Vir: KSS
Košarka 15.09.2017 | 22:32

Slovenija bo evropski naslov lovila proti Srbiji

Avtor

Košarkarji Srbije so v drugem polfinalu EuroBasketa s 87:79 premagala reprezentanco Rusije in se tako v nedeljskem finalu pridružila Sloveniji, ki bo svojo prvo evropsko krono naskakovala ob 20:30.

Bogdan Bogdanović

Vir: fiba.basketball

To je bil drugi medsebojni obračun Srbije in Rusije na tem prvenstvu, "orli" pa so se oddolžili za poraz v skupinskem delu, ko je ruska reprezentanca slavila za tri točke. Ekipa Aleksandra Đorđevića je edini poraz na letošnjem prvenstvu doživela prav proti tokratnim nasprotnikom v polfinalu, a kaj, ko Aleksej Šved in druščina niso bili kos razigrani srbski reprezentanci.

Srbija je prvič po letu 2009 v finalu EuroBasketa, Rusija pa je zamudila priložnost, da se prvič po evropskem naslovu leta 2007 spet bori za vrh.

Veliko težavo srbske reprezentance, ki je prvi polčas dobila z dvomestno prednostjo, predstavlja poškodba prvega organizatorja igre Stefana Jovića, ki je v tretji čertini zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče.

Najboljši strelec Srbije je bil pričakovano Bogdan Bogdanović s 24 točkami, Boban Marjanović jih je dodal 18. Pri Rusih je je spet eksplodiral Šved, ki jih je natresel 33, 14 jih je dodal Andrej Voroncevič.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Izpoved Dokićeve: Oče me je pretepal do nezavesti

Avtor

Izpoved Dokićeve: Oče me je pretepal do nezavesti

Bivša srbska tenisačica Jelena Dokić, ki je nastopala tudi za Avstralijo, je javnosti zaupala nekaj podrobnosti iz svojega otroštva. Oče Damir naj bi jo med treningi grdo mučil.

Kokoškov: "Pred finalom brez taktike, le motiviranje"

Avtor

Kokoškov: "Pred finalom brez taktike, le motiviranje"

Novinar Sportkluba Saša Ozmo je na srbskem portalu Sportifico objavil obširen intervju z nekdanjim selektorjem slovenske košarkarske reprezentance, Igorjem Kokoškovim.

Mile Svilar bo očitno branil za Srbijo

Avtor

Mile Svilar bo očitno branil za Srbijo

Zoran Filipović, ki je bil v strokovnem štabu do nedavnega srbskega selektorja Slavoljuba Muslina, razkriva, da je Srbija dobila bitko z Belgijo za talentiranega vratarja Mileta Svilarja.

VIDEO: Bogdanovićevih 14 proti Detroitu

Avtor

VIDEO: Bogdanovićevih 14 proti Detroitu

Bogdan Bogdanović iz tekme v tekmo dokazuje, zakaj je prišel v ligo NBA. Proti Detroitu je srbski košarkar odigral na zelo visokem nivoju.
Loading...