Getty Images

Košarka

12.06.2018 | 09:37

Slovenija tretja na svetovnem prvenstvu!

Avtor

Slovenska košarkarska reprezentanca 3x3 je na svetovnem prvenstvu v Manili osvojila končno tretje mesto, potem ko so bili Adin Kavgić, Simon Finžgar, Anže Srebovt in Gašper Ovnik z 21:15 boljši od Poljske.

Slovenija

FIBA 3x3

Slovenija

Na Filipinih smo bili priča novemu izjemnemu uspehu slovenske 3x3 reprezentance. Svetovno prvenstvo so slovenski košarkarji zaključili na 3. mesto, potem ko so v malem finalu ugnali Poljsko.

Slovenci so do zmage prišli po velikem preobratu, saj so zaostajali že 11:5. Poljaki so bili izjemno razpoloženi pri metu iz razdalje, saj so zadeli kar pet metov za dve točki. Slovenski košarkarji so se v nadaljevanju zbrali, zadeli nekaj metov iz razdalje in nasprotnike ujeli pri izidu 14:14. V končnici sta glavno vlogo odigrala Simon Finžgar (7 točk) in Gašper Ovnik (10 točk). Slednji je pri izidu 18:15 zadel met za tri točke, nato pa s polaganjem potrdil tretje mesto.

Nizozemci v polfinalu znova boljši

Tako kot na lanskem svetovnem prvenstvu sta se v polfinalu srečali izbrani vrsti Slovenije in Nizozemske. Tudi letos so bili boljši fantje z dežele tulipanov. Naši košarkarji so polfinalno tekmo odlično odprli in povedli z 10:6. Sledil je delni izid 9:2, po katerem so si Nizozemci priigrali tri točke prednosti. Slovenci niso našli odgovora na nizozemsko "pick'n'roll" igro. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 21:16, pri Slovencih je bil ponovno najboljši Gašper Ovnik, ki je dosegel 7 točk.

V četrtfinalu močnejši od ukrajinskih udarcev

Slovenci so po izenačenem boju v četrtfinalu z 21:15 ugnali reprezentanco Ukrajine. Ukrajinci so igrali izjemno grobo, najprej je v udarec v oko prejel Anže Srebovt, nato sta jo skupila še Gašper Ovnik (prsni koš) in Adin Kavgić (obraz). Kljub temu so naši košarkarji zbrani vse do konca in s črte prostih metov potrdili uvrstitev v polfinale. Ovnik je dosegel osem točk, Srebovt jih je dodal šest.

Komentarjev (1)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

Jaka

Čestitke ekipi! Žal pa iz tega poročila nisem izvedel kdo je zmagovalec prvenstva. Mislim, da tak podatek sodi v poročilo!

Odgovori 0 0

* Vsa polja so obvezna

Loading...