Vir: Twitter
Košarka 12.03.2018 | 16:11 > 16:14

Olimpija blizu (dokončni) sanaciji dolga

Avtor

Čeprav sezona rezultatsko v ligi ABA ni bila preveč uspešna, je bil direktor Petrol Olimpije Roman Lisac po zadnji tekmi proti Zadru zadovoljen predvsem iz vidika tega, da je klub praktično v celoti poravnal dolgove.

Petrol Olimpija

Vir: Twitter

Petrol Olimpija

"Mislim, da je izkupiček zmag po novem letu, ko je moštvo prevzel Martić, soliden. Škoda, da Zadra nismo premagali za 23 točk, kar je bil načrt. Zbolel je Begić in pozna se odsotnost organizatorja igre. Verjamem, da bi, če bi se malce drugače poklopilo, bili lahko višje. Ne mislim komentirati polemik z določenimi ljudmi, a mislim, da se na igrišču, v delu in v igri vidi občutna razlika. Mislim, da smo na dobri poti in da Martić, ki ima absolutno vso našo podporo, dobro dela. Šesto mesto je bila želja pred sezono, ampak od začetka sva s predsednikom Berločnikom govorila, da bo ključno, kar bo tudi naš fokus, priti čim prej na želeno ničlo. Temu smo zelo blizu. Mislim, da bomo do konca meseca objavili, da je sanacija dokončno končana in da dejansko Olimpija za nazaj ne dolguje več nikomur," je po poročanju MMC-ja dejal Roman Lisac in dodal, da klub tudi v naslednji sezoni načrtuje igranje v Evropskem pokalu: "Olimpija bo naslednje leto zagotovo igrala Ligo ABA. V kratkem imamo sestanek, kjer se bo vedelo, kakšna bo sestava regionalnih tekmovanj naslednjo sezono. Zagotovo bo Olimpija v Jadranski ligi, bomo pa naredili tudi vse, da bi se dogovorili za Evropski pokal. Videli bomo sicer, kako bo s Fibino Ligo prvakov, vendar smo osredotočeni na to Ulebovo tekmovanje, saj je vendarle kakovostnejše."

Petrol Olimpija po koncu nastopov v jadranski druščini čaka še zaključek državnega prvenstva, kjer je cilj, tako Lisac, samo eden. "Absolutno je zdaj cilj državni naslov. Če pogledamo malo po Evropi, boste videli, da je bilo kar nekaj presenečenj in so tudi velikani ostali brez pokalov. To je ena tekma, ki odloča o vsem. Državno prvenstvo pa je druga zgodba in to moramo dobiti," pravi direktor zmajev, ki zagotavlja, da igralci redno dobivajo plačilo za opravljeno na parketu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Polfinalno vstopnico si je zagotovila še Rogaška

Avtor

Polfinalno vstopnico si je zagotovila še Rogaška

Znani so vsi polfinalisti slovenskega košarkarskega prvenstva. Kot zadnja si je vstopnico zagotovila Rogaška, ki je izkoristila spodrsljaj Heliosa proti Iliriji v zadnjem krogu Lige za prvaka.

Olimpija na krilih McCarrona potrdila prvo mesto

Avtor

Olimpija na krilih McCarrona potrdila prvo mesto

Petrol Olimpija se je še utrdila na vrhu lestvice državnega košarkarskega prvenstva, potem ko je v 12. krogu lige za prvakov v gosteh z 78:71 odpravila Sixt Primorsko.

Drobnjak preprečil preobrat Krke, Olimpija zanesljiva

Avtor

Drobnjak preprečil preobrat Krke, Olimpija zanesljiva

Košarkarji Rogaške so dobili izredno napeto tekmo državnega prvenstva proti Krki (88:78), s katero se borijo za polfinale Lige Nove KBM. Vodilna Olimpija je brez težav odpravila Helios.

Olimpija proti Krki do pete zaporedne zmage

Avtor

Olimpija proti Krki do pete zaporedne zmage

Petrol Olimpija je v derbiju 3. kroga Lige Nova KBM za prvaka predvsem po zaslugi odličnega drugega polčasa s 77:70 odpravila Krko.
Loading...