Twitter
Košarka 12.03.2018 | 16:11 > 16:14

Olimpija blizu (dokončni) sanaciji dolga

Avtor

Čeprav sezona rezultatsko v ligi ABA ni bila preveč uspešna, je bil direktor Petrol Olimpije Roman Lisac po zadnji tekmi proti Zadru zadovoljen predvsem iz vidika tega, da je klub praktično v celoti poravnal dolgove.

Petrol Olimpija

Twitter

Petrol Olimpija

"Mislim, da je izkupiček zmag po novem letu, ko je moštvo prevzel Martić, soliden. Škoda, da Zadra nismo premagali za 23 točk, kar je bil načrt. Zbolel je Begić in pozna se odsotnost organizatorja igre. Verjamem, da bi, če bi se malce drugače poklopilo, bili lahko višje. Ne mislim komentirati polemik z določenimi ljudmi, a mislim, da se na igrišču, v delu in v igri vidi občutna razlika. Mislim, da smo na dobri poti in da Martić, ki ima absolutno vso našo podporo, dobro dela. Šesto mesto je bila želja pred sezono, ampak od začetka sva s predsednikom Berločnikom govorila, da bo ključno, kar bo tudi naš fokus, priti čim prej na želeno ničlo. Temu smo zelo blizu. Mislim, da bomo do konca meseca objavili, da je sanacija dokončno končana in da dejansko Olimpija za nazaj ne dolguje več nikomur," je po poročanju MMC-ja dejal Roman Lisac in dodal, da klub tudi v naslednji sezoni načrtuje igranje v Evropskem pokalu: "Olimpija bo naslednje leto zagotovo igrala Ligo ABA. V kratkem imamo sestanek, kjer se bo vedelo, kakšna bo sestava regionalnih tekmovanj naslednjo sezono. Zagotovo bo Olimpija v Jadranski ligi, bomo pa naredili tudi vse, da bi se dogovorili za Evropski pokal. Videli bomo sicer, kako bo s Fibino Ligo prvakov, vendar smo osredotočeni na to Ulebovo tekmovanje, saj je vendarle kakovostnejše."

Petrol Olimpija po koncu nastopov v jadranski druščini čaka še zaključek državnega prvenstva, kjer je cilj, tako Lisac, samo eden. "Absolutno je zdaj cilj državni naslov. Če pogledamo malo po Evropi, boste videli, da je bilo kar nekaj presenečenj in so tudi velikani ostali brez pokalov. To je ena tekma, ki odloča o vsem. Državno prvenstvo pa je druga zgodba in to moramo dobiti," pravi direktor zmajev, ki zagotavlja, da igralci redno dobivajo plačilo za opravljeno na parketu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Košarkarji Petrol Olimpije po slabi končnici brez zmage

Avtor

Košarkarji Petrol Olimpije po slabi končnici brez zmage

Petrol Olimpija je v končnici tekme 4. kroga Lige ABA v Sremski Mitrovici znova popustila in na koncu po podaljšku izgubila proti Megi Bemaxu (81:77).

Tesen in zaskrbljujoč poraz Olimpije v Grčiji

Avtor

Tesen in zaskrbljujoč poraz Olimpije v Grčiji

Košarkarji Petrol Olimpije so v drugem kolu Lige prvakov na gostovanju v grškem Patrasu doživeli drugi zaporedni poraz. V zadnjih sekundah tekme je met za zmago zgrešil Miha Lapornik, Promitheas Patras pa je slavil zmago z 79:77.

Olimpija z novincem Reynoldsom do zmage proti Zadru

Avtor

Olimpija z novincem Reynoldsom do zmage proti Zadru

Košarkarji Petrol Olimpije so v 3. krogu Lige ABA prišli do druge letošnje zmage. Ljubljačnani so na domačem parketu z 91:81 ugnali Zadar, ki ga vodi Aleš Pipan.

Scottie Reynolds vendarle okrepil Petrol Olimpijo

Avtor

Scottie Reynolds vendarle okrepil Petrol Olimpijo

Pred nadaljevanjem sezone se je Petrol Olimpija dodatno okrepila na položaju organizatorja igre. V Ljubljano prihaja Scottie Reynolds, ki se je ekipi že pridružil na treningih, s klubom pa je podpisal enoletno pogodbo.
Loading...