Brez zmagovalca v ponovitvi finala SP 2014

Nogomet ostalo 9. Okt 201922:50 > 22:51
Lars Baron/Getty Images

Nogometni reprezentanci Nemčije in Argentine sta se v prijateljskem srečanju razšli brez zmagovalca. V Dortmundu je v prvem polčasu dva zadetka dosegla Nemčija, v drugem polčasu pa je to uspelo tudi Argentini.

V ponovitvi finala Svetovnega prvenstva iz leta 2014, ko so po podaljšku slavili Nemci, so bili domačini boljši nasprotnik na začetku srečanja. 

Prvi gol na Signal Iduna parku smo videli v 15. minuti, strelec je bil Serge Gnabry, ki je samo 7 minut kasneje asistiral Kaiu Havertzu za njegov gol in vodstvo Elfa z 2:0. Za enega največjih upov nemškega nogometa je bil to prvi zadetek v dresu članske izbrane vrste Nemčije.

V nadaljevanju srečanja so Argentinci zaigrali mnogo bolje, njihv povratek nazaj v igro je nakazal Lucas Alario z zadetkom v 66. minuti, samo 4 minute potem ko je na igrišču zamenjal Paula Dybalo. V 86. minuti so Gavči prišli do izenačenja na 2:2, strelec je bil še en rezervist Lucas Ocampos, ki je na tem srečanju debitiral v dresu Argentine.

Nemce v kvalifikacijah za EURO v ponedeljek čaka gostovanje v Estoniji, Argentince pa v nedeljo čaka prijateljsko srečanje z Ekvadorjem.