SK
Nogomet 14.02.2018 | 18:31

Premier liga izgublja denar od TV pravic

Avtor

Angleška Premier liga, eno izmed najkvalitetnejših in najpopularnejših športnih tekmovanj na svetu, je prodala pet od sedmih paketov televizijskih pravic, prihodki iz tega naslova pa bodo v prihodnje močno okrnjeni.

Premier League

Mike Hewitt, Getty Images Sport

Premier League

Z zadnjo prodajo je bolj ali manj jasno, da je televizijska revolucija v Angliji že dosegla vrh. Vodstvo angleške Premier lige je naznanilo, da je osrednjih pet paketov za novo triletno obdobje prodalo za 500 milijonov manj kot v preteklosti.

Televizijske pravice sta si zagotovila BT Sports (en paket) in Sky Sports (štirje paketi), ki bosta za to odštela 4,46 milijarde funtov. Pravice bodo veljale za tri sezone od leta 2019 naprej.

Ob zadnji prodaji je cena pravic narasla za kar 70 odstotkov, zato današnji padec ni veliko presenečenje. Veliki zmagovalec pogajanj je Sky, ki je za 600 milijonov funtov manj dobil več tekem in tako nadaljuje z dominacijo na Otoku.

Naprodaj sta ostala še dva manjša paketa, za katera se bodo premierno borili Amazon, Facebook, Netflix in Twitter.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Boltu prva profesionalna pogodba

Avtor

Boltu prva profesionalna pogodba

Osemkratni olimpijski prvak Usain Bolt je po ponodbi Valette iz Malte za dvoletno sodelovanje dobil še eno, še mamljivejšo ponudbo od Central Coast Mariners, kluba, za katerega trenutno igra.

Real izgublja publiko

Avtor

Real izgublja publiko

Na Bernabeu je iz tekme v tekmo manj podpore s tribun. Povprečna udeležba prvih petih tekem lige je znatno nižja kot v zadnjih dveh sezonah.

Klopp: "Do zmag se pride na različne načine"

Avtor

Klopp: "Do zmag se pride na različne načine"

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp je zadovoljen z zmago svoje ekipe na gostovanju pri Huddersfiledu (1:0), čeprav igra ni bila blesteča.

Lopeteguija ne skrbi izguba službe. Resno?!

Avtor

Lopeteguija ne skrbi izguba službe. Resno?!

Julen Lopetegui pravi, da je izguba služba ''zadnja stvar'', ki ga skrbi v tem trenutku, čeprav se je po novem porazu Reala znašel v delikatni situaciji glede svoje prihodnosti. Pa bi ga vseeno moralo skrbeti?
Loading...