SK
Nogomet 11.08.2018 | 10:42

Guardiola: City nima več denarja za zapravljanje

Avtor

V tej novici

Manchester City

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je pred začetkom nove sezone Premier lige izjavil, da klub, ki je v minuli sezoni osvojil naslov prvaka, nima več denarja za okrepitve.

Pep Gvardiola

Clive Mason, Getty Images Sport

Pep Gvardiola

Meščani so pred začetkom lanske sezone na veliko zapravljali in bili na koncu poplačani z naslovom prvaka. Manchester City je v letošnjem poletju zapravil vsega 60 milijonov funtov za Riyada Mahreza. Za marsikoga nenavadno, ne tudi za Pepa Guardiolo.

"Ekipa me je v dveh letih prepričala, da jih lahko zaupam. Tudi v lanski sezoni sem jim nemalokrat dejal, da ne moremo ves čas zapravljati. Zapravljali smo, ko je bilo to potrebno. Imeli smo sedem ali osem igralcev starih 30, 31 let, ki jih je bilo potrebno zamenjati. Zadovoljen sem z ekipo, prejšnjo sezono pa sem dejal, da bomo potrebovali samo eno ali dve okrepitvi. Toda mi nimamo več denarja za zapravljanje, to je resnica. Morda bomo naslednjo sezono bolj aktivni, vendar smo zapravili že veliko denarja za mlade nogometaše za naslednje sezone," je politiko Cityja orisal Guardiola.

Tudi preostali klubi so v primerjavi z minulimi leti zapravljali nekoliko manj. V ospredju pa so bili predvsem vratarji. "Zadnji trije ali štirje tedeni so bili neverjetni. Nismo pričakovali toliko denarja za vratarje, toda tako je. Oni so porabili toliko, kot mi minulo sezono za Edersona. Chelsea je kupil sijajnega vratarja za naslednji šest, sedem let, denar od Courtoisa so vložili v odličnega mladega igralca. Spoštujem in ne obsoam, porabili so toliko denarja kot so ga lahko v sklopu finančnega fair-playa. Sedaj so to vratarji, pred tem so bili napadalci in desetke, nadejam se, da bodo v prihodnosti to menedžerji," je dodal Pep.

Manchester City bo z obrambo naslova začel v nedeljo, ko v derbiju 1. kroga gostuje pri Arsenalu. Neposredni prenos srečanja od 17:00 naprej v živo na SK 1.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Klop: Lovorika? Zelo zgodaj je še govoriti o naslovu

Avtor

Klop: Lovorika? Zelo zgodaj je še govoriti o naslovu

Potem, ko je Liverpool nanizal dve zaporedni zmagi je v očeh mnogih eden izmed glavnih kandidatov za naslov prvaka v Premier League.

Samo na SK: Vsi goli 2. kroga Premier League

Avtor

Samo na SK: Vsi goli 2. kroga Premier League

Samo na spletni strani SportKluba si lahko ogledate zadetke drugega kroga angleške Premier League.

Jason Denayer iz Citya v Lyon za 10 milijonov

Avtor

Jason Denayer iz Citya v Lyon za 10 milijonov

Dosedanji nogometaš Manchester Citya Jason Denayer se za 10 milijonov milijonov seli v Francijo, kjer bo odslej igral za Lyon.

Nova poškodba pri Cityju - tokrat jo je skupil Bravo

Avtor

Nova poškodba pri Cityju - tokrat jo je skupil Bravo

Vratar Manchester Cityja Claudio Bravo je staknil poškodbo ahilove tetive in bo odsoten dalj časa.
Loading...