Andreas Pereira ostaja rdeči vrag vsaj do leta 2022

Premier Liga 12. Mar 201916:06 > 16:14
Michael Regan/Getty Images

Brazilski vezist Andreas Pereira je podaljšal pogodbo z Manchester Unitedom. 23-letnik ostaja na Old Traffordu vsaj do leta 2022.

Andreasu Pereiri bi stara pogodba z angleškim velikanom potekla po koncu te sezone, a je bila v njej zapisana klavzula, po kateri bi Brazilec pri Unitedu lahko ostal do leta 2020. Strani sta se kljub temu dogovorili za novo pogodbo, po kateri bo Pereira pri rdečih vragih ostal kar do leta 2022.

Brazilec, ki ima tudi belgijsko državljanstvo, je k Unitedu prišel leta 2012, ko so ga rdeči vragi pripeljali iz nizozemskega PSV-ja. V treh letih je v mlajših selekcijah pokazal nekaj dobrih predstav, prehod v članski nogomet pa dočakal na posojah pri Granadi in Valencii. Pri Granadi je bil ves čas eden izmed glavnih igralcev zvezne vrste, pri Valencii pa je imel prav tako pomembno vlogo, a so ga skozi vso sezono mučile poškodbe.

V tej sezoni je Pereira za United v vseh tekmovanjih odigral 14 tekem in dosegel tudi en zadetek. Gol je zabil ob zmagi s 3:2 proti Southamptonu.