Christian Petersen, Getty Images Sport

Košarka

27.01.2020 | 12.40 > 12:42

Rimac in Cedevita Olimpija uradno prekinila pogodbo

Avtor

Cedevita Olimpija in trener Slaven Rimac sta se po nedeljskem porazu v 17. kolu Lige ABA dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, so v ponedeljek sporočili iz ljubljanskega kluba. Mesto glavnega trenerja naj bi že v kratkem prevzel Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija - Krka

ABA liga/twitter

Cedevita Olimpija - Krka

Slaven Rimac ni več glavni trener članskega moštva Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Ljubljanski klub in hrvaški strokovnjak sta se po nedeljskem porazu v 17. kolu Lige ABA proti Koper Primorski dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Glavni kandidat za novega trenerja je Jurica Golemac, ki naj bi že v kratkem tudi uradno prevzel vodenje kluba iz Stožic.

Za Rimcem, hrvaškim košarkarskim strokovnjakom, je izredno bogata športna kariera. Svojo košarkarsko pot je začel leta 1989 v Dubravi, sklenil pa jo je leta 2012 v dresu francoskega Pau-Ortheza. V tem času je osemkrat postal hrvaški državni prvak, dvakrat turški državni prvak, osvojil pa je tudi po dva naslova hrvaškega in turškega pokalnega prvaka. Ostrostrelec iz Zagreba je bil leta 1996 član hrvaške članske reprezentance, ki je nastopila na poletnih olimpijskih igrah v Atlanti, leta 1997 pa je zaigral tudi na EuroBasketu, ki je potekal v Španiji.

Na trenerski stolček je Rimac prvič sedel leta 2013, ko je prevzel mesto pomočnika glavnega trenerja v hrvaški reprezentanci in zagrebški Ciboni. Prav pri slednji je leta 2013 tudi zasedel mesto glavnega trenerja, in v sezoni 2013/14 osvojil naslov prvaka Lige ABA. Leta 2017 se je kot pomočnik glavnega trenerja Jureta Zdovca preselil k Cedeviti. Tudi tekmovalno sezono 2018/19 je Rimac začel kot pomočnik španskega trenerja Sita Alonsa, poleg tega pa vodil tudi člansko B ekipo zagrebškega kluba, po Špančevem odhodu konec oktobra, pa je zasedel mesto glavnega trenerja in Cedevito popeljal do polfinala Lige ABA, finala hrvaškega državnega prvenstva ter naslova hrvaškega pokalnega prvaka.

V juliju 2019 je po združitvi KK Petrol Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb, Slaven Rimac postal prvi glavni trener združenega kluba KK Cedevita Olimpija. Na Superpokalu Lige ABA, ki je konec septembra potekal v Zagrebu, je Rimac ekipo popeljal do finala, v 7Days EuroCupu pa je ljubljanski klub tekmovanje sklenil po prvem delu, s štirimi zmagami in šestimi porazi. V Ligi ABA je Cedevita Olimpija sezono začela zelo dobro, nato pa v koledarskem letu 2020 na štirih tekmah doživela štiri zaporedne poraze.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
"Slaven Rimac je bil na samem začetku zgodbe o Košarkarskem klubu Cedevita Olimpija postavljen v izredno zahtevno situacijo. Z ekipo, ki je bila tekom poletja na novo sestavljena, je začel priprave in novo tekmovalno sezono, v kateri je v Ligi ABA krojil vrh lestvice, v 7Days EuroCup pa se prvi del sezone ni izšel po naših pričakovanjih. Po štirih zaporednih porazih na začetku novega koledarskega leta, smo uvideli, da potrebujemo osvežitev na mestu glavnega trenerja, zato smo se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe. Slavenu želimo vse najboljše v nadaljnji karieri, ki bo zagotovo zelo uspešna, saj gre za velikega strokovnjaka, hkrati pa se mu zahvaljujemo za vse, kar je od začetka zgodbe o novem klubu napravil za Cedevito Olimpijo."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Velikan Mathiang okrepil Cedevito Olimpijo!

Avtor

Velikan Mathiang okrepil Cedevito Olimpijo!

Velikan Mathiang okrepil Cedevito Olimpijo!

Cedevita Olimpija nadaljuje s sestavo članskega moštva za prihajajočo tekmovalno sezono.

Cedevita Olimpija dobila tekmece v Evropskem pokalu

Avtor

Cedevita Olimpija dobila tekmece v Evropskem pokalu

Cedevita Olimpija dobila tekmece v Evropskem pokalu

V Barceloni je v petek potekal žreb skupin Evropskega pokala v tekmovalni sezoni 2020/21. Ples žogic je Cedeviti Olimpiji za tekmece v skupini D namenil Promitheas Patras, Gran Canario, Dolomiti Energio, Frutti Extra Bursaspor in Nanterre 92.

Žreb skupin 7Days EuroCupa v petek v Barceloni

Avtor

Žreb skupin 7Days EuroCupa v petek v Barceloni

Žreb skupin 7Days EuroCupa v petek v Barceloni

V petek bo v Barceloni potekal žreb skupin za novo tekmovalno sezono 7Days EuroCupa. Cedevita Olimpija je pred začetkom žreba v četrtem bobnu, skupaj z Virtus Bologno, Reyerjem iz Benetk in Germani Brescio.

Olimpija močnejša tudi za nadarjenega Duščaka

Avtor

Olimpija močnejša tudi za nadarjenega Duščaka

Olimpija močnejša tudi za nadarjenega Duščaka

V Košarkarski klub Cedevita Olimpija se iz španske prestolnice seli mladi nadarjeni slovenski košarkar Dan Duščak, ki bo v Ljubljani ostal prihodnje štiri sezone.
Loading...