Vir: Getty Images
Nogomet 15.09.2017 | 19:26

20.000 navijačev poskrbelo za kaos pred tekmo

Avtor

V tej novici

Arsenal FC

Tekmo 1. kroga nogometne evropske lige v skupina H med Arsenalom in Kölnom je povsem zasenčil kaos, ki ga je povzročil prihod približno 20.000 nemških navijačev, ki so preplavili London, poroča STA.

Arsenal

Vir: Getty Images/Laurence Griffiths

Arsenal

Za nemške privržence gostujočega moštva je bilo na stadionu Emirates v Londonu na razpolago le 3000 vstopnic, večina jih je tako ostala brez želenih vstopnic.

Kot so poročali angleški mediji, so nekateri navijači skušali na silo vdreti na stadion, zaradi velike zmešnjave so za eno uro prestavili začetek tekme, ki ga je na koncu s 3:1, po prvem polčasu je z 1:0 povedla nemška ekipa, dobila zasedba Arsenala.

Nezadovoljne nemške navijače je skušala ukrotiti posebna enota britanske policije, posebej izurjena za obvladovanje neredov, ki je aretirala pet najbolj gorečih nemških privržencev, je sporočil Scotland Yard. Očividci nogometnega kaosa navajajo, da so se posamezni nemški navijači spopadli s pripadniki varnostnih sil, ki so skrbeli za red in mir na stadionu Emirates. Nekateri navijači so skušali prebiti policijski kordon, da bi vdrli na stadion, čeprav za ogled niso imeli vstopnic.

Po velikem incidentu se je oglasilo vodstvo londonskega Arsenala, ki je napovedalo podrobno in temeljito preiskavo dogodkov, ki so pripeljali do navijaškega kaosa. V sodelovanju s policijo in Evropsko nogometno zvezo (Uefa) so izpeljali vrsto ukrepov, kako preprečiti ilegalno prodajo vstopnic stotnijam nemških navijačev, ki niso bili del 3000 srečnežev z vstopnicami. Kljub ukrepom so številne vstopnice preprodajalci prodali na črnem trgu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Pred 6. krogom v PL: "Pohiti, pohiti, Manchester City!"

Pred 6. krogom v PL: "Pohiti, pohiti, Manchester City!"

Načeloma bi lahko veljalo, da bo prihajajoči 6. krog, zato ker ne vključuje velikih derbijev, manj glamurozen. Toda uspehe se kuje prav v takih. Dober položaj na lestvici priskrbi le uspešno klatenje pregovorno lažjih nasprotnikov.

Favoriti brez težav v naslednji krog ligaškega pokala

Avtor

Favoriti brez težav v naslednji krog ligaškega pokala

Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea in Everton so brez težav napredovali v četrti krog angleškega ligaškega pokala.

Pred 5. krogom: City na vrh, Arsenal pa domov

Pred 5. krogom: City na vrh, Arsenal pa domov

Pred nami je nov premierligaški krog, ki bo v resnici krog dveh derbijev - dveh nedeljskih derbijev. Večina tekem bo zaradi obračunov v ligaškem pokalu, ki sledi med tednom, tako odigrana v soboto.

Wenger: V moštvu ni hierarhije

Avtor

Wenger: V moštvu ni hierarhije

Arsenal je proti Kolnu do zmage prišel po preobratu v drugem polčasu.
Loading...