Vir: Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 11.10.2017 | 18:08 > 18:11

Slovenija sedma na Fibini lestvici

Avtor

Mednarodna košarkarska zveza je objavila lestvico najboljših reprezentanc na svetu. Na prvem mestu so ZDA, evropski prvak Slovenija zaseda 7. mesto.

Goran Dragić

Vir: fiba.basketball

Lestvico bodo osvežili po vsakem kvalifikacijskem terminu, upoštevale pa se bodo vse uradne tekme, ki jih bodo odigrale reprezentance, vključno z največjimi tekmovanji pod okriljem krovne zveze in olimpijskim turnirjem. Pred tem so lestvice sestavljali zgolj po končnih rezultatih z večjih tekmovanj.

Pred Slovenijo, ki je na sedmem mestu, so sicer kar štiri evropske reprezentance - Španija, Francija, Srbija in Litva. Naša izbrana vrsta je mesto pred Hrvaško, deseterico pa končujeta Avstralija in Brazilija.

Komentarjev (1)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

ninja

a je pretežk vseh deset napisat?

Odgovori 0 0

* Vsa polja so obvezna

Čehinje premočne za pomlajeno Slovenijo

Avtor

Čehinje premočne za pomlajeno Slovenijo

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Domžalah izgubila proti Češki z 0:4 (0:2).

Mišković: Slovenija? Kek ostaja pri Rijeki!

Avtor

Mišković: Slovenija? Kek ostaja pri Rijeki!

Želeli naj bi ga Hrvati, še vedno ga želijo Slovenci, predsednik Rijeke Damir Mišković pa miri navijače Rijeke in zagotavlja, da bo Matjaž Kek še dolgo ostal na klopi hrvaškega prvoligaša iz Kvarnerja.

Košarkarske zveze pozvale Evroligo k popustitvi

Avtor

Košarkarske zveze pozvale Evroligo k popustitvi

Dober mesec pred začetkom kvalifikacij za svetovno košarkarsko prvenstvo 2019 je devet nacionalnih zvez pozvalo vodstvo evrolige, naj še enkrat premisli in prestavi koledar tekem konec novembra, tako da bodo lahko vsi najboljši košarkarji v Evropi igrali za svoje države, poroča STA.

Trifunović objavil seznam zlatih fantov za nove tekme

Avtor

Trifunović objavil seznam zlatih fantov za nove tekme

Novi selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil seznam košarkarjev za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. V njem pa je tudi kar nekaj presenečenj.
Loading...