Vir: KSS
Košarka 15.09.2017 | 22:32

Slovenija bo evropski naslov lovila proti Srbiji

Avtor

Košarkarji Srbije so v drugem polfinalu EuroBasketa s 87:79 premagala reprezentanco Rusije in se tako v nedeljskem finalu pridružila Sloveniji, ki bo svojo prvo evropsko krono naskakovala ob 20:30.

Bogdan Bogdanović

Vir: fiba.basketball

To je bil drugi medsebojni obračun Srbije in Rusije na tem prvenstvu, "orli" pa so se oddolžili za poraz v skupinskem delu, ko je ruska reprezentanca slavila za tri točke. Ekipa Aleksandra Đorđevića je edini poraz na letošnjem prvenstvu doživela prav proti tokratnim nasprotnikom v polfinalu, a kaj, ko Aleksej Šved in druščina niso bili kos razigrani srbski reprezentanci.

Srbija je prvič po letu 2009 v finalu EuroBasketa, Rusija pa je zamudila priložnost, da se prvič po evropskem naslovu leta 2007 spet bori za vrh.

Veliko težavo srbske reprezentance, ki je prvi polčas dobila z dvomestno prednostjo, predstavlja poškodba prvega organizatorja igre Stefana Jovića, ki je v tretji čertini zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče.

Najboljši strelec Srbije je bil pričakovano Bogdan Bogdanović s 24 točkami, Boban Marjanović jih je dodal 18. Pri Rusih je je spet eksplodiral Šved, ki jih je natresel 33, 14 jih je dodal Andrej Voroncevič.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Bagatskis odstopil z mesta selektorja Latvije

Avtor

Bagatskis odstopil z mesta selektorja Latvije

Četrtfinale na pravkar končanem evropskem prvenstvu je strokovnjak ocenil kot uspeh, očitno pa v nadaljnjih tekmovanjih ne vidi izziva.

Đorđević: Teodosić ni bil pripravljen

Avtor

Đorđević: Teodosić ni bil pripravljen

Selektor srbske košarkarske reprezentance Aleksandar Đorđević je v intervjuju za "NIN" izjavil, da je bil on tisti, ki se je odločil, da Miloš Teodosić ne igra na Eurobasketu, na katerem so orli v finalu klonili proti Sloveniji.

FOTO: Slavje Slovencev in ostali vrhunci EuroBasketa

Avtor

FOTO: Slavje Slovencev in ostali vrhunci EuroBasketa

Slovenski ljubitelji košarke nikoli ne bodo pozabili letošnjega EuroBasketa, ki se je v Istanbulu končalo z veliko zmago Gorana Dragića in soigralcev. Ob Slovencih so največ pokazali še Srbi in Španci. Naslednje prvenstvo stare celine nas čaka čez štiri leta, leta 2019 pa nas čaka SP na Kitajskem.

Milan Mačvan: Razmišljali smo, da bi odpovedali sprejem

Avtor

Milan Mačvan: Razmišljali smo, da bi odpovedali sprejem

Srbski košarkarji so bili po porazu v finalu eurobasketa proti Sloveniji izjemno razočarani.
Loading...