Vir: Getty Images
Nogomet 15.09.2017 | 19:26

20.000 navijačev poskrbelo za kaos pred tekmo

Avtor

V tej novici

Arsenal FC

Tekmo 1. kroga nogometne evropske lige v skupina H med Arsenalom in Kölnom je povsem zasenčil kaos, ki ga je povzročil prihod približno 20.000 nemških navijačev, ki so preplavili London, poroča STA.

Arsenal

Vir: Getty Images/Laurence Griffiths

Arsenal

Za nemške privržence gostujočega moštva je bilo na stadionu Emirates v Londonu na razpolago le 3000 vstopnic, večina jih je tako ostala brez želenih vstopnic.

Kot so poročali angleški mediji, so nekateri navijači skušali na silo vdreti na stadion, zaradi velike zmešnjave so za eno uro prestavili začetek tekme, ki ga je na koncu s 3:1, po prvem polčasu je z 1:0 povedla nemška ekipa, dobila zasedba Arsenala.

Nezadovoljne nemške navijače je skušala ukrotiti posebna enota britanske policije, posebej izurjena za obvladovanje neredov, ki je aretirala pet najbolj gorečih nemških privržencev, je sporočil Scotland Yard. Očividci nogometnega kaosa navajajo, da so se posamezni nemški navijači spopadli s pripadniki varnostnih sil, ki so skrbeli za red in mir na stadionu Emirates. Nekateri navijači so skušali prebiti policijski kordon, da bi vdrli na stadion, čeprav za ogled niso imeli vstopnic.

Po velikem incidentu se je oglasilo vodstvo londonskega Arsenala, ki je napovedalo podrobno in temeljito preiskavo dogodkov, ki so pripeljali do navijaškega kaosa. V sodelovanju s policijo in Evropsko nogometno zvezo (Uefa) so izpeljali vrsto ukrepov, kako preprečiti ilegalno prodajo vstopnic stotnijam nemških navijačev, ki niso bili del 3000 srečnežev z vstopnicami. Kljub ukrepom so številne vstopnice preprodajalci prodali na črnem trgu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Zvezda v dobrem položaju pred zadnjim krogom

Avtor

Zvezda v dobrem položaju pred zadnjim krogom

Crvena zvezda je v gosteh pri BATE-ju vzdržala in izvlekla neodločen rezultat in je pred zadnjim krogom v dobrem položaju.

V bitko za Sancheza se podajata City in PSG

Avtor

V bitko za Sancheza se podajata City in PSG

Manchester City in francoski PSG sta kluba, ki se bosta po poročanju angleških medijev borila za podpis pogodbe z Alexisom Sanchezom.

Adebayor: Rosickega si lahko poškodoval z besedami

Avtor

Adebayor: Rosickega si lahko poškodoval z besedami

Nekdanji reprezentant Toga in član številnih moštev v premier ligi Emmanuel Adebayor, je za "So foot" govoril o obdobju, ko je igral za Arsenal in izstrelil zanimivo opazko na račun svojega nekdanje soigralca.

PL vrhunci: Povratek Pogbaja in Ibre, sijajni Arsenal

Avtor

PL vrhunci: Povratek Pogbaja in Ibre, sijajni Arsenal

Glavnina obračunov 12. kroga Premier lige je bila odigrana v soboto, ko smo spremljali osem srečanj. V središču pozornosti je bil severno londonski derbi, zanimivo pa je bilo tudi na ostalih igriščih.
Loading...