Clive Rose, Getty Images Sport
Nogomet 13.07.2018 | 12:36

Conte in Chelsea tudi uradno vsak svojo pot

Avtor

V tej novici

Chelsea FC

Zgodba, ki je bila že nekaj časa neuradno potrjena, je končno dobila tudi uradno potrditev. Antonio Conte in Chelsea gresta vsak svojo pot, so v petek potrdili iz londonskega kluba.

Antonio Konte

Catherine Ivill, Getty Images Sport

Antonio Konte

Med celotno minulo sezono smo bili priča številnim nesoglasjim na relaciji trener-uprava kluba. V prvi vrsti zaradi neizpolnjenih obljub o adekvatnih okrepitvah igralskega kadra pa še česa drugega. Ko je Chelsea sezono končal na petem mestu v Premier ligi in tako ostal brez uvrstitve v ligo prvakov, je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bo Antonio Conte končal s svojim delovanjem na Stamford Bridgeu.

Londončani so njegovo zamenjavo našli pri Napoliju oziroma Mauriziu Sarriju. A nato se je, kot vedno, zataknilo pri denarju. Conte sam ni želel zapustiti klopi Chelseaja, zato je bilo jasno, da se mu bodo morali za sodelovanje zahvaliti pri klubu in mu tako tudi plačati devet milijonov odškodnine. Še vedno ni jasno, ali sta se klub in Conte uspela dogovoriti za manjšo vsoto, kar je bila v prvi vrsti želja Chelseaja, ali pa se je Italijan od Londona poslovil bogatejši za omenjenih devet milijonov.

Druga težava za Chelsea nastane pri odkupni klavzuli za Sarrija, ki ga Napoli še vedno uradno ni odpustil, čeprav je že jasno, da bo klub iz juga Italije v naslednji sezoni vodil Carlo Ancelotti. Njegova "svoboda" je vredna osem milijonov, tudi sam predsednik Napolija Auerlio de Laurentis pa je že potrdil, da se ne bo odpovedal priložnosti, da klub dobi denar za njegov odhod.

Chelsea bo moral v tem primeru plačati odškodnino tako Conteju kot tudi Napoliju. V dogovor z Italijani bi Chelsea utegnil vključiti tudi Cesca Fabregasa, a gre v tem primeru predvsem za medijske špekulacije.

Chelsea naj bi Sarrija na meto trenerja uradno imenoval naslednji teden, v naslednjih dneh pa bo poskušal rešiti vse ostale ovire, ki ga ločijo do uspešnega zaključka celotnega posla. Conte je v dveh sezonah na Stamofrd Bridgeu osovjil Premier ligo in Pokal FA.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Napolijev tandem Sarri - Jorginho skupaj v Chelseaju

Avtor

Napolijev tandem Sarri - Jorginho skupaj v Chelseaju

Italijan Maurizio Sarri je od sobote dalje glavni trener londonskega nogometnega kluba Chelsea.

Sarri prevzel Chelsea: Pričakujte zabaven nogomet

Avtor

Sarri prevzel Chelsea: Pričakujte zabaven nogomet

Maurizio Sarri je tudi uradno postal novi trener londonskega Chelseaja. Na klopi modrih bo zamenjal rojaka Antonija Conteja.

Sarri zamenjava za Conteja

Avtor

Sarri zamenjava za Conteja

Maurizio Sarri je v zaključnih pogajanjih z bivšim klubom Napolijem, kar ga približa vodilni poziciji pri Chelseaju.

Salah ostaja na "kraju zločina"

Avtor

Salah ostaja na "kraju zločina"

Najboljši nogometaš Premier lige v minuli sezoni Mohamed Salah je z Liverpoolom podaljšal pogodbo. Klub iz Anfielda in egipčanski reprezentant sta podpisala novo dolgoročno pogodbo, ki predvideva sodelovanje do leta 2023.
Loading...