Vir: SK
Nogomet 14.02.2018 | 18:31

Premier liga izgublja denar od TV pravic

Avtor

Angleška Premier liga, eno izmed najkvalitetnejših in najpopularnejših športnih tekmovanj na svetu, je prodala pet od sedmih paketov televizijskih pravic, prihodki iz tega naslova pa bodo v prihodnje močno okrnjeni.

Premier League

Vir: Mike Hewitt, Getty Images Sport

Premier League

Z zadnjo prodajo je bolj ali manj jasno, da je televizijska revolucija v Angliji že dosegla vrh. Vodstvo angleške Premier lige je naznanilo, da je osrednjih pet paketov za novo triletno obdobje prodalo za 500 milijonov manj kot v preteklosti.

Televizijske pravice sta si zagotovila BT Sports (en paket) in Sky Sports (štirje paketi), ki bosta za to odštela 4,46 milijarde funtov. Pravice bodo veljale za tri sezone od leta 2019 naprej.

Ob zadnji prodaji je cena pravic narasla za kar 70 odstotkov, zato današnji padec ni veliko presenečenje. Veliki zmagovalec pogajanj je Sky, ki je za 600 milijonov funtov manj dobil več tekem in tako nadaljuje z dominacijo na Otoku.

Naprodaj sta ostala še dva manjša paketa, za katera se bodo premierno borili Amazon, Facebook, Netflix in Twitter.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Uspešen slovenski večer, evropsko pot končal le Iličić

Avtor

Uspešen slovenski večer, evropsko pot končal le Iličić

S četrtkovimi povratnimi tekmami se je zaključila estnajstina finala evropske lige. Za slovensko nogometno javnost so bili najbolj zanimivi obračuni ekip, za katere igrajo Jan Oblak, Kevin Kampl, Miha Mevlja in Josip Iličić.

Se pripravlja prestop? Lewandowski zamenjal agenta

Avtor

Se pripravlja prestop? Lewandowski zamenjal agenta

Nogometaš Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski se je po poročanju poljskih medijev odločil za zamenjavo svojega zastopnika.

Dve vprašanji Maribora: vreme in pogoji za trening

Avtor

Dve vprašanji Maribora: vreme in pogoji za trening

Zaključne priprave na otvoritev spomladanskega dela sezone v Ljudskem vrtu minevajo tudi ob spremljanju vremenske napovedi, očiščena igralna površina ob vklopljenem sistemu ogrevanja pa je na glavnem igrišču omogočila trenutno najboljše razmere za trening, pišejo na uradni spletni strani NK Maribor.

Olimpija se pred nadaljevanjem ukvarja s poškodbami

Avtor

Olimpija se pred nadaljevanjem ukvarja s poškodbami

V Olimpiji se pred nadaljevanjem PLTS v nedeljo ne ukvarjajo samo s formo in pripravami, temveč tudi poškodbami.
Loading...