Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 11.10.2017 | 18:08 > 18:11

Slovenija sedma na Fibini lestvici

Avtor

Mednarodna košarkarska zveza je objavila lestvico najboljših reprezentanc na svetu. Na prvem mestu so ZDA, evropski prvak Slovenija zaseda 7. mesto.

Goran Dragić

fiba.basketball

Lestvico bodo osvežili po vsakem kvalifikacijskem terminu, upoštevale pa se bodo vse uradne tekme, ki jih bodo odigrale reprezentance, vključno z največjimi tekmovanji pod okriljem krovne zveze in olimpijskim turnirjem. Pred tem so lestvice sestavljali zgolj po končnih rezultatih z večjih tekmovanj.

Pred Slovenijo, ki je na sedmem mestu, so sicer kar štiri evropske reprezentance - Španija, Francija, Srbija in Litva. Naša izbrana vrsta je mesto pred Hrvaško, deseterico pa končujeta Avstralija in Brazilija.

Komentarjev (1)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

ninja

a je pretežk vseh deset napisat?

Odgovori 0 0

* Vsa polja so obvezna

Lestvica FIFA: Slovenija izgubila kar šest mest

Avtor

Lestvica FIFA: Slovenija izgubila kar šest mest

Slabi rezultati slovenske reprezentance so poskrbeli za padec na lestvici Fife. Po porazih v Ligi narodov proti Bolgariji in Cipru je Slovenija izgubila šest mest in je zdaj 61.

Ropret: Za nas je to težek poraz

Avtor

Ropret: Za nas je to težek poraz

Slovenska odbojkarska reprezentanca je prvi del svetovnega prvenstva končala s porazom proti gostiteljici Italiji (3:1). Obračun se je za Slovenijo sanjsko začel, Italijani pa so po izgubljenem prvem nizu zaigrali bolje in na koncu povsem zasluženo prišli do vseh treh točk.

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Avtor

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Po odličnem začetku na zadnji tekmi prvega dela SP v odbojki, ko so Slovenci proti Italijanom povedli z 1-0 v nizih, je četa Slobodana Kovača v nadaljevanju popustila in oddala naslednje tri nize. Popotnica za drugi del prvenstva je torej 3 zmage in 2 poraza.

VIDEO: O točki za Slovenijo je odločil milimeter!

Avtor

VIDEO: O točki za Slovenijo je odločil milimeter!

Žoga je na tekmi Slovenija - Argentina oplazila črto in našim prinesla točko. Še dobro, da imamo na letošnjem SP možnost uporabe "sokoljega očesa".
Loading...