V Cardiffu ponovitev finala sezone 1998

Liga prvakov 10. Maj 201719:57 > 21:03
Getty Images

Nogometaši Atletica so na povratni tekmi polfinala Lige prvakov že po 16 minutah povedli z 2:0, a je Real ob koncu prvega polčasa znižal in ker se do konca rezultat ni spremenil, v finale napreduje kraljevi klub.

 Prvo tekmo je Real na Bernabeu dobil s 3:0, potem ko je vse tri gole dosegel Cristiano Ronaldo, z ohranitvijo prednosti pa se je klubu že petnajstič uspelo uvrstiti v finale elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Real se bo na začetku junija v Cardiffu pomeril proti Juventusu, ki je Monaco izločil s skupnim izidom 4:1.

Potek tekme:

Domači so začeli zelo napadalno in si že v prvih desetih minutah pripravili zelo lepo priložnost prek Yannicka CarrascaCüneyt Çakır je že v prvih petih minutah moral pokazati kar dva rumena kartona. V 12. minuti so se tribune zatresle, potem ko je po podaji s kota z glavo zadel Saúl Ñíguez.

Samo štiri minute kasneje je na semaforju pisalo že 2:0. Žogo je na desni strani sprejel Torres, spotaknil ga je Raphael Varane in Çakır se je nemudoma odločil, da pokaže na belo točko. Enajstmetrovko je nekoliko nerodno izvedel Antoine Griezmann, ki mu je spodrsnilo, a vseeno premagal Keylorja Navasa.

Igralci Atletica so se po drugem zadetku postavili nekoliko bolj nazaj, sledile je raztrgana igra z veliko prekrškov, Real pa je ob koncu polčasa prišel do zlata vrednega zadetka.

Na levi strani so Karima Benzemaja spremljali trije igralci domačega moštva (Diego Godin, Stefan Savič in Jose Gimenez) in bili preveč neodločni. Francoz jim je pobegnil tik ob črti za kot, podal v sredino do Tonija Kroosa, čigar strel je Jan Oblak še obranil, “odpadek” pa je v mrežo spravil Isco.

https://twitter.com/RushFootball_/status/862389404618203136

Gol Isca je umiril domače gledalce, ki so bili v drugem polčasu precej bolj mirni, še bolj pomembno za Real pa je bilo zlasti to, da so tudi “rojiblancosi” na igrišču postali anemični. Ustvarili so si samo eno veliko priložnost, a je bil po strelu Carrasca in Gameiroja priseben Navas.

Vsem je bilo jasno, da Atletico ne bo mogel do treh golov, kar je močno vplivalo na igro in do konca se rezultat ni spremenil. Zadnje evropsko srečanje na stadionu Vicente Calderon (ki bo po koncu sezone porušen) je sklenil močan naliv.

Real Madrid bo v Cardiffu 3. junija skušal kot prvi klub v zgodovini ponoviti zmago v finalu Lige prvakov. Ko sta se Juventus in Real nazadnje srečala v finalu Lige prvakov leta 1998, se je zmage veselil španski klub, strelec zadetka pa je bil Predrag Mijatović.