NK Maribor/Facebook
Nogomet 21.08.2017 | 13:30

Pihler: To smo čakali. Uspelo nam bo!

Avtor

V tej novici

NK Maribor

Mariborčani so tudi s kančkom sreče uspešno opravili s prvenstveno generalko pred povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Krškemu. Aleks Pihler in Denis Šme verjameta, da bodo imeli vijoličasti veliko razlogov za zadovoljstvo tudi po obračunu s Hapoelom Ber Ševo.

NK Maribor.

NK Maribor/Facebook

NK Maribor.

"Ko daš gol, moraš biti zadovoljen. Še posebej, če je ta gol odločilen. Na koncu pa je seveda najbolj pomembno, da je zmagala ekipa in da smo dobro odigrali tekmo ter zmagali," je bil zadovoljen strelec odločilnega zadetka za zmago proti "nuklearcem" Aleks Pihler: "Bilo je nekaj težav, poceni prejeta zadetka, a to se pozabi, ko se seštevajo točke v prvenstvu. Trenerja verjetno veseli, da je več igralcev razpoloženih in da smo mu na voljo."

Po poškodbi Luke Zahoviča, si je Pihler nadel tudi kapetanski trak. "V nogometni šoli sem igral v vseh selekcijah, bil kapetan in zdaj sem trak nosil na članski tekmi, to je seveda velika čast. Vedno sem si želel biti kapetan Maribora, na žalost pa se je to danes zgodilo, ko je Luka moral z igrišča. Vsi mu želimo hitro in uspešno okrevanje," je dodal Pihler.


Darko Milanič je na zelenico Ljudskega vrta poslal močno premašano postavo, v kateri je prostor dobil tudi rekovalescent Denis Šme. "Zame je bila to posebna tekma. Prvič letos sem nastopil na uradni tekmi. Razumljivo, da nisem še na tistem nivoju pred poškodbo, vseeno pa verjamem, da sem lahko kmalu spet v pravi formi. Moram biti zadovoljen s predstavo. Dolgo časa sem bil brez tekmovalnega pogona in tiste prave občutke izpred poškodbe še lovim," poudarja Šme, ki je v obrambi zaigral skupaj z Billongom in članskim debitantom Žanom Kolmaničem: "Seveda bi bil bolj zadovoljen, če bi lahko bil trenerju na voljo že prej. Zdaj je pomembno, da sem nazaj. Da trener lahko dobi potrditev o širokem kadru. Vsi smo želeli pokazati svoje odlike. V času napornega ritma mu bomo na voljo za nastop. Treningi so zato, da se spoznavamo. Vsi smo pokazali željo in dobro igro, zdaj lahko samo še rastemo kot ekipa."


Slovenske prvake že v torek čaka obračun sezone - povratna tekma zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Hapoelu Ber Ševi. Milanič bo igralce po dopodlanskem treningu odpeljal v karanteno, kjer bodo ostali vse do začetka tekma v polnem Ljudskem vrtu. "Priprave na pomemben torkov obračun ne bodo težavne, želja je neizmerna. Gremo po napredovanje," poudarja Šme, Pihler pa dodaja: "To je to, kar smo čakali. Verjamem, da nam bo uspelo."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Bombastičen začetek Maribora: desetka v mreži Šmartnega

Avtor

Bombastičen začetek Maribora: desetka v mreži Šmartnega

Maribor je prvi preizkus v pripravah na sezono 2018/19 opravil za oceno deset in to dobesedno, saj je Šmartno v gosteh odpihnil s kar 10:0.

Zahović udaril po Cotarju: Maribor nima več vodje

Avtor

Zahović udaril po Cotarju: Maribor nima več vodje

Vse več indicev kaže na to, da povratek Zlatka Zahovića v ustroj mariborskega prvoligaša ni več mogoč. Prvi snovalec kadrovske politike Maribora v zadnjih letih je v intervjuju za Delo ostro udaril po predsedniku Dragu Cotarju.

Milanič o Zahotu: O tem bodo govorili drugi v klubu

Avtor

Milanič o Zahotu: O tem bodo govorili drugi v klubu

Mariborski nogometaši so v petek opravili prvi trening pred novo sezono, zbrano sedmo silo pa je seveda najbolj zanimalo, kakšna je usoda Zlatka Zahovića.

Sarma v Napoli, Milec v Partizan?

Avtor

Sarma v Napoli, Milec v Partizan?

Samir Handanović je od leta 2012 številka ena milanskega Interja, v naslednji sezoni pa bi se utegnil preseliti na sloviti San Paolo. Odmeven prestop se nasmiha tudi Martinu Milcu, za katerega je zanimanje pokazal beograjski Partizan.
Loading...