Getty Image
Košarka 13.07.2018 | 10:46 > 10:49

Petrol Olimpija močnejša za Feltona

Avtor

Petrol Olimpija je seznam igralcev, ki bodo v sezoni 2018/19 nosili dres ljubljanskega moštva, podaljšala za novega ameriškega košarkarja. V Ljubljano prihaja Jalek Felton, ki je v sezoni 2017/18 nosil dres Univerze Severna Karolino.

Jalek Felton

KK Petrol Olimpija

Jalek Felton prihaja iz Mullinsa v Južni Karolini, njegov stric pa je veliko bolj znani Raymond Felton, ki trenutno nosi dres Oklahoma City Thunder v Ligi NBA, z Univerzo Severne Karoline pa je 34-letni organizator igre leta 2005 osvojil naslov prvaka NCAA. Mlajši Felton je bil prvi igralec v srednješolski generaciji leta 2017, ki je želel zaigrati za Južno Karolino, željo po tem pa je izrazil že leta 2014.

Na 22 tekmah v sezoni 2017/18 v dresu UNC je Felton v povprečju dosegal 2,9 točke, 1,6 podaje in 0,9 skoka na tekmo, na parketu pa v povprečju preživel 9,7 minute na dvoboj. Za Feltona bo to prva preizkušnja v tujini, velja pa za izjemno talentiranega košarkarja, ki v kratkem času, ki ga je prebil na Severni Karolini, ni pokazal celotnega razkošja svojega talenta.

"Jalek Felton je naslednji igralec, ki smo ga pripeljali v vrste Petrol Olimpije. Prihaja z znamenite košarkarske univerze Severne Karoline. Vsi v klubu si želimo, da bi v prihajajočih mesecih pokazal svoj talent in pripomogel h dobrim rezultatom moštva," se nadeja trener zmajev Zoran Martić, medtem ko je sam Felton ob prihodu v slovensko prestolnico dodal: "Vesel sem, da se bom pridružil klubu, kot je Petrol Olimpija. To je klub z bogato tradicijo, kjer je veliko NBA igralcev začelo svoje kariere. Zame je to velik korak. Vem, da bo to zame velik izziv in pripravljem sem iti tja in se lotiti dela. Agent mi je dejal, da bo Olimpija igrala v različnih tekmovanjih in zaradi tega me vse skupaj še bolj veseli. Igranje v takih tekmovanjih z Olimpijo v Evropi me bo pripravilo na igranje v Ligi NBA. Mesto izgleda lepo in slišal sem, da je košarka tam kot religija, zato bo to zanimiva izkušnja."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Šenčur šokiral Olimpijo

Avtor

Šenčur šokiral Olimpijo

Na zadnji tekmi petega kroga Lige NKBM je Šenčur na svojem parketu presenetil Olimpijo in prišel do druge zmage v sezoni.

Olimpija do zanesljive zmage v Šentjurju

Avtor

Olimpija do zanesljive zmage v Šentjurju

V tretjem krogu slovenske košarkarske lige je ekipa Petrol Olimpije slavila proti domačemu Šentjurju z 98:89 in prišla do druge zmage v začetku prvenstva.

Liga KBM: Začetek nove sezone z večnim derbijem

Avtor

Liga KBM: Začetek nove sezone z večnim derbijem

V četrtek se bo s srečanjem med Krko in Petrolom Olimpijo začela nova sezona Lige Nova KBM. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni osvojila 17. naslov državnih prvakov, Krka, ki je s 3:2 izgubila v finalni seriji, pa ima v svojih vitrinah sedem omenjenih lovorik.

Vujačić naslednje 4 sezone pri Olimpiji

Avtor

Vujačić naslednje 4 sezone pri Olimpiji

Talentirani mladi košarkar Petar Vujačić je okrepil vrste Petrol Olimpije.
Loading...