Getty Images / Christopher Lee
Nogomet 11.08.2017 | 08:55

Klopp: Barca mora paziti, tudi Messi ima klavzulo

Avtor

Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je mnenja, da mora biti prestop Neymarja v PSG opozorilo za vse klube po svetu. Nemec je prepričan, da je v prihodnje mogoče vse.

Martin Rose/Getty Images

"Vse skupaj je zelo enostavno. Do tega prestopnega roka je delovalo kaj takega nemogoče, zdaj pa poglejte seznam odkupnih klavzul. Leo Messi je lahko vaš za 300 milijonov evrov. Še pred mesecem dni je bilo nepredstavljivo, da bi kdo plačal 300 milijonov, a videli smo kaj se je zgodilo v tem času," je povedal Jürgen Klopp.

Neymarjev prestop v PSG je dvignil ogromno prahu. Tako La Liga kot Barcelona zahtevata, da Uefa natančno pregleda poslovanje francoskega kluba. Španci so namreč prepričani, da je PSG kršil finančni fairplay.

"Najenostavnejša rešitev bi bilo pravilo, s katerim bi se postavila zgornja meja. Moramo vedeti do kod si želimo iti. To lahko določijo največji klubi. Meja je lahko 150 milijonov evrov, ali pa 550 milijonov. Če bi imeli postavljeno mejo, se nihče ne bi pritoževal," je še dodal Klopp.

S prestopom Brazilca je PSG postal resen kandidat za osvojitev lige prvakov, a Klopp poudarja, da za zmage niso potrebni le zvezdniki.

"Nogomet obožujem, ker lahko v njemu ustvarjam. Drug drugega lahko naredimo boljše, lahko razvijamo moštvo. Vrhunski igralec na eni in na drugi strani igrišča, poskrbita, da je boljši tudi tisti na sredini," je zaključil nemški strateg na klopi Liverpoola.

Redsi letošnjo pot v Premier ligi začenjajo v soboto, ko jih ob 13:30 čaka gostovanje pri Watfordu. Tudi to sezono angleškega nogometa boste lahko spremljali na kanalih televizije Sportklub.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Neymar: "Ne morem biti sodnik in igralec"

Avtor

Neymar: "Ne morem biti sodnik in igralec"

Brazilski nogometaš Neymar je povedal, da po prvenstvu ni želel niti videti žoge niti si pogledati katere izmed tekem na Svetovnem prvenstvu po izločitvi svoje ekipe proti Belgiji.

Sevilla bo igrala Superpokal samo zato, ker ga mora

Avtor

Sevilla bo igrala Superpokal samo zato, ker ga mora

Predsedni Seville Jose Castro je dejal, da bo njegov klub igral letošnjo izvedbo Španskega Superpokala samo zato, ker ga mora.

Joe Hart išče stalni klub po 2 sezonah na posoji Cityja

Avtor

Joe Hart išče stalni klub po 2 sezonah na posoji Cityja

Vratar Manchester Cityja Joe Hart pravi, da bo njegova naslednja postojanka 'stalna' - raje, kot pa vnovična posoja.

Thierry Henry na čelo Astona Ville

Avtor

Thierry Henry na čelo Astona Ville

Francoska nogometna legenda Thierry Henry je prvi v vrsti, da zasede mesto menedžerja Astona Ville v primeru odhoda Steva Bruca.
Loading...