Vir: Getty Images
Nogomet 15.09.2017 | 19:26

20.000 navijačev poskrbelo za kaos pred tekmo

Avtor

V tej novici

Arsenal FC

Tekmo 1. kroga nogometne evropske lige v skupina H med Arsenalom in Kölnom je povsem zasenčil kaos, ki ga je povzročil prihod približno 20.000 nemških navijačev, ki so preplavili London, poroča STA.

Arsenal

Vir: Getty Images/Laurence Griffiths

Arsenal

Za nemške privržence gostujočega moštva je bilo na stadionu Emirates v Londonu na razpolago le 3000 vstopnic, večina jih je tako ostala brez želenih vstopnic.

Kot so poročali angleški mediji, so nekateri navijači skušali na silo vdreti na stadion, zaradi velike zmešnjave so za eno uro prestavili začetek tekme, ki ga je na koncu s 3:1, po prvem polčasu je z 1:0 povedla nemška ekipa, dobila zasedba Arsenala.

Nezadovoljne nemške navijače je skušala ukrotiti posebna enota britanske policije, posebej izurjena za obvladovanje neredov, ki je aretirala pet najbolj gorečih nemških privržencev, je sporočil Scotland Yard. Očividci nogometnega kaosa navajajo, da so se posamezni nemški navijači spopadli s pripadniki varnostnih sil, ki so skrbeli za red in mir na stadionu Emirates. Nekateri navijači so skušali prebiti policijski kordon, da bi vdrli na stadion, čeprav za ogled niso imeli vstopnic.

Po velikem incidentu se je oglasilo vodstvo londonskega Arsenala, ki je napovedalo podrobno in temeljito preiskavo dogodkov, ki so pripeljali do navijaškega kaosa. V sodelovanju s policijo in Evropsko nogometno zvezo (Uefa) so izpeljali vrsto ukrepov, kako preprečiti ilegalno prodajo vstopnic stotnijam nemških navijačev, ki niso bili del 3000 srečnežev z vstopnicami. Kljub ukrepom so številne vstopnice preprodajalci prodali na črnem trgu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Walcott v Everton za 20 milijonov?

Avtor

Walcott v Everton za 20 milijonov?

Angleški reprezentant Theo Walcott naj bi bil po poročanju angleških medijev pred vrati Evertona, ki se zanima za njegove usluge. Trenutno je pri topničarjih zelo vroče, saj naj bi bil na izhodnih vratih Alexis Sanchez, zaenkrat pa še ni ne duha ne sluha o okrepitvah.

Kam odhaja Mahrez? Liverpool, Arsenal ali ...

Avtor

Kam odhaja Mahrez? Liverpool, Arsenal ali ...

Čeprav se zanj zanima kar nekaj klubov iz Premier lige, so vodilni možje Leicestra prepričani, da bodo Riyada Mahreza uspeli zadržati najmanj do konca sezone.

Wenger: Če bo Sanchez odšel, bomo potrebovali zamenjavo

Avtor

Wenger: Če bo Sanchez odšel, bomo potrebovali zamenjavo

Navijači Arsenala so ob porazu proti Bournemouthu videli kako bo igra topničarjev izgledala, če London zapusti Alexis Sanchez. Arsene Wenger je po tekmi pojasnil njegovo odsotnost.

Preobrat Bournemoutha proti razglašenemu Arsenalu

Avtor

Preobrat Bournemoutha proti razglašenemu Arsenalu

Arsenal je še na peti zaporedni tekmi ostal brez zmage, tokrat so si nov spodrsljaj privoščili pri Bournemouthu, ki je slavil po preobratu z 2:1.
Loading...