Fiora po prvo evropsko zmago v letu 2016

Liga Europa 29. Sep 201612:13 > 12:17
Getty Images

Inter ne bo edini italijanski prvoligaš na delu v Evropski ligi, ki si ga boste lahko v četrtek v neposrednem prenosu ogledali na naših programih.

Tudi Fiorentina Josipa Iličića se udejstvuje v tem tekmovanju, v katerem v letu 2016 (vključujoč lansko sezono) še ni dosegla zmage, tri točke proti azerbajdžanskemu predstavniku na domačem igrišču so tako danes praktično nujne. Neposredni prenos obračuna se ob 18:45 začne na našem drugem programu SK 2.

AZERBAJDŽANCI NA KAR 3200 KILOMETROV DOLGO POT
Ekipa iz mesta duhov, Agdam v Gorskem Karabahu, ki že 20 let igra v Bakuju, je v prvem krogu nadoknadila domač zaostanek proti Slovanu iz Libereca (2:2), medtem ko je Viola remizirala brez zadetkov v gosteh pri PAOKu (0:0). Če je za Fiorentino to prva izkušnja z azerbajdžanskim klubom, je za Qarabag to že drugi italijanski tekmec v zadnjih letih v Evropski ligi; pred dvema letoma je proti Interju na San Siru izgubil z 2:0.

Ekipa Qarabaga, ki domače tekme v Agdamu ni igrala že od leta 1993, je moral na kar 3200 kilometrov dolgo potovanje v Firence, kamor je prispela že v sredo. Fiorentina bo sicer v veliki vlogi favorita, čeprav ji v državnem prvenstvu letos ne gre po načrtih; četa Paula Souse trenutno zaseda samo enajsto mesto v Serie A, po šestih krogih je zbrala le osem točk, a ima odigrano tekmo manj od konkurentov.

BREZ ILIČIČA V ZAČETNI ENAJSTERICI?
Predstave letos niso brilijantne, italijanski mediji pišejo o trenjih na relaciji vodstvo – trener po neprepričljivem poletnem prestopnem roku, ko uprava svojih obljub o okrepitvah do trenerja ni izpolnila. V nedeljo zvečer je bila sicer Viola blizu zmage proti AC Milanu, a je gostujo ekipo s številnimi obrambami reševal mladi Gianluigi Donnarruma (0:0). Enajstmetrovko za domače je zapravil Josip Iličić, katerega danes po napovedih Gazzette dello Sport ne bo v začetni enajsterici, prednost bodo imeli Zarate, Cristoforo in Zarate.

Qarabag je v državnem prvenstvu po šestih krogih sicer na tretjem mestu, vodilna Qabala ima tri točke naskoka. Reynaldo je v nedeljo rešil točko na gostovanju pri Kapazu.