Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 11.10.2017 | 18:08 > 18:11

Slovenija sedma na Fibini lestvici

Avtor

Mednarodna košarkarska zveza je objavila lestvico najboljših reprezentanc na svetu. Na prvem mestu so ZDA, evropski prvak Slovenija zaseda 7. mesto.

Goran Dragić

fiba.basketball

Lestvico bodo osvežili po vsakem kvalifikacijskem terminu, upoštevale pa se bodo vse uradne tekme, ki jih bodo odigrale reprezentance, vključno z največjimi tekmovanji pod okriljem krovne zveze in olimpijskim turnirjem. Pred tem so lestvice sestavljali zgolj po končnih rezultatih z večjih tekmovanj.

Pred Slovenijo, ki je na sedmem mestu, so sicer kar štiri evropske reprezentance - Španija, Francija, Srbija in Litva. Naša izbrana vrsta je mesto pred Hrvaško, deseterico pa končujeta Avstralija in Brazilija.

Komentarjev (1)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

ninja

a je pretežk vseh deset napisat?

Odgovori 0 0

* Vsa polja so obvezna

Aleksej Nikolič pred vrati Petrol Olimpije!

Avtor

Aleksej Nikolič pred vrati Petrol Olimpije!

Član slovenske zlate generacije Aleksej Nikolić sicer član Brose Bamberga naj bi bil po poročanju "Sportanda" tik pred podpisom pogodbe s Petrol Olimpijo.

KZS obudila člansko B reprezentanco!

Avtor

KZS obudila člansko B reprezentanco!

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je odločila, da vnovič obudi projekt B-reprezentance. Selektor Aleksander Sekulić jo bo julija popeljal na tri tekme na Kitajsko, so danes sporočili s KZS.

Slovenci premočni za Alžirijo

Avtor

Slovenci premočni za Alžirijo

Slovenska moška reprezentanca je v sklopu priprav na sredozemske igre premagala člansko ekipo Alžirije. Končni rezultat je bil 31:29.

Slovenija v boj za "pravičnejši" rokomet

Avtor

Slovenija v boj za "pravičnejši" rokomet

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na zadnji seji potrdilo predlog sprememb v rokometu, ki jih RZS v sodelovanju z ostalimi zvezami poskuša doseči pri EHF.
Loading...