Vir: Getty Images
Nogomet 15.04.2018 | 09:36 > 09:40

Pišemo zgodovino: Na SK prihaja SŽNL

Avtor

Danes ob 12:30 bo prvič v zgodovini potekal televizijski prenos 1. slovenske ženske nogometne lige. Na SK 1 si oglejte derbi iz Radomelj, kjer pri vodilni ekipi lige in jesenskih prvakinjah gostuje ŽNK Telemach GMT Beltinci.

ženski nogomet Radomlje Beltinci

Vir: NZS

Pred nami so še štirje krogi rednega dela sezone SŽNL, kjer se za naslov prvakinj bori trojček klubov ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Telemach GMT Beltinci ter ŽNK Olimpija Ljubljana. Ekipe ločijo le tri točke, danes pa bodo vse oči in premierno tudi kamere Sportkluba usmerjene v Radomlje, kjer pri vodilni ekipi lige in jesenskih prvakinjah gostuje ŽNK Telemach GMT Beltinci.

Olimpija na Obalo
Poleg derbija, o katerem smo pisali v petek in soboto, sta danes na sporedu še dve tekmi. Olimpija, ki jo vodi trener Tomaž Upelj, gostuje na Obali. Aktualne državne prvakinje so absolutne favoritinje. Domačinke pa ne bodo v najmočnejši postavi – manjka kaznovana Alessia Bellian. Gostiteljice lovijo priključek. V primeru presenečenja (beri: zmaga ali remi) bi prišle še korak bližje 4. mestu, ki je zdaj v rokah Maribora.

Krimova računica
S četrtim mestom se spogledujejo tudi pri ŽNK Krim RollJet, ki jim Maribor prav tako uhaja za tri točke. Krimovke so danes na Gorenjskem, kjer želijo ponoviti uspeh iz jesenskega dela, 1:2 je bilo, v 87. minuti je obračun odločila Nika Babnik. (vir: D.P., NZS)

SŽNL, 15. krog:

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci (12:30) (prenos na Sportklub 1)
ŽNK Cerklje – ŽNK Krim Rolljet (14:00)
ŽNK Ankaran – ŽNK Olimpija Ljubljana (16:00)

Vrstni red po 14. krogu:

ŽNK Moje-lece.si Raodmlje 33 točk
ŽNK Telemach GMT Beltinci 30
ŽNK Olimpija Ljubljana 30
ŽNK Maribor 18
ŽNK Ankaran 15
ŽNK Krim Rolljet 15
ŽNK Cerklje 9
Fužinar 6
Ajdovščina 0

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Loading...