralec. Igramo agresivno, z ogromno prevzemanja. Evropsko prvenstvo je težko tekmovanje in napredovanje v osmino finala je naš osnovni cilj," je bil januarja Kokoškov razkril svoj pogled na slovensko reprezentanco.

S 45-letnim selektorjem se je Sportklub pogovarjal tudi neposredno pred začetkom EuroBasketa.

"Goran Dragić je eden najboljših organizatorjev igre na svetu in ni potrebno, da čuti pritisk po izkazovanju, saj se vsi zavedamo njegove kvalitete. On ni le strelec, ampak tudi organizator. Resnično je pravi vodja, na treningih, tekmah in celo v prostem času. Ena njegovih največjih odlik je, da se ne vede kot zvezdnik, ampak le kot del ekipe;" je pred prvenstvom Kokoškov hvalil Gorana Dragića.

Srb je svojo nalogo na prvenstvu opravil odlično in Slovenijo popeljal do prve kolajne na evropskih prvenstvih. Kakšnega leska bo, še ne vemo. Naša reprezentanca se bo v nedeljskem finalu pomerila proti zmagovalcu drugega polfinala med Srbijo in Rusijo, Kokoškov pa je že povedal, da bi se za zlato rad udaril s Srbijo.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Wade zapustil bike. Nadaljuje z Gogijem ali LeBronom?

Avtor

Wade zapustil bike. Nadaljuje z Gogijem ali LeBronom?

Dwyane Wade je zapustil Chicago Bulls in sedaj kot prost igralec izbira med ponudbami. Za njegove usluge se zanima Cleveland pa tudi Miami Gorana Dragića.

Dragić: "Z Miamijem grem po naslov!"

Avtor

Dragić: "Z Miamijem grem po naslov!"

Član zlate slovenske reprezentance in MVP končanega evropskega prvenstva v košarki, Goran Dragić je povedal, da je pripravljen na osvajanje naslova v ligi NBA z Miamijem.

Randolph: "Grozili so mi s smrtjo!"

Avtor

Randolph: "Grozili so mi s smrtjo!"

Slovenski reprezentant in član madridskega Reala, Anthony Randolph, je na debitantskem nastopu v dresu z nacionalnim grbom osvojil zlato kolajno, po prvenstvu pa je imel kaj povedati.

Bagatskis odstopil z mesta selektorja Latvije

Avtor

Bagatskis odstopil z mesta selektorja Latvije

Četrtfinale na pravkar končanem evropskem prvenstvu je strokovnjak ocenil kot uspeh, očitno pa v nadaljnjih tekmovanjih ne vidi izziva.
Loading...