Getty Images
Nogomet 15.09.2017 | 19:26

20.000 navijačev poskrbelo za kaos pred tekmo

Avtor

V tej novici

Arsenal FC

Tekmo 1. kroga nogometne evropske lige v skupina H med Arsenalom in Kölnom je povsem zasenčil kaos, ki ga je povzročil prihod približno 20.000 nemških navijačev, ki so preplavili London, poroča STA.

Arsenal

Getty Images/Laurence Griffiths

Arsenal

Za nemške privržence gostujočega moštva je bilo na stadionu Emirates v Londonu na razpolago le 3000 vstopnic, večina jih je tako ostala brez želenih vstopnic.

Kot so poročali angleški mediji, so nekateri navijači skušali na silo vdreti na stadion, zaradi velike zmešnjave so za eno uro prestavili začetek tekme, ki ga je na koncu s 3:1, po prvem polčasu je z 1:0 povedla nemška ekipa, dobila zasedba Arsenala.

Nezadovoljne nemške navijače je skušala ukrotiti posebna enota britanske policije, posebej izurjena za obvladovanje neredov, ki je aretirala pet najbolj gorečih nemških privržencev, je sporočil Scotland Yard. Očividci nogometnega kaosa navajajo, da so se posamezni nemški navijači spopadli s pripadniki varnostnih sil, ki so skrbeli za red in mir na stadionu Emirates. Nekateri navijači so skušali prebiti policijski kordon, da bi vdrli na stadion, čeprav za ogled niso imeli vstopnic.

Po velikem incidentu se je oglasilo vodstvo londonskega Arsenala, ki je napovedalo podrobno in temeljito preiskavo dogodkov, ki so pripeljali do navijaškega kaosa. V sodelovanju s policijo in Evropsko nogometno zvezo (Uefa) so izpeljali vrsto ukrepov, kako preprečiti ilegalno prodajo vstopnic stotnijam nemških navijačev, ki niso bili del 3000 srečnežev z vstopnicami. Kljub ukrepom so številne vstopnice preprodajalci prodali na črnem trgu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Wenger obžaluje, da je pri Arsenalu vztrajal 22 let

Avtor

Wenger obžaluje, da je pri Arsenalu vztrajal 22 let

Nekdanji trener Arsenala Arsene Wenger, ki je topničarje do letos vodil vse od leta 1996, je priznal, da obžaluje odločitev, da je kar 22 let vztrajal na klopi londonskega velikana.

"Vztrajati kar 22 let je bila moja velika napaka"

Avtor

"Vztrajati kar 22 let je bila moja velika napaka"

68-letni Francoz je priznal, da je med svojim službovanjem pri klubu v severnem Londonu precej bližnjih zanemarjal in da mu je za to žal.

Lucas Torreira novi član Arsenala!

Avtor

Lucas Torreira novi član Arsenala!

Topničarji so svoje vrste okrepili z Urugvajcem Lucasom Torreiro, ki je kazal dobre igre na SP v majici Urugvaja, sedaj pa bo kariero nadaljeval na Otoku pri Arsenalu.

Fredrik Ljungberg znova v Arsenalu

Avtor

Fredrik Ljungberg znova v Arsenalu

Nekdanji nogometaš Arsenala Fredrik Ljungberg se je vrnil k topničarjem, kjer bo prevzel vodenje rezervne ekipe.
Loading...